Home Фінанси Кодекс Кадастрова карта України 2022 року

Кадастрова карта України 2022 року

7 532 просмотров
0
Кадастрова карта України 2020

Кадастрова карта України 2022 – це спеціальна реєстраційна карта земельних ділянок. Протягом останніх п’яти років українці можуть вільно переглядати цікаву для них інформацію, що пов’язана з розмежуванням території на спеціальному сайті. Щороку інтернет ресурс з публічною картою допрацьовується, адже відомості про земельні ділянки мають деякі неточності.

Використання такої карти є зручним, проте слід знати про деякі особливості. Неточності координат розташування, похибки геометрії, нашарування ділянок – неповний список проблем електронної карти. Проте держава щороку вносить зміни до правил ведення документації та модернізує карту для більш комфортного використання.Кадастрова карта України 2020

Основні складові частини електронної карти

Публічна Кадастрова карта України 2022 містить інформацію про розмежування, цільове призначення, форму ділянки, властивості ґрунту і т.п. Минулого року до карти внесли поправки на геометричні форми. Раніше, до появи електронної реєстрації, розмітка та приватизація відображалась на папері. Саме тому, на даний момент деякі ділянки містять так звану похибку геометрії. Такий термін передбачає собою неправильність форми (правильною вважається ділянка, крайні точки якої знаходяться під прямим кутом), а також перетин з сусідньою ділянкою.

Відомо, що кожен повнолітній українець може отримати ділянку від держави на безоплатній основі. Для цього необхідно пройти певні процедури:

  • обрати з публічної кадастрової карти вільну ділянку;
  • дізнатись, чи можливо її приватизувати;
  • подати заяву до органу місцевого самоврядування. До заяви додати бажаний розмір, вказати призначення, надати географічний малюнок чи карту з розташуванням землі;
  • чекати на розгляд заяви.

Зазвичай, відповідь від органів повинна надійти не пізніше, ніж через місяць від моменту реєстрації заяви. Якщо місцеве самоврядування ухвалить рішення на користь заявника – слід сплатити за послуги державному землевпорядникові (від 2 до 10 тисяч гривень).

Важливо! Розробка необхідної документації – складний та довготривалий процес, який може тривати від 6 до 12 місяців.

Отримавши необхідний проект, треба звернутись до територіального органу Держгеокадастру та подати заяву на реєстрацію обраної ділянки. Про умови та особливості звернення можна довідатись у землевпорядника, адже найчастіше веденням документації займається саме їх служба.Публічна Кадастрова карта України

Похибки сучасного варіанту

Публічна Кадастрова карта України 2022, Держгеокадастр налічує ряд помилок. У разі виявлення помилкового розмежування або інших неточностей, слід звернутись до відповідних територіальних органів.

Масові помилки почали помічати при плануванні бойових дій на Донбасі. Військові помітили, що інформація на картах є застарілою, а топографічних розміток взагалі не існує, і саме ці факти заважали спеціалістам організовувати такі важливі плани.

Згідно з інформацією неофіційних джерел, при створенні електронної бази у 2014 році, близько 17 мільйонів ділянок були просто відскановані та занесені до бази координат. Такий вчинок призвів до виявлення фатальної кількості порушень, адже 3.5 мільйони ділянок накладені одна на одну, або мають помилкові координати.

Переглядаючи електронну карту не слід завчасно радіти порожній ділянці, адже дуже часто вона є забудованою, проте не містить необхідних документів на реєстрацію. Порожніми на карті позначені місця стратегічних об’єктів, та ділянки, що необхідні для використання адміністраціям, радам, та ін.Похибки сучасного варіанту

Дергеокадастр – у вільному доступі

Офіційний сайт Кадастрової карти України публічна 2022 доводить до відома усіх повнолітніх жителів держави про можливість приватизації державних ділянок. Законом дозволяється отримати 5 ділянок різного призначення, загальною площею майже в 2.3 гектари. Із них для сільськогосподарського призначення виділяється не більше двох гектарів, а для садівництва – не більше 12 соток.

Під забудову будинку на селі можна отримати до 25 соток, у місті – до 10. Кожна ділянка приватизовується лише одного разу, не залежно від наявності ділянок у родичів.

Важливо! Для здачі землі сільськогосподарського призначення в довгострокову оренду, також необхідно мати документи на право власності. Такі документи розділяють на дві групи:

  • документи, які видані до початку 2013 року: акт на приватизацію ділянки або землі;
  • документи, видані після початку 2013 року: свідоцтво на право власності або витяг з держреєстру речових прав на реєстрацію власності.

Якщо ділянка переходить до іншого власника на правах постійного користування, то межі такого угіддя не змінюються. При зміні власника в акті вказується причина: договір про куплю – продаж, дарування або спадщину.

Згідно з законодавством, орендатором може виступати:

  • сільська, селищна, міська та інші ради;
  • фізичні та юридичні особи, особи з громадянством України, іноземці та особи без громадянства;
  • будь-які об’єднання, в тому числі іноземні;
  • адміністрації усіх рівнів, а також іноземні держави.

Особливі випадки та порядок дій при їх виявлені

Кадастрова карта України 2022 онлайн дозволяє підібрати необхідну ділянку для оренди купівлі або приватизації, проте існують випадки, коли кадастровий номер не вказаний. У такому разі необхідно:

  • звернутись до землевпорядника з проханням зареєструвати ділянку та права на власність.

Якщо з’явилась необхідність розірвати договір або змінити деякі умови, слід обговорити таку можливість з іншою стороною. Якщо сторона з будь-якої причини не приймає умови, рішенням питань займається суд.

Важливо! При складанні договору оренди, підписання останнього не є приводом для повного переходу прав власності. Орендар вступає в право користування лише з моменту офіційної державної реєстрації оренди.

Такий договір реєструється у відповідальної особи за місцем розташування ділянки (в сільській, селищній або міській раді). Вартість складання документації коливається від 5 до 250% прожиткового мінімуму (в залежності від терміновості).

Перед складанням договору слід проконсультуватись у спеціаліста. На території України вже декілька років успішно функціонують Координаційні центри з надання безоплатної правової допомоги.поля, луки ...

Previous articleЗакон України про запобігання протидії корупції в 2018 році
Next articleКалендар свят у вересні на 2020 рік в Україні