Нові правила роботи в Польщі

Наразі тим, хто являється громадянином СНД для того щоб перебувати в Польщі потрібно мати на це спеціальний дозвіл — візу, отримання якої не є досить простим процесом. Отримання візи до Польщі 2017 викликає дуже великий інтерес серед багатьох людей, адже останнім часом в процес оформлення такого особливого документа постійно вносяться зміни, а тому розібратися, що і як треба робити, куди звертатися — дуже важко.спеціальний дозвіл - віза

Які документи треба мати при собі?

Не секрет, що для оформлення документів треба мати при собі низку документів. Саме тому перш за все треба знати, які це документи і почати готувати їх ще задовго до початку поїздки.

  • ​ Один з головних документів вважається закордонний паспорт. Обов’язково треба мати його ксерокопію. Річ у тім, що поляки дуже прискіпливо відносяться до цього документа. Вони не пропускають на території своєї країни осіб, у яких найближчим часом закінчується термін реєстрації. Через це краще заздалегідь зробити новий документ аби уникнути неприємних труднощів.
  • ​ Наступним кроком є заповнення спеціальної онлайн анкети. Її треба обов’язково правильно заповнити та зареєструвати на спеціальному сайті. Тільки після цього цю анкету треба роздрукувати та поставити на ній свій підпис.
  • ​ Фотографії теж потрібно робити особливим чином. Приблизно 80% фотокартки має займати ваше лице, бо без цього фотокартки навіть не приймуть. Через це волосся доведеться прибрати.
  • ​ Треба мати документи, в яких буде вказана мета перебування на території Польщі. Таким чином, наприклад, студентська віза, яка вже сьогодні є дуже популярною, може бути оформлена тільки на основі спеціальних документів, які підтверджують те, що особа була прийнята до вищого навчального закладу країни. А от артистам треба пред’явити документ, що підтверджує оплату якоїсь екскурсії або спеціальної поїздки.
  • ​ Необхідно мати довідку, що буде містити інформацію про місце роботи та роздрук рахунку в банку. В роздруці має бути дуже детально розписаний процес перерахування коштів.
  • ​ Особа, яка планує перебувати в Польщі повинна мати страховку з фіксованою величною страхового покриття. Ця величина має бути не менша аніж тридцять тисяч євро.
  • ​ І, нарешті, треба мати роздрук, що підтверджує бронювання місця проживання або білетів.

Варто знати, що підприємці ще додатково подають документи про реєстрацію в податковій фірмі і довідки, в яких йдеться про реєстрацію особи як фізичне або юридичне лице. Також додатково необхідно подавати документи, які стосуються дітей. Це повинно бути свідоцтво про народження дитини чи довіреність від її батьків.

Як можна отримати візу?

А от тепер треба поговорити про нові правила видачі польської візи. В цій сфері не так давно сталися чергові зміни. Таким чином раніше у питаннях отримання візи потрібно було звертатися до консульства Польщі. Але з недавнього часу було зроблено так, що тепер саме візові центри будуть займатися процесом оформлення цих особливих дозволів. Після перевірки всіх документів вони будуть надсилатися безпосередньо в посольство, те вони будуть прискіпливо розглядатися, а згодом буде прийматися рішення. Необхідно також сказати про ціну візи до Польщі. Вона залишається такою самою і становить тридцять п’ять євро, але якщо віза буде дуже потрібна, то пришвидшений випуск буде коштувати у два рази дорожче. Більш того, через те, що тепер документи обробляються візовими центрами прийдеться доплачувати близько п’ятнадцяти євро їм. Оплата повинна проводитися саме в національній валюті відповідно до встановленого курсу валют.Як можна отримати візу?

Шенген-віза

Варто ще сказати про таку річ, як віза на закупи до Польщі 2017. Віза для шопінгу має низку особливих переваг. Таким чином, наприклад, якщо ви будете виїжджати закордон майже кожних два дні, то у працівників митниці дуже рідко виникатимуть питання до вас щодо перетину кордону на відміну від власників інших видів віз. Зазвичай вас лише попросять показати кошти, які наявні у вас аби пересвідчитись що ви перетинаєте кордон не просто так. Ще однією вагомою перевагою отримання візи для шопінгу є те, що для неї не потрібно спеціально купувати квитки або підтверджувати бронювання готелю або інші докази якоїсь причини перетину кордону. І нарешті, після закінчення терміну дії вашої першої одноразової візи для шопінгу кожна наступна така віза буде багаторазовою. Термін дії в такому разі буде півроку або цілий рік. Згодом можна буде спробувати отримати візу на два роки.

Документи, які потрібні для отримання такого дозволу на перетин кордону не сильно відрізняються від тих, що потрібні для отримання звичайної візи. Різниця в тому, що треба мати при собі прохання на видачу документу з метою закупівельного туризму. в усьому іншому процедура не відрізняється.Шенген-віза

Візовий центр

Також треба не забувати про нові правила роботи в Польщі візового центра. Річ у тім, що він прийме вас тільки за умови попередньої реєстрації. Великою проблемою є те, що такого роду реєстрація проходить не так вже й легко. Зазвичай вільного у таких контор багато клієнтів, а тому підібрати зручний для вас час вийде дуже рідко. Після реєстрації через телефон або через мережу Інтернет людина повинна прийти до візового центру з низкою документів та пройти дактилоскопію. Центрі обладнанні спеціальною апаратурою для швидкого проведення процедури дактилоскопії та занесення особи в базу даних. Термін отримання візи становить від семи до тридцяти діб. Забирати її треба в посольстві.

Робоча віза

Дуже велика кількість людей щороку їде закордон на заробітки. Тому така річ, як польська робоча віза 2017 стає все більш потрібна. Це викликано тим, що емігранти найчастіше вибирають саме Польщу. Готуватися до отримання робочої візи треба заздалегідь адже ця процедура не є такою легкою як хотілося б.

Наразі було зроблено так, що для офіційного працевлаштування в Польщі треба мати робочу візу класу D, тому що саме вона надає особі право на довготривале перебування в Польщі. Для отримання цього виду візи потрібно принести до візового центру запрошення на роботу. Запрошення обов’язково повинно бути офіційним. В іншому потрібні документи не відрізняються. Якщо ви зібрали всі необхідні документи в потрібному вигляді й не маєте проблем з запрошенням на роботу, то скоріше за все ви не отримаєте відмовлення. Згідно зі статистикою, поїхати в Польщу на заробітки вдається 98% бажаючих.Робоча віза

Воєводська віза

Воєводська віза 2017 є, грубо кажучи, підвидом робочої візи. Різницею є те, що зазвичай робочі візи видаються на шість місяців. Воєводська віза видається терміном на триста шістдесят днів, тобто, на рік. Під час дії цього документу особі дозволяється офіційно проживати та працювати на території Польщі. Цей вид робочої візи видається на підставі запрошення від воєводи. Це означає, що компанія, яка запрошує вас на роботу підтверджує цей намір в воєводстві. Оскільки це дуже серйозний вид документу, відмов майже немає. Для отримання такого виду візи потрібно надати додаткові данні, такі як, наприклад, імена батьків, дані про прописку та інше. Оформлення воєводського запрошення займає до двох місяців.

Терміни дії запрошення

Таким чином можна зробити висновки про термін дії запрошення до Польщі. Термін дії запрошень зазвичай становить саме сто вісімдесят днів. Цього терміну, насправді, з головою вистачає для оформлення і отримання робочої візи до Польщі. Сама віза видається на різний термін. Зазвичай це півроку, але є можливість отримати її на рік. Спеціальні візи можуть видаватися як на раз, так і на два роки.

Варто також знати яким чином можна перевірити запрошення на роботу, тому що його не можна назвати єдиним вірним документом, який підтверджує, що вас насправді було запрошено. Перш за все перегляньте телефонний номер роботодавця. Якщо при перевірці номера не виходить додзвонитися до роботодавця, то краще звернутися до когось іншого, адже недійсний телефонний номер може стати основною причиною у відмові надання візи. А у разі якщо такий обман буде виявлено згодом, то на особу чекає депортація.

Необхідно декілька разів перевірити особисті дані через те, що навіть малі неточності можуть бути причиною відмови. Роботу краще підбирати з достойною заробітною платою. Польська влада не бажає утримувати малозабезпечених громадян. Віза обов’язково повинна використовуватися за призначенням. Якщо візовий центр або консульство запідозрить вас у чомусь, то відмови не уникнути.отримання робочої візи до Польщі

Через що вводяться нові правила отримання польської візи 2017?

  • ​ Перш за все, вони вводяться з метою з метою збору інформації в консульстві про людей, що мають візу. Це робиться задля подальшого зручного користування нею при повторному оформленні візи.
  • ​ Полегшення процедури контролю осіб, які звертаються з метою отримання візи на невеликий термін.
  • ​ Упорядкування поданих заяв та процесу видачі віз особам. Це сприятиме більш серйозному підходу до процесу отримання документа.
  • ​ Поява нового критерію видачі візи. Це критерій мінімальної заробітної плати. Це, як йшлося раніше, робиться задля того, щоб держава зняла з себе тягар утримування осіб, які є малозабезпеченими.

Робота в Чехії з польською візою

Нещодавно робота по польській візі в Чехію в 2017 році стала легальним явищем. Це стало можливим через підписання особливого договору про обмін робочою силою між цими двома країнами.

Ось в принципі і все, що стосується оформлення та отримання польської візи і поїздки на заробітки. Радимо уважно переглянути цю інформацію ще раз аби уникнути небажаних помилок в майбутньому.Робота в Чехії з польською візою

Не забудьте поділитись :)))

Ставка податку на прибуток 2017 в Україні
Хто подає електронні декларації у 2017 році?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...
Це буде цікаво:

Додати коментарій