Home Фінанси Кодекс Перехідні положення податкового кодексу України 2017

Перехідні положення податкового кодексу України 2017

655 просмотров
0
Податковий кодекс України 2017

Податковий кодекс України 2017 року став чинним зі змінами, що стосуються багатьох сфер діяльності. Від цього документу залежить виконання бюджету держави, бо він формує основні видатки фінансового документу країни. Повної перебудови в економіці поки не передбачається.

Яких сфер стосуються зміни в 2017

Головний податковий документ вступає в дію з третього січня згідно Закону, що був підписаний 20 грудня 2016 року і передбачає зміни в законодавчих актах, які мають відбутися, щоб забезпечити необхідні кошти до бюджету. Вони стосуються:

  •  виробників що займаються виготовленням та продажами тютюну та алкоголю;
  •  нерухомого майна;
  •  єдиного внеску;
  •  оподаткування для спрощенців.

Величина єдиного соціального внеску була зменшена ще минулого року, в цьому він залишається на тому ж рівні – 22% від визначеної суми заробітної плати і не вираховується з працівників. Податок, котрий утримується з доходів, не змінюється і складатиме 18%.

Аби скачати податковий кодекс України на 2017 на рік у форматі doc чи pdf, потрібно зайти на сайт http://www.elzvit.org.uaПодатковий кодекс України 2017

Ставки і зміни для єдинників

У 2017 році зазнають змін розміри податку, що стосуються осіб, котрі належать до різних груп спрощенців. Для першої він складатиме 10% від величини прожиткового мінімуму, яка передбачена для працюючих осіб. Друга група єдинників платитиме 20% , що рахуються від того розміру, який прийнятий для мінімальної зарплати, котра становить 3200 гривень.

Селищні,сільські і міські ради застосовують фіксовані ставки податку на місяць для таких підприємців не дивлячись, в якій сфері ті працюють Тобто для 1 групи ця цифра складатиме 160 гривень, для другої 640. Зміни стосуються і соціального внеску. Для першої від враховується з коефіцієнтом 0,5 і становить 352 грн., друга має сплатити повний внесок 704 грн. у процентному співвідношенні від прийнятої величини мінімальної зарплати – 22%

Для спрощенців тепер, коли розраховується кількість працівників, в неї не входять ті особи, котрі були призвані на службу під час, коли оголошувалася мобілізація.

Податок для платників 4 групи збільшений.

Зміни по основним розділам

  • Якщо проглядати Податковий кодекс України на 2017 рік по розділам, то можна побачити , що тепер не потрібно подавати спеціальну звітність, що раніше була передбачена для компаній і фірм, котрі займалися торгівлею алкоголем та цигарками. Скасовано отримування сертифікатів на спиртне.
  • Щоб мати ліцензію, що дозволяє виробляти вино та коньяк, необхідно сплатити пів мільйони гривень на рік. Такий самий документ для оптової торгівлі та пивоварень коштуватиме триста тисяч.
  • З 1 січня звільняється від спати податку, що визначений для нерухомості, котра знаходиться у зоні АТО до моменту закінчення бойових дій. Для іншої ставка складатиме за метр квадратний площі півтора відсотки від мінімальної величини зарплати.
  • Багато змін прийнято до податку, що стосується доданої вартості. Зокрема сільгоспвиробники тепер мають реєструватися на загальних підставах, коли раніше для них діяв спеціальний режим.
  • ПДВ відшкодовуватиметься казначейством за реєстром заявок, створеним по хронології. Це буде робитися незалежно від того, чи вже є висновок податкових органів , чи ще немає. В 2017 році має запрацювати механізм призупинення реєстрації деяких податкових накладних, доки не будуть надані докази їх достовірності. В 1 квітня ДФС починає випробувати тестовий режим.
  • Строк реєстрації, що передбачений для податкових накладних, становить рік. Відмовити у ній тепер не зможуть, якщо є незначні помилки стосовно реквізитів, котрі не впливають на ототожнення операціїрозрахунки на калькуляторі

Особливості перехідних положень

Перехідні положення податкового кодексу України 2017 відображені у двадцятому розділі, що має 20 підрозділів, котрі стосуються особливостей справляння таких податків, як фіксованого та єдиного, плати за землю, прибутку, ПДВ.

Згідно зі статтею 169 цього документу платник податку на доходи за бажанням може зменшувати суму оподаткованого доходу на розмір соціальної пільги, яка становитиме 800 гривень , але вона має складати не більше 2240 грн., проте мінімальна зарплата перевищує цю цифру. Тож реально такої знижки вже не буде.Українська символіка

Previous articleПенсійне забезпечення у 2017 році
Next articleНарахування відпускних у 2017 році в Україні