Home Фінанси Освіта Реєстрація в репозитарій підручників для 9 класу 2023

Реєстрація в репозитарій підручників для 9 класу 2023

1832
0

Нещодавно усюди почали розмовляти про таку річ, як репозитарій підручників для 9 класу на 2023 рік. І не дарма, адже наразі це дуже актуальна тема. Вважається, що репозитарій, який буде мати саме електронний вид, надасть змогу урахувати педагогічну думку кожного вчителя навчального закладу у тяжкому процесі вибору підручників для учнів. Така система повинна зманити літературне забезпечення на краще та підвищити тим самим якість освіти.

Володимир Ткаченко, яки наразі виконує обов’язки директора Інституту модернізації змісту освіти багато разів наголошував, що система відбору повинна бути якісною і прозорою. Більш того, Володимир Ткаченко закликає кожного вчителя країни долучитися до цього проекту аби вибрати гарну літературу для майбутніх поколінь на основі голосів багатьох спеціалістів своєї справи.репозитарій підручників для 9 класу на 2019 рік

Наразі вчителі вже почали долучатися до цієї справи та вже активно переглядають проекти підручників. Визначитися зі своїм вибором колективи навчальних закладів мають до 14 квітня 2023 року. Згодом усі зібрані результати будуть переглядатися Конкурсною комісією.

Ця система, грубо кажучи, створюється аби надати вчителям змогу покращити освітній процес. Не дивлячись на те, що підручники все ж таки обирає освітній заклад, саме вчителі є його незамінними елементами. Аби позбутися різних спекуляцій та шахрайства педагогічним працівникам дозволено переглядати будь-які підручники, але обрати можна лише один – зі свого навчального предмета.

Аби зробити свій вибір або переглянути матеріали треба здійснити вхід в репозитарій підручників для 9 класу на 2023 рік. Але перед цим, звісно, треба пройти процедуру реєстрації. Наразі найбільша кількість учасників конкурсного відбору спостерігається на Черкащині, Полтавщині та Харківщині. Однак не кожен голос буде зараховано. Підраховуватися будуть тільки ті голоси, які будуть офіціально підтверджені адміністрацією школи. Згодом усі результати відбору можна буде переглянути на інформаційних сайтах та на сайті репозитарію.відкритий підручник

Варто також знати, що з організатори цієї програми подбали не тільки про учнів, які володіють українською мовою. Таким чином, з метою забезпечення матеріалами для навчання осіб, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах буде зроблено переклад цих матеріалів на мову національних меншин задля успішного забезпечення якості навчального процесу.

У випадку якщо в навчальному закладі наразі є більше одного восьмого класу, то вчителі мають право вибрати більшу кількість підручників: по одному на клас. Не можна забувати, що для участі у відборі повинна бути пройдена реєстрація в репозитарій підручників для 9 класу 2023. Якщо під час проходження цього процесу у вас виникають будь-які питання, то ви завжди може звернутися на гарячу лінію репозитарію. Але все ж таки з огляду на те, що спостерігалося минулими роками, вчителям рекомендовано обрати тільки один проект підручника.

Графік, згідно якого буде проводитися відбір виглядає наступним чином:

  • ​ в період з 20 березня по 14 квітня загальноосвітні навчальні заклади повинні переглянути доступні проекти підручників. Далі кожен з вчителів повинен зробити вибір на користь одного з доступних варіантів та заповнити спеціальну форму вказав при цьому кількість учнів в поточних восьмих класах навчального закладу;
  • ​ до 18 квітня проходить збір та підсумок результатів конкурсу. Отримана інформація годується до розгляду Конкурсною комісією;
  • ​ 18 квітня структуровані та підсумовані результати передаються Конкурсним комісіям задля перевірки та аналізу майбутнього переліку підручників, що будуть друкуватися за кошти державного бюджету;
  • ​ також 18 квітня робляться протоколи засідань Конкурсних комісій щодо обраних на друк підручників;
  • ​ до 19 квітня протоколи оприлюднюються на різних інформаційних сайтах, в тому числі і на офіційному сайті МОН України.

Репозитарій підручників для 9 класу на 2023 рік з географії виглядає дуже солідно, адже до участі у конкурсі були вибрані дуже якісні підручники. Впевнитися в цьому особисто можна безпосередньо в електронному репозитарії. Варто сказати, що це перший за всю історію української освіти електронний репозитарій. Наразі вчителям освітніх закладів доступно близько 245 електронних посібників для перегляду та ознайомлення.

Це, грубо кажучи, репетиція перед проведенням ще декількох конкурсів відбору підручників в такому форматі для 4 та 7 класів. З моменту створення такого формату вчителі починають приміряти на себе роль тендерних комітетів. Отже, вони становляться тими, хто самостійно регулює навчальний процес, та чий вибір не можна буде якимось чином змінити.

А от репозитарій підручників для 9 класу на 2023 рік з фізики не викликав особливого захвату не дивлячись на чітко сформульовані тези та мету, яку повинен переслідувати дійсно якісний підручник з цієї дисципліни. До речі, зареєстровані в системі користувачі отримують додаткові переваги. Такі особи можуть не тільки переглядати педагогічні матеріали, а ще й користуватися додатковими освітніми матеріалами, як, наприклад, різні тести та конспекти.

Більш того, найближчим часом, орієнтовно у вересні, буде влаштований майстер-клас з метою забезпечити належну підготовку координаторів по роботі з репозитарієм у всіх куточках країни. Задля цього інститути післядипломної повинні освіти усіх областей країни повинні визначитися зі своєю кандидатурою та подати її в найближчі дні.Технічна служба, яка супроводжує роботу репозитарію

Технічна служба, яка супроводжує роботу репозитарію, вміло надає допомогу кожному, хто потребує допомоги. Вже зараз, за даними служби було зроблено близько 3000 телефонних дзвінків звернень, а також зареєстровано близько 1700 онлайн звернень. Майже всі, хто потребував допомоги, відзначають гарну роботу технічної підтримки. Більш того, служба навіть відповідає на електронні листи. Вже було опрацьовано 600 таких листів. Таким чином і виглядає репозиторій та все, що з ним зв’язано.