Home Фінанси Зарплата Підвищення зарплати суддям 2017

Підвищення зарплати суддям 2017

1499
0
одяг судді

Важливою темою для обговорення стала мінімальна заробітна плата українців. Так, з початку року вона не може становити менше, аніж 3200 грн. Виходячи з цього законопроекту Радою також було встановлено, що жоден працівник будь-якої сфери не отримуватиме грошову винагороду в залежності від розміру так званої мінімалки. Найбільшого обговорення набув розділ «зарплата суддів у 2017 році останні новини». Адже всім відомо, що у попередні періоди дані працівники отримували плату в залежності від встановленого мінімуму.

Якщо раніше працівники місцевих законодавчих органів отримували зарплату у 10 разів вищу за звичайного працівника, то з приходом нових законів цей розрахунок вважатиметься недійсним. Поки такі реформи не вступили в дію, українці привели дані, які показують теперішню заробітну плату службовців. Станом на 1 січня працівник місцевого суду отримує біля 20 тисяч гривень щомісячно, представник апеляційного – в два рази більше, а суддя найвищої ланки у шість разів більше за місцевого.суд України

Чия зарплата краща?

Щорічно відбувається збільшення окладу держслужбовцям. Розмір збільшення залежить від росту інфляції, тобто держава зобов’язана сплачувати суддям заробітну плату, збільшену на величину інфляції. Підвищення зарплати суддям 2017 року складатиме:

  •  Для місцевих – у 30 разів більше, ніж у звичайних робітників;
  •  Для службовців апеляційного суду – у 50;
  •  Для касаційного – у 75.

У свою чергу помічник судді отримуватиме біля 5 місячних окладів звичайного громадянина. До розрахунку виплати осіб зі стажем роботи слід додати надбавки за наукові ступені, роботу з певною інформацією.Феміда

Змінивши рівень оплати праці для суддів, держава також змінила і вимоги до самих кандидатів: мінімальний вік судді становитиме 30 років. Пенсійний вік таких громадян наступає з моменту досягнення ними 65-річного віку. Із цього нововведення слідує, що судова практика становитиме 35 років замість 30.

«Чи буде індексація заробітної плати суддям в 2017 році в Україні?» – питання цікаве та доречне. І відповідь однозначна: так, буде. До речі, коефіцієнт залежатиме від місця розміщення суду. Так, для місцевих він становитиме 1.1, а у великих містах – 1.4. Закони щодо формування виплат таким службовцям був прийнятий восени минулого року. Проте до виходу нового залишилось не так вже й багато – всього до кінця поточного.

У разі, якщо заплановане підвищення заробітної плати громадянам все ж таки відбудеться (аж до 7 500 грн), можна тільки уявляти, скільки отримуватимуть працівники феміди. Якщо оклад збільшиться на 1000 грн, то оклад судді в той самий час збільшиться на десять тисяч.

«Покращення» у вигляді судових реформ

Скорочення суддів в 2017 році в Україні передбачається законопроектом, але на даний час масового скорочення не відбувається. Слід зазначити, що Голова держави більше не має права звільняти суддів з посади. Усі спеціалісти мають пройти переатестацію. До того ж, займати первинну посаду можна лише за наявності вищої юридичної освіти та стажу роботи за спеціальністю не менше 5 років.

Новий комітет, що виносить рішення щодо прийняття/звільнення з посади суддів відтепер має можливість приймати на такі посади іноземців без громадянства України. Вища Рада Правосуддя складається із представників юридичної сфери діяльності. Тому колишні адвокати, прокурори, слідчі та інші допоможуть навести лад у судовій ланці.

Нещодавно відбулось засідання, на якому обговорювалось питання щодо призначення 31 нових суддів. В той самий час йшла мова про скорочення 21 співробітника феміди. Рішення поки не ухвалили.одяг судді