Home Новини Номінації на Учитель року 2023

Номінації на Учитель року 2023

1600
0

Вже закінчилася реєстрація в конкурсі у номінації на Учитель року 2023. Дану інформацію було доведено завдяки прес-службі Міністерства освіти. Основною метою конкурсу є виявлення вчителів, котрі готові впливати зовсім по-новому на навчання.

Всі, хто стане переможцями отримають спеціальні грамоти та винагороди в грошовому еквіваленті. Ті ж особи, котрі стали лауреатами – грамоти Кабміну.

Всі бажаючі повинні були розмістити відео-резюме, тривалість якого не повинна перевищувати 5 хвилин. При бажанні можливо розмістити  дидактичний матеріал, а також, різноманітні презентації.

Як говорить Павло Хобзей, котрий є заступником голови міністра освіти, ці змагання є досить важливими так як будуть проходити в період реформування шкіл. Це допоможе визначитися з прерогативами та обрати правильний напрямок діяльності.

«Стає зрозуміло, що зміни почнуться в житті учнів в тому випадку, коли вчитель стане новим, не таким як раніше», – говорить заступник міністра. В поточному 2023 році змагання матиме декілька номінацій. До першої слід віднести – українську мову та літературу, до другої – фізику, до третьої – німецьку мову і остання, четверта – це фізкультура.

Раніше такого не було, а зараз, завдячуючи платформі «Майкрософт Україна» буде проводитися реєстрація всіх бажаючих осіб. Вчителі з усіх областей нашої країни змогли вказати свої кандидатури. Положення про Учитель року 2023 описує всі важливі моменти, котрі пов’язані з проведенням конкурсної програми.

В фінальній частині конкурсу, приймаючі участь зобов`язані надати невелике резюме де у відео форматі розказати про те скільки вони вже працюють в школі і показати свої новели та нововведення. Крім того, конкурс під назвою «Методичний практикум» допоможе журі вирішити, хто ж є найцікавішим та найчудовішим за своїм фахом вчителем.Всі бажаючі повинні були розмістити відео-резюме

Територія проведення

І в завершення слід сказати, що змагання будуть проходити в 4 областях, а саме: Волинській і Запорізькій, а, також, Рівненській і Івано-Франківській. Конкурс має статус всеукраїнського та затверджений Указом Президента нашої держави 29.06.1995 року. Він повністю проводиться на українській мові, але в номінації «Німецька» дозволено спілкуватися іноземною.

Вчителі приймають участь на добровільних засадах. Реєструватися мають право педагоги, стаж роботи в системі освіти яких складає порядку 5 років. Крім того, приймаються заяви також і освітян, котрі працюють в професійно-технічних навчальних закладів та університетах, акредитованих за І-ІІ рівнем.Територія проведення

Фінал конкурсу

Щоб показати свої знання журі обирає якусь тему для потенціального конкурсанта беручи до уваги період починаючи з вересня 2022 року і до початку проведення конкурсу. Тоді всі учаснику тягнуть жереб і що їм дістанеться те вони і будуть виконувати. За цей конкурс максимально може бути зараховано 60 балів.

Положення про конкурс Учитель року 2023 наголошує про слідуючий етап, який  включає в себе конкурс під назвою «Навчальний проект». Це також беруть в свої руки фаховики і розподіляють серед учасників. За це завдання нараховується 40 балів.  

Інформативність

Всі записи в відео форматі мають бути розміщені на сторінці конкурсу для того, щоб бажаючі змогли ознайомитися з результатами. Важливо щоб члени журі тримали в повному секреті всі завдання, котрі будуть роздаватися учасникам до того часу, поки вони не будуть оприлюднені.

Яким чином здійснюється оцінювання будь-якого з конкурсів? Окремо взятий член журі ставить бали, які вважає потрібними за участь педагога, підписується і віддає секретарю для подальшого підрахунку та зберігання.

Слід вказати, що в фінальному та відбірковому турі рішення приймається колегіально фаховим журі і в зв’язку з цим інформація не буде переглядатися. Якщо якийсь з педагогів не буде згоден з рішенням, тоді до нього звертається голова і роз’яснює яким чином відбувалося оцінювання і чому саме таке було прийнято рішення, а не інакше.

Та особа, котра стала переможцем конкурсу отримує винагороду, розмір якої складає 5 000 грн. за друге місце виплачується 2000 грн., а за третє 3000 грн. як бачимо, коштів достатньо для того, щоб поборотися за звання та приз.

Конкурс учитель року 2023, номінації якого є різними не забороняє присутність громадськості, серед якої є засоби масової інформації для того, щоб фіксувати третій, фінальний тур. Але варто знати, що необхідна попередня реєстрація та повідомлення реєстраторів про те, що особа бажає слідкувати за перебігом подій. В доповнення, одне приміщення під час проведення конкурсу повинно вміщувати в собі два представники громадськості та таку ж кількість ЗМІ.  

За результатами підсумків минулорічного конкурсу встановлено, що необхідно встановить спеціальну комп’ютерну систему для того, щоб підрахунок балів учасників проводити не вручну, а набагато пришвидшити весь процес. І в завершення слід зазначити, що на конкурс повинні потрапляти вчителі лише за власним бажанням, а не за примушуванням тоді можливо буде досягти необхідного результату.учасники конкурсу