Home Новини Нові параметры спутника ТРК Україна

Нові параметры спутника ТРК Україна

2337
0
Нові параметры спутника

Відомо, що ринок медіа ресурсу потребує кардинальних змін. Неодноразово обговорювалося питання переходу на цифрове телебачення, а сам перехід планувався ще на 2015 рік. Переходу так і не відбулося, його щороку переносили. Згідно з останніми даними, аналогове телебачення буде відключено вже у 2019 році. А тому тим, хто ще не перейшов на нові стандарти самостійно, варто знати про частоти супутникових каналів України 2019, їх зміни та налаштування.

Одна з найголовніших впроваджуваних змін полягає в тому, що телеканали, які займаються трансляцію певних передач, будуть сплачувати кошти їх власникам за кожного абонента. Звісно, канали озвучили різні суми, в залежності від загальної кількості глядачів. Наприклад, «Україна» та «НЛО ТВ» сплачуватимуть 75 копійок, а «1+1» відраховуватиме лише десять копійок за глядача.Нові параметры спутника

Нові частоти

Частоти усіх телеканалів холдингу «1+1» змінюються. Здійснюватиметься перехід на новий супутник Astra 4A. Тепер при налаштуванні каналу треба вибирати частоту 11766 МГц. Відповідно до нових стандартів, холдинг змінює формат екрану телеканалів. Тепер екран буде широким з параметрами 16 та 9 відповідно. Перехід відбувається поступово, а тому деякі телеканали вже працються відповідно до нових стандартів, а деякі ще ні.

ТРК «Україна»

Зміни на медіа ринку заплановані так, щоб з часом усі каналі перейшли на нові, кращі супутники, змінивши частоту, впровадили стандарти. Нові параметри супутника ТРК Україна дозволять кожному глядачу насолоджуватися широкоформатним зображенням та якісною картинкою. На перший погляд зміни непомітні, але з часом важко переваги цифрового мовлення не дозволяють знову повернутися до аналогового стандарту.

Щоб споглядати ті передачі, шоу, фільми, спортивні матчі та серіали, що транслюються на ТРК «Україна», треба налаштовуватися на супутник Astra 4A та обирати частоту 12130 МГц. Під час налаштування обирається кодування Biss. Якщо виникають якісь складнощі, варто перейти на офіційний сайт холдингу. Там є список усіх ключів та невеличка інструкція щодо налаштування. Можна також знайти невеличку інструкцію або звернутися в технічну підтримку компанії.

Телеканал «Крим»

Варто не забувати про новий телеканал «Крим». Він працюватиме на супутнику Amos 2, а саме на частоті 10759 МГц. Цей телеканал створювався для того, щоб надати усім жителям півострова споглядати українські програми, шоу та дивитися українські новини. Але телеканал приділяє увагу й етнічній складовій, а тому мовлення ведеться одразу трьома мовами: російською, татарською та українською.

Якщо виникають проблеми з налаштуванням та важно запам’ятати усі необхідні параметри, то в Інтернеті на різних порталах чи офіційних сайтах телеканалів можна знайти свіжі частоти супутникових каналів України в 2019 році та інші необхідні дані.

Питання супутників та налаштування

Не всі телеканали переходитимуть на супутник Astra 4A. Деякі й надалі працюватимуть на Amos 2, але з часом планується перевести усі канали на новий стандарт. Насправді, це не повинно вплинути на якість мовлення, але деякі супутники просто скоро відживуть своє. Взагалі проблеми з налаштуваннями зазвичай виникають через елементарне незнання інтерфейсу та інші проблеми. В такому випадку краще звернутися до оператора або спеціальних служб, які надають послуги по налаштуванню телемовлення. Такі оператори напам’ять знають нові параметри супутникових каналів та можуть швидко й легко зробити усі налаштування, після чого можна користуватися якісним цифровим мовленням.працюватимуть на Amos 2