Home Новини Перша ліга України з футболу 2016-2017

Перша ліга України з футболу 2016-2017

128 просмотров
0
футбольний м'яч

Перша Ліга України з футболу 2016-2017 років складається із вісімнадцяти команд. І це найбільша кількість серед всіх трьох футбольних дивізіонів країни. На даний момент лідером чемпіонату є футбольний клуб із Маріуполя «Іллічівець», який після двадцяти зіграних матчів має у своєму активі 48 пунктів, забивши 38 голів. Пропустила команда 14 м’ячів. Друге місце займає рівненський футбольний клуб «Верес», який відстає від лідера на п’ять пунктів, але має одну гру в запасі і в разі перемоги може скоротити відставання до двох очків. ФК «Верес» забив 40 м’ячів, а пропустив 16. На останньому місці знаходиться футбольний клуб «Тернопіль», який набрав після дев’ятнадцяти матчів 10 очків і відстає від передостаннього місця на сім пунктів.

 футбольний м'яч

 

На рівненський «Верес» вдома ходить майже чотири тисячі вболівальників кожного матчу. Це найкращий показник серед всіх команд чемпіонату. І ця цифра майже в два рази переважає відвідуваність матчів за участю футбольного клубу «Буковина». На домашні матчі чернівецької команди ходить в середньому дві тисячі вболівальників. Трішки менше глядачів відвідують матчі лідера чемпіонату «Іллічівця» та футбольного клубу «Черкаський Дніпро». Найменше глядачів ходять на домашні матчі своїх команд в Сумах, Києві, Чернігові та Харкові.

Якщо говорити про виїзні матчі, то тут найбільшу підтримку має маріупольський «Іллічівець» – майже півтори тисячі глядачів що матчу. Не сильно відставали краматорський «Авангард», ФК «Миколаїв»,   київський «Арсена», «Гірник-Спорт» та чернігівська «Десна». Найменше вболівальників їздять на матчі охтирського «Нафтовика-Укрнафти», а саме – менше шести ста чоловік. На одному з матчів рівненського «Вересу» було присутню 5658 глядачів. Це найкращий результат серед усіх футбольних клубів.

Відвідуваність матчів чемпіонату є дуже великою проблемою. Це стосуються не тільки Першої Ліги, але й Прем’єр Ліги також. Говорячи про Перший дивізіон, відмітимо, що в останньому турі прийшло подивитися на матчі своїх команд менше чотирьох тисяч футбольних вболівальників разом в дев’ятих матчах. На матч «Буковини» з «Колосом» завітали 985 глядачів. Це найкращий показник туру.

футболісти

 

Перша Ліга чемпіонату України з футболу 2016-2017 років складається із 34 турів, 20 з яких уже зіграно. До зимової перерви найкращим голеодором турніру був гравець футбольного клубу «Верес» Руслан Степанюк, який зміг відзначитися чотирнадцятьма голами, два з яких були забиті з пенальті. На другому місці знаходиться гравець маріупольського «Іллічівця» Руслан Кісіль, котрий забив на два м’ячі менше, однак зіграв і на дві гри менше за свого суперника теж. По десять м’ячів забили Олександр Філіппов та Адерінсола Есеола з футбольних клубів «Оболонь-Бровар» та «Арсенал-Київ» відповідно.

Наступний матч чемпіонату буде зіграний 12 березня цього року. Це буде перенесена зустріч між «Вересом» та «Нафтовиком». А наступний тур чемпіонату почнеться 18 березня 2017 року. Щільність результатів наверху таблиці говорить про те, що друга половина сезону буде не менш цікавою, аніж перша. Матчі фаворитів між собою стануть головною прикрасою другої половини чемпіонату. Можна з впевненістю стверджувати, що турнірна таблиця Першої Ліги України з футболу ще зміниться не один раз, особливо це стосується перших двох позицій, та боротьби в середині таблиці.

 футбольний м'яч

Також очікується запекла боротьба за виживання. Якщо останнє місце майже гарантовано залишиться за футбольним клубом «Тернопіль», то відстань між сімнадцятим місцем та тринадцятим складає лише три очка. Проте варто пам’ятати, шо чернівецька «Буковина» має ще одну гру в запасі і може трішки покращити своє турнірне становище.

Previous articleКалькулятор розмитнення автомобіля в Україні в 2017 році
Next articleКалендар релігійних свят на 2023 рік в Україні