Home Новини Позачергові вибори в 2018 році

Позачергові вибори в 2018 році

1960
0
Петро Порошенко

Теперішній час є складним для України. Проводиться маса реформ, люди невдоволені роботою влади. В таких ситуаціях постає питання про вибори в Україні 2018. Але до цього рішення треба підійти помірковано, бо така процедура передбачає масу витрат.
В усі часи існування людства ефективність владних структур оцінювалась через рівень життя населення. Якщо ці показники є низькими, то виникає питання про спроможність влади виконувати свої обов’язки перед народом та чи існує можливість її часткового або повного оновлення. Головним механізмом такого оновлення у демократичних країнах, одною з яких є Україна – вибори. За статтею 1 Конституції наша країна є демократичною, вільною та суверенною державою. Петро Порошенко

Вибори

Вибори – термін, який позначає процедуру, при якій проходить обрання з-поміж кількох претендентів одного політика для керування державою та представлення її на міжнародному рівні. Політичний діяч зі свого боку повинен зробити все можливе для підвищення добробуту в країні.
Вибори бувають:

  • Чергові. Вони проводяться після завершення строку правління чинної влади;
  • Позачергові. Проводяться тоді, коли достроково припиняється строк дії повноважень, які передбачені законом України;
  • Повторні. Такі вибори проводяться тільки у випадку визнання недійсними попередніх результатів обрання влади.

Таке явище, як вибори є у всіх країнах світу. Вони дають людям віру в краще майбутнє. Вибори лідера проводяться один раз в кілька років. Голосуючи, народ показує довіру обраному кандидату. Існують певні загальноприйняті норми, згідно яких в Україні проводяться вибори глави держави. Всі вони прописані в Конституції. Президент повинен бути сильною особистістю, здатним відстоювати інтереси своєї держави та народу.Олег Ляшко

Місцеві вибори

В нашій країні набрала чинності адміністративно-територіальна реформа. Це означає що всі українські села та невеличкі міста об’єднуються в громади. Ці громади, яких вже налічується близько ста шістдесяти, мають обирати старост. Місцеві вибори 2018 проводитимуться у всіх округах для обрання сильного та вольового лідера, який буде вести громаду до процвітання та добробуту. Саме вони будуть відповідальними за відродження закинутих галузей господарства і пошук нових можливостей для розвитку громади. За відсутності старости його повноваження бере на себе місцевий голова. Здається, ніби громадяни України мають можливість обирати більше як з трьохсот політичних партій та об’єднань. Але переважна більшість нічим не відрізняється одна від одної. Народ все менше довіряє можновладцям. Про це свідчить помітно знижена активність на виборчих дільницях. Тому не відомо чи змінять щось парламентські вибори в Україні в 2018 році. Вони не зможуть вплинути на економіку, не створять нові робочі місця та не забезпечать високий рівень медичного обслуговування в Україні. Зараз нашій країні найбільше потрібен серйозний та чіткий план дій. Політична та соціально-економічна ситуація в нашій країні залишає бажати кращого, хоча за останні кілька років можна простежити «дорослішання» українського народу. До позитивних зрушень в Україні належать:

  • Змужніла армія. Влада та народ почали сприймати її по-іншому. Українська армія помітно зміцніла;
  • Волонтерство. Спочатку воно трималось тільки на емоціях та особистій ініціативі свідомих громадян України. Тепер ця система стає дедалі чіткішою;
  • Самопоміч. Громадяни україни нарешті зробили висновки, що ніхто їм не допоможе – надіятись варто тільки на себе. А діяти – спільно.Юлія Тимошенко

Парламентські вибори

Парламентські вибори в Україні 2018 року пройдуть в травні. Президент повідомив про впровадження нових реформ стосовно виборів. Припускають, що у виборах до парламенту переможе фракція «Батьківщина». Але, як відомо, вибори є процесом з непередбачуваним фіналом, тому стверджувати щось поки зарано.  Українські політологи говорять, що вибори можуть привести до погіршення ситуації в країні.
Наразі робота парламенту не задовольняє громадян України. Реформи для покращення рівня життя людей не працюють, а можновладці прикладають дуже мало зусиль для соціального та економічного розвитку нашої країни. Якщо так буде продовжуватись далі, то матимуть місце дострокові парламентські вибори в Україні в 2018 році. Проте, більшість українців не дуже вірять, що вибори щось докорінно змінять.

Президентські вибори 2018

Зазвичай президент обирається громадянами на певний строк. Отже, наступні вибори Президента України відбудуться в 2019 році. Вибори проходять в два етапи. В першому дозволяється приймати участь усім політичним кандидатам. З-поміж них за допомогою голосування обирають двох кандидатів, які потрапляють в другий тур. Цікавим є те, що якщо одному з них вдається набрати більше ніж 50% голосів, то другий тур не проводиться. Інколи вибори можуть бути достроковими. Їх дозволяється проводити тільки з дозволу Президента України. Голосування на виборах притаманне усім незалежним країнам, однією з яких є Україна. Право на вибір нового глави держави мають особи, які досягли вісімнадцятиріччя і які хочуть висловити свою громадянську позицію.
Новоявлений голова країни може керувати чотири роки. Про це сказано в законодавчій базі України. Протягом цього часу президент повинен налагоджувати контакти з іншими державами, піднімати економіку та дбати про добробут населення. Цим він заробляє повагу від своїх виборців.
Українці обиратимуть собі нового главу держави вже у 2018 році. Новому президенту доведеться добряче постаратись і за чотири роки встигнути підняти рівень життя громадян.  

Прогнози на наступні вибори

Коли наступні вибори в Україні 2018 року залишається невідомим, проте відбудуться вони наступного року. Українці мають надію на покращення умов життя, хоча вона і залишається примарною. Прогнозують, що обрання наступного Президента України стане головним поштовхом для прийняття нашої держави до Європейського Союзу. Адже наразі ситуація складається не кращим чином. Після обрання нового лідера країни українці очікують прийняття нових реформ, які підвищать рівень життя громадян. Також громадяни України мають надію на якнайшвидше закінчення війни на Сході.Надія Савченко

Кандидати на пост президента

У 2018 році кожен повнолітній громадянин України може зробити вибір на користь одного з кандидатів в президенти. Але перед цим потрібно добре подумати. Подейкують, що датою наступних виборів буде 26 листопада 2018 року. Подати свою кандидату до голосування може будь-який громадянин України, який володіє десятьма тисячами доларів, здолає процес реєстрації та підготує передвиборчу агітацію. Політологи в Україні пророкують другий тур виборів, який часто буває у нашій країні. Називають і імена персон, котрі змагатимуться у фіналі – Петро Порошенко, Олег Ляшко та Юлія Тимошенко. Говорять, що новоспечений український політик Надія Савченко теж буде балотуватись на пост Президента України. Але ці дані не є достовірними.

Вибори в Україні 2018 року мають бути дуже непередбачуваними. В запеклій боротьбі за президентське крісло зійдуться найсильніші та найдосвідченіші політики нашої країни. Всі вони вірять в свою перемогу, а як станеться – вирішать самі українці.самі українці