Home Новини Реформи в освіті у 2017 році

Реформи в освіті у 2017 році

2048
0
як цікаво!

Реформа освіти в Україні 2017 року повністю змінює систему освіти початкової школи, а також вносить корективи у фінансування освіти.

Суть реформи

Раніше передбачалось, що у 2017 році Україна перейде на 12-річну освіту. Цей проведений час повинен розпреділятись таким чином:

  • ​ 4 роки на початкову освіту;
  • ​ 5 років на базову освіту;
  • ​ 3 роки на профільну школу.

Зміни не повинні стосуватись тих дітей, котрі вже навчаються, а лише тих, хто тільки піде в перший клас. Оскільки Міністерство освіти не встигає із підготовкою нововведень, а також наштовхнулось на спротив багатьох батьків, впровадження реформи відповідно до законодавства переноситься на 2018 рік. Таким чином дітки, котрі першими спробують на собі усі переваги та недоліки нової системи освіти у вересні 2022 року отримають базову освіту. Школу закінчать вони в 2035 році.йде навчальний процес

Для того щоб підвищити якість освіти вже з квітня 2017 року буде створено експертну групу, котра проведе моніторинг якості освіти в початковій школі. З вересня почнеться активна підготовка до змін. Протягом 2017 року Інститути післядипломної освіти повинні розробити програми для того щоб перекваліфікувати вчителів, котрі згодом почнуть навчати дітей-першокласників.

На навчання діти повинні приходити в 6 років, а закінчуватись в 18 років. Перші 2 класи повинні бути перехідними, як їх ще називають адаптаційними. Діти не будуть виконувати домашні завдання, а самі уроки повинні проходити в ігровій формі.

Другий етап навчання — 3-4 класи. Протягом цього періоду діти повинні засвоїти основи (“ази”) навчання, тобто навчитись вдало читати, писати, рахувати.

Основна школа так само повинна мати 2 класи адаптаційні (5-6 клас). 7-9 клас — період, протягом котрого людина сама повинна засвоїти основні предмети.

Після завершення 9-го класу на дитину чекає зовнішнє незалежне оцінювання. Поки що його проходять лише випускники 11-х класів.

Дальше дитина, котра планує в майбутньому отримувати вищу освіту, повинна навчатись в академічних ліцеях. Ті ж, хто не планує продовжувати навчання у вишах, переходять в профільні навчальні заклади, де навчаються ще 3 роки.

В чому перевага нової реформи?

Реформи в освіті у 2017 році має на меті осучаснити нинішнє навчання. Навантаження на дітей буде меншим. Діти зможуть засвоїти усю необхідну інформацію, але при цьому не будуть перенапружуватись від надмірної інформації. По суті, старша школа — це абсолютна новинка в Україні. Саме на неї потрібно покласти підготовку учнів до вступу у виші. Сьогоднішня система освіти такої можливості не дає. Разом із тим, дитина зможе отримати необхідну наукову базу знань, котра дасть базу для подальшого вибору професії. В ідеальному варіанті, як зазначають експерти, вже в старшій школі повинні з’явитись предмети із профільного навчання. Таким чином, країна буде отримувати більш підготовлених спеціалістів.

Планується зменшити кількість дисциплін. На думку критиків не варто вводити в навчальний план аж дві іноземні мови. За сьогоднішніх умов навчання дитина не в змозі засвоїти навіть однієї із них.як цікаво!

Ймовірно в новому навчальному році кілька предметів будуть об’єднуватись, зменшиться обсяг домашнього завдання, а також інформації, котру учням приходиться засвоювати самостійно. Лише найголовніші теми потраплять в нові підручники. Разом із тим, вони не будуть подаватись так обширно.

Більше уваги крядові програми приділяють фінансуванню самої школи. Так, вчителі, відповідно до нової реформи повинні отримувати більшу зарплату та фінансуватись з центрального бюджету. Технічні ж працівники школи будуть отримувати заробітну плату із місцевих бюджетів.запитаєте мене!