Home Новини Розклад руху пасажирських поїздів на 2022 рік

Розклад руху пасажирських поїздів на 2022 рік

1810
0
розклад руху

По всій Україні починають впроваджуватися нові реформи. Укрзалізниця не хоче стояти осторонь.  Ця структура планує витратити щонайменше 184 мільйони доларів на розвиток залізничної інфраструктури. Це значно вплине на розклад руху поїздів на 2022 рік в Україні та неодмінно покращить його.

Представництво Укрзалізниці повідомило, що вони планують за рік реалізувати велику кількість проектів. Майже всі вони будуть направлені на розвиток інфраструктури та приведенні її до європейської моделі. Варто зазначити, що наразі стан колій, стан поїздів та адміністрування структури призводить до того, що Укрзалізниця функціонує не так, як хотілося б. Постійно відбуваються запізнення, поломки, тощо. Що стосується розкладу рухів поїздів, то він потребує термінової оптимізації, бо він складений так, що деякі поїзди курсують щодня, а деякі раз у тиждень. Таке положення речей призводить до великої кількості незручностей.Представництво Укрзалізниці

Що планується зробити

Представництво заявило, що однією з найбільш важливих та пріоритетних проектів з усього плану реформи є саме електрифікація багатьох напрямків руху. Це планується зробити в таких напрямках:

  • Долинська – Миколаїв – Колосівка;
  • Бердичів – Овруч – Держкордон;
  • Ковель – Ізов – Держкордон.

Це матиме неабиякий вплив на розклад руху приміських поїздів на 2022 рік, бо з’явиться змога пустити значно більше кількість поїздів по маршрутам. Згідно з попередніми графіками проведення робіт, впровадження запропонованих змін відбуватиметься на початку 2022 року. Вони продовжуватимуться на протязі декількох років. Звісно, можливі деякі зміни в проекті, бо в будь-який час Укрзалізниця може зостатися без коштів.

Така ситуація може настати через тяжку кризову ситуацію в Україні. Проте, якщо реформи, що стосуються покращення фінансового стану все ж пройдуть як треба, то можливі навіть додаткові зміни. Наразі вже закінчується формування техніко-економічного опису проектів, а тому більшість, мабуть, скоро будуть прийняті.розклад руху

Зміни на краще

Згідно з витягами з проектів, зміни відбуватимуться на протязі щонайменше п’яти років. Перш за все, Укрзалізниця буде витрачати кошти на реконструювання близько 600 кілометрів колії. Така сама частина колій потребує капітального ремонту. Варто розуміти, що при реконструкції ніхто не буде керуватися графіком руху пасажирських поїздів. Навпаки, графіки будуть корегуватися згідно з датами проведення робіт.

Велика кількість коштів піде на закупівлю нового обладнання, зокрема на нові пристрої управління рухом поїздів. Але єдиною умовою закупівлі є те, що продукція та апаратура мають бути сертифіковані на території України. Також представники Укрзалізниці заявили про намір закрити усі малодіяльні напрямки. Річ у тім, що на їх обслуговування витрачається дуже велика кількість коштів та різних ресурсів. Збережені кошти можна буде направити на оптимізацію багатьох аспектів галузі.

Керівництво Укрзалізниці вважає, щоб дійсно досягнути бажаного результати та провести усі заплановані реформи, треба створити дві особливі філії. Перша буде стосуватися капітального ремонту вже існуючих колій, а також будівництвом нових. Інша філія буде відповідати за будівництво різних інженерних споруд, зокрема мостів та тунелів, створення основи для прокладання колії.

184 мільйони доларів – це лише попередні цифри. Річ у тім, що в будь-який момент може збільшитися кількість витрат, бо дійсний стан залізничних колій в Україні достеменно невідомий.

Приклад Європи

Українські транспорті експерти повідомляють, що, наприклад, у Європі реформами залізничної галузі займається держава. Більш того, вона повністю покриває усі витрати. Також експерти говорять, що на відміну від України, європейські держави інвестують мільярди в залізничну сферу. Вже найближчим часом українській владі варто знайти інструменти та можливості, які дозволили б цій галузі розвиватися без обмежень. Це дуже важливо, бо Україна знаходиться в центрі багатьох залізничних сполук.

Не дивлячись на заплановані зміни, не так давно був складений розклад руху пасажирських поїздів на 2022 рік. Розклад є умовним, а тому в будь-який момент можуть відбутися зміни. Розклад руху та мотиві зміни в розкладі можна переглянути на офіційному сайті Укрзалізниці. Більш того, там є спеціальний сервіс, який допоможе вам прокласти своєрідний маршрут. Якщо ви введете дані про те, звідки ви плануєте їхати та куди хочете дістатися, ви побачите усі можливі маршрути. Також на сайті можна дізнатися актуальні ціни на квитки та час відправлення поїздів, що цікавлять вас. Тому перед поїздкою не забувайте відвідувати сайт Укрзалізниці, бо це допоможе вам уникнути неприємних ситуацій, як, наприклад, коли ви прибули на станцію, а час відправлення поїзда змінився.Приклад Європи