Home Новини Українські фільми 2017 року, які вже вийшли

Українські фільми 2017 року, які вже вийшли

2052
0
«Рідні», В. Манський

Не можна не визнати, що сьогодні ми спостерігаємо справжній розквіт українського кінематографу. Власне, 2016-й рік став найбільш плодовитим для режисерів з України, які представили широкому загалу рекордну кількість кінострічок. Є велика вірогідність того, що у цьому році вітчизняних фільмів стане ще більше. Нижче можна побачити Топ-10 українські фільми 2017 року, який складається з кінокартин, що або вже були показані на широких екранах, або ж будуть показані протягом року.

«Люксембург», М. Слабошпицький

Завоювавши похвалу критиків після випуску свого першого фільму «Племені», Слабошпицький вирішив представити нову кінострічку, де в центрі уваги – Чорнобиль та люди, яким доводиться виживати у цій зоні. Бюджет картини склав більше одного мільйона євро, при цьому фільм знімався в співробітництві з французами, норвежцями та німцями.«Люксембург», М. Слабошпицький

«Брама», В. Тихий

Чорнобильська катастрофа, несумлінно, стала великим потрясінням для всіх, тому до сих пір виходить багато картин, присвячених цій трагедії та долям людей, яких вона вразила. У цьому фільми в якості головного персонажа виступає літня жінка, що мешкає біла Прит’яті разом за своєю дочкою та внуком. В той час як дочка бажає покинути цю території, мати заважає їй це зробити – вона не хоче підкорятися чиїйсь думці. Між нам також стає юнак на ім’я Слава, який умовляє Слову (так звали доньку) виїхати в інше місто. Бюджет проекту перевищує відмітку в 15 мільйонів гривень.

«Бобот», М. Ксенда

Та не тільки драматичними стрічками багатий український кінематограф, адже недавно режисер-дебютант М. Ксенда представив широкому загалу свою нову картину про роботів. Можете вважати, що це вітчизняний варіант голлівудських «Трансформерів». Це перший повнометражний фільм для цього молодого та, безсумнівно, талановитого режисера, який уже завоював собі ім’я серед шанувальників українського кіно після успіху на Одеському кінофестивалі, де Ксенда представив свої короткометражні картини. На фестивалі були представлені і інші українські фільми 2017 року які вже вийшли в прокат.«Бобот», М. Ксенда

«Рідні», В. Манський

Найбільш актуальною новинкою у україномовному прокаті можна вважати стрічку В. Манського, що отримала назву «Рідні». Події, про які йдеться у фільмі, відбуваються не в минулому і не в майбутньому, а в розділеній Україні, яка є нашим сьогоденням. Герої картини проживають у різних куточках держави (схід, захід, Кримський півострів) та мають гранично різні погляди стосовно сьогоднішньої ситуації в країні. «Рідні» має на меті прослідкувати причину конфлікту у середні країни.«Рідні», В. Манський

«Давай, танцюй!», О. Березань

У центрі сюжету – юнак Микита, який вимушений покинуте своє місто, щоб прийняти участь у масштабному столичному танцювальному змаганні. До цього турніру він відноситься зі всією серйозністю, адже від того, як він зможе показати себе, залежить життя його брата, якому негайно потрібні гроші на операцію за кордоном. «Давай, танцюй!», як і інші нові українські фільми 2017 року, вийде в прокат уже зовсім скоро.

«Припутні», А. Непиталюк

Тим, хто просто хоче розважитись і не заглиблюватись в філософські роздуми про труднощі життя чи можливість співіснування людини та роботів, український кінематограф також має що запропонувати. Події розгортаються в невеликому селі Припутні, куди приїхав молодий юрист Юрій. Події тут почали розвиватися не так, як йому б хотілось. Безліч комічних ситуацій та колорит сільського життя подарують гарний настрій усім тим, хто перегляне цю картину.

«Jamala.ua», Г.Акулевич

Перемога на Євробаченні 2016 року стала дійсно визначним досягненням для співачки Джамали, адже вона не тільки ще раз підтвердила статус самої співочої нації, але й привернула увагу глядачів до нагальних політичних проблем. Новий документальний фільм Акулевич, в якому можна спостерігати за життям та творчим процесом співачки, буде цікавим всім тим, хто хоче дізнатися більше про тріумфатора найбільшого пісенного конкурсу у Європі.

«Сторожова застава» Ю. Ковальов

Коли йде мова про найочікуваніши українські фільми 2016-2017 року, не можна не згадати про «Сторожову заставу» Ковальова. Ця оригінальна стрічка обіцяє стати перлиною українського фентезі. Головним героєм фільму «Сторожова застава» є школяр Вітя, який випадкового дізнається, що може подорожувати у минуле. Він проминув багато століть, щоб мати можливість побачити славних богатирів, яких оспівують у слов’янському фольклорі, та захищати рідну землю від ворогів.«Сторожова застава» Ю. Ковальов

«Контури», О. Чорний

«Контури» – це не єдина картина, а цілий альманах, який включає відразу три документальні картини. Всі історії, описані у «Контурах» є справжніми, тому фільми чудово допомагають передавати атмосферу життя вуличних художників. У стрічні можна дізнатися багато про творчість анонімних графітчиків. Слід зазначити, що концепт для Чорного не є новим. У своєму попередньому повнометражному фільмі, що отримав назву «Зсув» він розповідає про вуличних художників та музикантів.