Home Новини Види діяльності за КВЕД 2018 в Україні

Види діяльності за КВЕД 2018 в Україні

3070
0
Як розшифровується КВЕД

Для створення класифікатору, в котрому легко знайти різноманітні види економічної діяльності, брали за основу довідник, котрим користуються європейські держави. КВЕД 2018 в Україні з розшифровкою потрібен кожному підприємцю, що збирається реєструвати новий бізнес.

Міжнародна система статистичних класифікацій переглядається раз в 5 або 10 років тому, що відбуваються зміни в світовій економіці. Нова редакція її вийшла в 2008 році.Міжнародна система статистичних класифікацій

Сфера застосування

Кожна компанія або підприємство визначає вид діяльності, якою займається. Нещодавно, керуючись довідником КВЕД, визначали розмір соціального внеску, котрий потрібно було нараховувати на заробітну плату працівників. Відсоток, що використовувався, залежав від класу професійного ризику. Найбільший передбачався для будівельних компанії та підприємств важкої промисловості, в деяких він доходив до 42%. Законом від 24 грудня 2015 року ставка однакова для всіх юридичних й фізичних осіб і становить 22 відсотки.

Проте і зараз класифікатор допомагає винайти вид діяльності, де можна працювати за пільговою системою, або зареєструватися платником єдиного податку.

Довідник КВЕД України 2018 потрібен для того, щоб можна було згрупувати статистичні дані різних підприємств. Ця інформаціє допомагає більш точно спрогнозувати показники фінансового розвитку держави.

Кожна фізична або юридична особа, що реєструє бізнес, повинна обрати правильний код діяльності, інакше з часом виникнуть чималі проблеми.Сфера застосування

Структура класифікатора

Версія довідника, що використовуватиметься в 2018 році, в порівнянні з 2005 зазнала змін як у кількості цифрових знаків, та і у деяких назвах класів. Розібратися у класифікаторі не дуже просто. Але керівникам підприємств чи бухгалтерам не потрібно їхати до відділення статистики, аби отримати довідку ЄДРПОУ.  Аби зареєструвати новий від діяльності необхідно сплатити кошти.

За структурою класифікатор поділяється на секції, що позначаються англійськими буквами від A до R. Вони складаються з розділів, що мають групи та класи. Щоб отримати новий код достатньо ввести попередню позначку. Аби ознайомитися з нововведеннями та зрозуміти їх зміст варто зайти на офіційний сайт КВЕД України 2018, що має електронну адресу kved.ukrstat.gov.ua.

Види діяльності

Класифікатор починається з секції A, в котрій свій код можуть знайти сільгоспвиробники та ті, хто займається рибним та лісовим господарством. Підприємства, що вирощують тютюн, відображені в розділі I, в класі 0.1, в групі 01.15

В окремі розділи виділено:

  • тваринництво;
  • мисливство;
  • відтворення рослин;
  • лісозаготівлі.

Далі розміщується секція B, що призначена для добувної промисловості. В ній шукають коди підприємства, які спеціалізуються на видобутку нафти, залізних руд, кольорових металів, будівельних матеріалів.

Виробники харчових продуктів, взуття та одягу, хімічних речовин, паперових виробів, штучних та натуральних волокон, транспортних засобів відображаються у секції С.

За нею йде постачання енергоносіїв, пару та газу. Види діяльності КВЕД 2018 в Україні тут знаходь теплові та атомні електростанції, трубопровідні служби.

Галузь будівництва складається з 4 розділів та включає різні види робіт – покрівельні, малярні, електромонтажні.

Оптова та роздрібна торгівля разом з ремонтом засобів пересування знаходиться у секції G. У наступній H скомпонований транспорт – трубопровідний, автомобільній, залізничний, авіаційний.

Державне управління та оборона згруповані під літерою O, сюди також входить міжнародна діяльність, юстиція та правосуддя, пожежна охорона.

Секцію P займає освіта:

  • дошкільна;
  • початкова;
  • середня;
  • вища.

Під літерою N розмістилися заклади, що належать до охорони здоров’я. У самому кінці класифікатора розташувалася сфера домашніх господарств та діяльність екстериторіальних органів.відтворення рослин

Як розшифровується КВЕД

На основі класифікатора, в якому є різні знаки, складається код для кожної окремої компанії.

Перша буква довідника позначає секцію, що складається ся з підсекції та позначається також літерою. Розділи відображаються двома цифрами, по третій визначають групу, до якої відноситься юридична особа.

Хоча класів в класифікаторі безліч, іноді трапляється, що підприємство не може знайти код, що відповідає виду його діяльності.

Останні зміни в довідник КВЕД внесені для того, аби відповідати стандартам міжнародної системи. Через нововведення бізнесменам з України довелось шукати код, що відповідає виду діяльності, користуючись сучасним класифікатором. Часу для цього для цього вистачало, бо деякий час дійсним залишався КВЕД 2005 року.

Якщо міжнародна класифікація зазнає змін, в нашій державі також буде розроблятися новий довідник.  Він призначається для юридичних та фізичних осіб.Як розшифровується КВЕД