Home Новини Вступна кампанія 2017 року в Україні

Вступна кампанія 2017 року в Україні

1 834 просмотров
0
студенти в аудиторіі

Вступна кампанія 2017 року в Україні дещо відрізнятиметься від попередньої. Згідно з правилами, які були узгоджені Міністенством освіти і науки,  абітурієнти матимуть змогу подати лише 9 заяв на 4 спеціальності на місця державного замовлення – це значно менше ніж під час вступної кампанії 2016-2017 року, де можна було подавати 15 заяв на 5 спеціальностей. Заяви на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб можна буде подавати в необмеженій кількості. Цьогорічної вступної кампанії дозволятиметься подавати до ВНЗ сертифікати ЗНО 2016 і 2017 року. Вищі навчальні заклади самостійно визначатимуть найменшу кількість баллів, з якою вступник матиме змогу взяти учать у конкурсному відборі.

студенти в аудиторіі

Пріоритетність

 

Інновацією вступної кампанії 2017 року в Україні є пріоритетність: під час подання заяв вступник має зазначити пріоритет в межах від 1 до 9, де “1” – спеціальність, яку абітурієнт найбільше прагне вивчати. Перед подачею документів вступникам варто добре подумати над тим, яку галузь слід обрати, адже Умовами прийому не передбачено можливості змінити пріоритетність до завершення вступної кампанії. Освітяни прийняли рішення зменшити кількість поданих заяв, задля того, щоб майбутні студенти обрали для себе чіткі напрямки в яких прагнуть розвиватися надалі.

 

Терміни подачі документів

 

Вступна кампанія 2017-2018 року в Укрвїні розпочнеться 12 липня і триватиме до 6-ї години вечора 26 липня. У ВНЗ, де умовою для вступу є творчий конкурс, співбесіда чи іспити, документи прийматимуться до 20 липня. Іспити проходитимуть з 25 по 31липня. Зареєструвати електронний кабінет та завантажити додаток до атестату можна буде з 29 червня по 25 липня. Дипломовані молодші спеціалісти подаватимуть документи в ВНЗ до 24 липня.

майбутня студентка

 

Як подавати документи?

 

Вступники з повною загальною середньою освітою, які мають особливі умови для вступу подаватимуть документи особисто. Вступники, які не мають таких підстав, на денну та заочну форму навчання будуть подавати електронні заяви.

Під час вступної кампанії 2016-2017 року в Укріїні, система для подачі документів часто видавала помилки, бо не витримувала навантаження. У Міністерстві обіцяли, що цього року систему доопрацюють і проблем з її використанням не виникатиме.

 

 

Зарахування на навчання

 

Рейтингові списки абітурієнтів будуть оприлюднені 1 серпня до 12-ї години. Особи рекомендовані для вступу на місця держзамовлення мають принести до ВНЗ оригінали документів включно до 5 серпня.  Зарахування на бюджетну форму навчання відбуватиметься до 7 серпня, а на контрактну – до 30 серпня

 

Пільговий вступ

 

  1. Абітурієнти, які матимуть змогу вступити до ВНЗ поза конкурсом:
  2. Сироти та діти, без батьківського піклування
  3. Особи, які не склали ЗНО через суттєве захворювання
  4. Особи, місце проживання яких співпадає з територією проведення АТО, а також мешканці окупованого Криму та ті, хто з нього переселився не раніше січня 2017 року.
  5. Учасники АТО, та ті, хто проходить військову службу
  6. Звільнені від військової служби після 30 листопада 2015 року

Previous articleГранти на 2017 рік в Україні
Next articleРозмір аліментів на дитину 2017 в Україні