Home Новини Єдина тарифна ставка на 2017 рік в Україні. Таблиця

Єдина тарифна ставка на 2017 рік в Україні. Таблиця

3126
0
чоловік з ураїнською краваткою

ЄТС – це варіант побудови тарифної системи, яка передбачає створення во системи, які були б пристосовані до різноманітних категорій працівників. Головною її перевагою є впровадження єдиного підходу до оцінювання складності робіт, підвищуючи таким чином стимулюючу функцію всієї тарифної системи. Таблиця ЄТС на 2017 рік в Україні зазнала деяких змін, якщо ми порівняємо її з ЄТС на минулий рік. В таблиці містяться розряд, тарифний коефіцієнт та оклад, який буде отримуватися працівником, виходячи з його розряду.

чоловік з ураїнською краваткою

З першого дня нового цього року в деяких бюджетних організаціях країни мають бути установлені нові розміри посадових окладів, які були визначені, приймаючи до уваги тарифні ставки для робітників першого розряду ЄТС, що складає 1600 грн. Крім того, керівництво цих організацій має забезпечити диференціацію заробітної плати персоналу, що отримує мінімальну з/п в рамках фонду оплати праці персоналу піжприємства. Досягти цього можна шляхом встановлення доплат, премій та надбавок. При цьому варто врахувати складність та умови роботи, а також кваліфікацію працівників.

Як уже говорилося, єдина тарифна ставка на 2017 рік в Україні передбачає зростання окладу для першого тарифного розряду на 265 грн, що в майбутньому стане причиною того, що відбудеться збільшення заробітних плат робітників, які працюють в бюджетній сфері та в підприємствах, де застосовується тарифна сітка. Кабміном було затверджено та передано до ВР України проект бюджету без зміни макропоказників. Головною зміною стало зростання мінімальної заробітної плати. Урядом було ініційоване зростання мінімальної з/п, яка тепер складе 3200 гривень, що спричинить зростання окладів бюджетних працівників на п’ятдесят відсотків. Про це повідомив міністр соцполітики нашої держави. Таке рішення викликало значний резонанс в суспільстві нашої країни.

бюджет на 2017 рік

На що сподіватися?

Повідомляється, що з 2017 року заробітна плата вчителя вищої категорії зросте майже до 5300 гривен. З нового року тарифні розряди вчителів піднімуться на дві позиції. Отже, згідно з ЄТС на 2017 рік в Україні, заробітна плата вчителя, який має вищу категорію, відноситиметься до чотирнадцятого розряду (раніше відносилась до дванадцятого). В той же час, з/п вчителя без категорії буде складати приблизно до 4850 гривень. Це означає, що зарплата вчителів буде в майже вдвічі вища, ніж у тих працівників, які будуть отримувати нову мінімальну зарплату.