Home Новини 2022 рік оголошено роком збереження природи та живого миру в Україні

2022 рік оголошено роком збереження природи та живого миру в Україні

1160
0
2022 рік оголошено роком збереження природи в Україні

Останні новини все ще зайняті зберігається інтригою – роком чого в Україні оголошений 2022 рік, і чому буде присвячений очікуваний указ президента про тематику року, який настане вже через кілька місяців. Скоріш за всього 2022 рік оголошено роком збереження природи та живого миру  в Україні.

2022 рік оголошено роком збереження природи в Україні

Пропозиції ООН

Так, 2022 рік за Григоріанським календарем оголошений відразу Міжнародним роком рибальства та аквакультури. Риба, багата омега-3, зміцнює імунну систему. Риба-протиотрута від вірусу Covid-19.

У той час як Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вживати рибу 2-3 рази на тиждень, щоб збільшити її споживання в усьому світі, Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 2022 рік Міжнародним роком рибальства і аквакультури (IYAFA 2022).

Організація Об’єднаних Націй в нинішньому році прийшла до компромісу і задовольнила практично Всі заявки, подані країнами в неформальному конкурсі на очікувану тематику наступного року.

Пропозиції вносилися найнесподіваніші, обрані ті з них, які відповідають основним напрямам діяльності ООН. Сьогодні в Україні все ще зберігається інтрига, роком чого буде наступаючий період, і чому буде присвячений. Зазвичай про це повідомляється Указом Президента країни.

У 2021 році в секторі рибальства було досягнуто 1 млрд. 53 млн. доларів США, озвучені для експорту, Голова Ради промисловості Асоціації експортерів рибної продукції і продуктів тваринного походження Туреччини Сінан Кизилтан, рішення ООН є джерелом мотивації для досягнення мети експорту в 2023 млдр. доларів, поставленої на 1,5 що сказав.

Відзначивши, що роль, яку відіграє індустрія морепродуктів у забезпеченні продовольчої безпеки, харчування та сталого використання природних ресурсів, буде просуватися з глобальним розумінням, Кизилтан сказав: «це рішення також дуже важливо для розвитку діалогу між різними учасниками. Це рішення надає дрібним виробникам можливість співпрацювати один з одним і проявляти себе в політиці і процесах прийняття рішень, які визначають їх повсякденне життя», – сказав він.

Інші ймовірні напрями – наступний рік буде роком…?

Один з ймовірних варіантів об’явити наступний 2022 рік буде роком епохи глобалізації в Україні. Пропозицію підтримали інші політичні діячі та деякі депутати ВР. На засіданні ВР Президент України виступив з підтримкою цієї конструктивної ідеї, але він вважає, що час її реалізації ще не настав.

Рік музеїв – наскільки ймовірно?

У середині 2020 року, роком африканського народу в Україні, 2021 – роком математики, також було запропоновано зробити 2022 роком музеїв в Україні. Депутат посилався на те, що поточний рік був присвячений театральному мистецтву, і логічно було б продовжити вже розпочату тенденцію.

Звернення підтримала Спілка музеїв, склавши з цього приводу окрему резолюцію. Однак, якщо згадати, що попередні роки були роком волонтерства, а екології, математики, малоймовірно, що в наступний рік в Україні буде оголошено роком культури та театру в Україні можна розраховувати на увагу до музеїв. Тим більше, що за останнє десятиліття вже були рік культури, кіно і театру.

Рік продовження національного відродження

Нинішній, 2020 рік в Україні оголошений Роком науки, математики.Міркуючи, якою може бути тематика наступаючого року, можна згадати, що в складний період, в 2014 року, Президент України підписав Указ про святкування великих свят в честь національних лідерів. Формулювання було таким «з метою збереження культурної спадщини та історичного єднання українського народу».

Рік продовження національного відродження

Ще тоді був утворений Комітет з підготовки святкових та урочистих заходів. Документ був розміщений на офіціальному сайті Президента в категорії правової інформації. У ньому були дані вказівки українського уряду про початок підготовки, виділення коштів і складання переліку урочистих заходів.

Можливо, саме цей варіант і буде основним в списку припущень. При цьому інформаційні агентства твердять іншу думку, що 2022 рік в Україні буде оголошений роком дитячого туризму, і всі офіційні заходи державної підтримки будуть направлятися на розвиток саме цієї галузі. Ще одне припущення, роком чого буде оголошено новий рік, базується на попередній домовленості Італії та України про розвиток туристичного сполучення між двома країнами.

Зараз складно судити, чому буде присвячений Указ Президента, в якому вказується тематика наступного року. Особливо враховуючи нинішню ситуацію з коронавірусом і плачевний стан транспортної та туристичної галузі.

Резюме

Аналізуючи пропозиції народу та депутатів українці розуміють, що скоріш за всього 2022 рік оголошено в Україні роком природи та фауни. Поки що достовірної інформації немає. Залишається вірити здоровому розуму влади.

https://youtu.be/88XwjhYfTvE

Залишається зовсім мало часу, щоб інформація стала оприлюдненою. Скоріш за всього це стане відомо через пару місяців.