Home Новини Чи буде 9-10 хвиля мобілізації в 2019 році?

Чи буде 9-10 хвиля мобілізації в 2019 році?

1896
0
Хто не підлягатиме мобілізації

Від війни на Донбасі страждають не тільки у східних областях, горе не обминає родини, що мешкають у різних регіонах. Майже кожного дня у селах та містах на колінах проводять в останню путь ще зовсім молодих хлопців та чоловіків, у яких залишилися сиротами діти. У шпиталях Дніпра та Києва лікарі повертають бійців з того світу, бо навчилися робити операції не гірше ніж закордоном. Чи буде мобілізація в Україні в 2019 році вже зараз переживає багато родин. У одних діти закінчують школу, в інших виш.

Хоча уряд обіцяє, що призовників не пошлють на Донбас, ніхто в це не вірить. Всі сподівались, що війна закінчиться за декілька місяців, але так не сталося.Від війни на Донбасі

Про реінтеграцію

У соціальних мережах поширюються новини, в яких вказуються про те, що у 2018 році буде прийнятий закон, який заборонятиме чоловікам до 45 років залишати межі країни. Лише ті особи зможуть їхати працювати до Польщі, відпочивати у Туреччині або Іспанії, які матимуть дозвіл з військкомату.

Ті, хто розповсюджують таку новину, посилаються на джерела, що отримані від працівників СБУ. Служба безпеки спростовує цю інформацію, подібні фейки розповсюджувалися ще на початку війни. Рішення про те, чи буде 9–10 хвиля мобілізація в Україні в 2019 році, прийматиме голова держави.

Закон про реінтеграцію Донбасу, що нарешті вдалось прийняти парламентаріям, дозволить збройним силам ліпше комплектувати підрозділи, слідкувати за рухом товарів. На офіційному рівні було встановлено, хто є агресором, що окупував частину території та й досі постачає бойовикам автомати та танки. Керуватиме об’єднаними підрозділами Генеральний штаб, зміниться вся система управління силовими операціями.

Після прийняття закону терористи на Донбасі почали панікувати, бо очікували наступ ЗСУ у березні й оголосили загальну мобілізацію, обіцяючи призовникам різноманітні пільги, в тому числі зарплату, допомогу в отриманні громадянства сусідньої країни. Серед вітчизняних військових також поширюються чутки, що знову буде оголошений набір офіцерів запасу, проте останні новини про мобілізацію в Україні на офіційному рівні поки не підтверджуються.

Завдяки тому що депутати проголосували за закон про реінтеграцію Донбасу, у США з’явилося достатньо аргументів, аби адміністрація президента ухвалила рішення надати Україні зброю, щоб вона була здатна стримати наступ противника.терористи на Донбасі

Як проводитиметься мобілізація

До 2014 року держава мала скасувати строковий призов юнаків, адже збиралася створювати контракту армію. Але через події на Донбасі керівництво мусило приймати інше рішення – оголошувати мобілізацію. Для захисту країни від сильного та підступного ворога самих лише добровольців було занадто мало. На даний момент кількість громадян, що отримали бойовий досвід наближається до 100 тисяч, значно збільшилася кількість контрактників.

Особливості проведення мобілізації полягають в тому, що організовувати її зараз не має сенсу, наказ про оголошення надійде лише, якщо буде необхідність. Законом про реінтеграцію не передбачені нові хвилі, в документі не говориться про повномасштабні бойові дії.

Відомо, що в державі створюється реєстр призовників та тих осіб, які вже відслужили в збройних силах та пішли у запас. Це дозволить не розшукувати чоловіків у супермаркетах та на заводах, що є неприпустимим, й точно не ловитимуть військовозобов’язаних в аеропортах та прикордонних пунктах пропуску. Ніхто не заборонятиме громадянам виїжджати на роботу в сусідні країни, або просто подорожуватиме світом.Хто не підлягатиме мобілізації

Хто не підлягатиме мобілізації

Все менше українців сподіваються, що конфлікт, який триває на Донбасі, вирішиться мирний шляхом, й впевнені, що особливий період все ж таки настане. Студентам та аспірантам денної форми навчання можна бути спокійними, ніхто на фронт їх не забиратиме. Під час мобілізації депутати Верховної ради відвідуватимуть сесію, їздитимуть на свої дільниці, прийматимуть закони, а не ховатимуться в окопах від ворожих снайперів.

Чи є ще інші громадяни, які не підлягають мобілізації в 2019 році, цікавляться родини, що мають неповнолітніх дітей. Відповідно до законодавства вони служитимуть не на Донбасі, а за місцем проживання. Не призиватимуть чоловіків, що самостійно виховують малюка, або утримують троє дітей чи інваліда 1 групи. Уникнути мобілізації вдасться за станом здоров’я, але лише на півроку. Не підлягають призову:

  1. Педагоги, що працюють і вишах, школах та ПТУ.
  2. Спеціалісти освіти, які мають науковий ступінь.
  3. Громадяни, що заброньовані місцевими та державними органами влади.

Тільки за згодою служитимуть прийомні батьки, усиновителі, що отримують малолітніх дітей сиріт. Звільняються від мобілізації на півроку ті особи, які вже призивалися у попередні хвилі, та громадяни, у котрих близькі родичі пропали безвісти або були вбиті під час АТО.

Чи залишиться призов

Юнаки, що закінчують школу або інститут у 2018 чи 2019 даремно мріють, що до лав збройних сил набиратимуть лише контрактників. Країна, що має окуповану територію, гарячий конфлікт на сході не може дозволити собі відмовитися від призову на строкову службу. Юнаків, яким виповнилося 20 років запрошуватимуть повістками до військкоматів, де вони проходитимуть медичну комісію, за результатами якої направлятимуться у різні підрозділи.

Народні обранці планують підвищити вік призовників, які служитимуть, коли в країні відбуваються бойові дії. Але поки до армії набиратимуть молодих чоловіків до 27 років, а не до 30, як пропонують депутати.

Відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу вилучається термін АТО, але це не означає, що мобілізації більше не буде, адже ніхто не може сказати, як поводитиметься ворог. Призов юнаків на строкову службу у 2014 мав бути останнім, але почалася війна. Скасувати його уряд обіцяє до 2020 року, а поки у збройних силах намагаються провести реорганізацію у відповідності до стандартів НАТО. На полігони приїжджають іноземні інструктори, що навчають українських солдатів. Нарешті схвалено надання країні ракетних комплексів зі США, що допомагає підсилити армію. Коли закінчиться мобілізація залежить не лише від керівництва держави, а й від подій на сході країни.Чи залишиться призов