Home Новини Чи буде хвиля мобілізації в 2022 році?

Чи буде хвиля мобілізації в 2022 році?

842
0
Чи буде хвиля мобілізації в 2022 році?

Українська армія поповнила свої війська до 249 тис. Чоловік з 2014 року. Зараз на першому місці по пріоритетності питань варто оборонна здатність країни. Зараз країна намагається кинути всі сили на щоб підняти військову складову своєї країни, тому багатьох цікавить, як буде проходити мобілізація в Україні в 2022 році?

Для президента і парламенту зараз найважливіше, щоб кордони були цілими і в країні панував мир. З цього приводу в Україні можлива мобілізація всіх придатних для служби чоловіків в будь-який час.

Це завжди складний час для молодих людей і тих, хто підлягає обов’язковій мобілізації, особливо переживають родичі, адже військова і політична ситуація в країні не стабілізується.

Чи буде хвиля мобілізації в 2022 році?

Сьогоднішній «рух» в країні

Весь український народ готують до опору проти узурпатора. У головній газеті країни «Голос України» вийшла новина про те, що буде засновано національний опір, цей закон заздалегідь підписав президент країни Володимир Зеленський.

Цей закон набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Відповідно до закону, в кожному регіоні країни будуть сформовані підрозділи, з добровольців, які увійдуть до складу Збройних сил України (ЗСУ) та в основі будуть формування територіальних громад. окремі частини Сил спеціальних операцій також будуть включатися в цей склад. Закон також дозволяє при потребі мобілізувати всі відповідні населення для захисту країни, тому громадяни проводять аналіз, чи буде 9-10 хвиля мобілізації в 2022 році?

Керівництво по національному опору країни лежить в руках президента України і верховного головнокомандувача ЗСУ. Вони роблять все, щоб тримати країну в спокої і мирі, щоб країна була ціла і неушкоджена.

Щоб створити опору, президент України підписав закон, який збільшує чисельність ЗСУ на 4,4 відсотка – з 250 до 261 тисяч чоловік. Ці всі дії дозволять Україні до 2023 відмовитися від обов’язкового військового призову і наблизить країну до стандартів НАТО, до якого так прагне Україна і робить все, щоб потрапити туди.

Нововведення від президента

Зеленський заявив, що Україні знадобиться створити найпотужнішу армію в Європі »та« вирішувати проблему самостійно », якщо країну припинять підтримувати країни Заходу в конфлікті проти Донецької і Луганської народних республіках. За словами президента, йдеться про технічну перевагу, яке досягнуто за допомогою потенціалу українського народу.

Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект в яких будуть вноситися зміни до законодавчих актів щодо окремих питань військовозобов’язаних і ведення військового обліку військ.

ВР зареєстрували цей законопроект під номером 3553 28 травня 2021 року і буде вносити поправки, які відображають усі особливості проведення мобілізації в залежності від військової та політичної ситуації на той момент. Також хочуть, щоб усі поправки діяли якомога швидше і краще.

З’явилася необхідність удосконалити ВСУ та інші військові формування високопрофесійним особовим складом, також провести перевірку систем військового обліку і роботу місцевих органів військового управління за мірками НАТО, тому був створений цей законопроект, які саме цим і займається.

Мобілізації в 2022 році

У цьому законопроекті вимагають внести зміни до деяких законів і в кодекси України.

Розглядається створення місцевих органів військового управління, на базі районних, міських і територіальних центрів, в АР Крим, областях. Головні міста в яких будуть такі управління це: Київ, Севастополь та інше великі міста.

Президент України також пропонує поліпшити військовий облік призовників, вести військової облік резервістів, ввести військову службу людей з резервістів.

В додачу поліпшити покарання за порушення законодавства про оборону, мобілізації та розніми видами відповідальності.

Останні новини про мобілізацію в Україні регламентують, що власті пропонують підвищити штраф за правила військового обліку, від п’ятисот десяти до восьмисот п’ятдесяти грн, якщо повторно буде таке порушення, то вже вісімсот п’ятьдесят -тисячі семисот грн.

Президент пропонує піднято штрафи 1-ий штраф від тисячі семисот грн до три тисячі чотириста грн, а повторне від три тисячі чотирьохсот до п’яти тисячі ста грн для громадян, від п’яти тисячі ста грн до восьми тисяч п’ятисот грн) на посадових осіб.

Також піднявся штраф за приховування приписки до призовних дільниць, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов’язаних від п’ятисот десяти до вісімсот п’ятьдесят грн, за повторне від вісімсот п’ятьдесят до тисяча сімсот грн.

Зазнав змін і Кодекс про адміністративні правопорушення, було виключено ряд статей, щодо неявки за викликом, зникнення у військові комісаріати списків юнаків, які повинні бути призвані до служби у війська України.

Не обійшли стороною і Кримінальний кодекс, президент пропонує поправку, в якій сказано, що, ті, хто ухилився від призову і ховається від влади, будуть позбавлятися волі на строк від 3 до 5 років.

У свою чергу Кристина Герасимчук думає, що резервістів можуть не брати на роботу, через нового закону. Працівників-резервістів можуть в будь-який момент мобілізувати і тому їм буде складніше знайти роботу. У законі погано прописано через яких обставин буде проводиться така мобілізація, тобто в документі написано, що у випадку дуже екстреної ситуації, але насправді, ця ситуація вже триває близько восьми років,  а також вказані строки коли закінчиться мобілізація.

Виводи

Всі сили країни спрямовані на те, щоб зменшити кількість інфікованих на Covid-19, тому припинили мобілізацію військовозобов’язаних. Кажуть, що, коли епідемічної ситуація буде стабільною, тоді буде новий призов до армії в 2021 році раніше, ніж раніше. Всім чоловікам потрібно бути на чеку щоб бути готовими до заклику, окрім тих, хто зазначен як громадяни, які не підлягають мобілізації в 2022 році. 

Всі правила і тонкощі варто знати, групам осіб, які відносяться до військовозобов’язаним.