Home Новини Чисельність населення України 2022

Чисельність населення України 2022

3313
0
населення України

Іноді виникають питання с приводу того, скільки насправді людей живе в Україні. Підрахунками кількості жителів, переписом, займається Державна служба статистики України. Через складну ситуацію, що виникла завдяки Росії, наразі дані окупованого Криму не враховуються. Це стосується і зони АТО, адже деякі люди на цій території вже давно мають російські паспорти, а деякі переїхали до більш спокійних регіонів України. Наразі демографічна ситуація виглядає не дуже перспективно: кількість людей невпинно зменшується. А тому кількість населення України 2022 може зменшитися до рекордних показників.скільки насправді людей живе в Україні

Загальновідомі дані

Є деякі показники, що були надані службою статистики, а також деякими департаментами ООН. Вони показують загальний стан демографічної ситуації в країні. Ось ці дані:

  • в Україні жінок більше ніж чоловіків приблизно на 8%;
  • за останній рік було народжено трохи понад 30 тисяч немовлят;
  • а от померло за той самий період понад 40 тисяч громадян України;
  • статистика засвідчує, що майже кожен день в країні помирає близько 50 чоловік;
  • приріст населення вже давно від’ємний, і складає більше мінус 10 тисяч чоловік.

Як можна помітити, надані дані є невтішними. Варто зробити порівняння минулих років та зробити прогноз на майбутнє.

Яким було населення в 2016 році

2016 рік був більш стабільним у порівнянні з 2017. Тому краще задля того щоб побачити різницю використати дані цього року. Отже, приріст цього року склав -0,36%, а більш детальні дані виглядають так:

  • за 2016 рік було народжено 459 тисяч дітей;
  • померло за цей же час понад 651 тисяча жителів держави;
  • природний приріст зупинився на позначці в 191 тисячу чоловік;
  • в країну мігрувало приблизно 36 тисяч чоловік, згідно з офіційними даними;
  • жінок в Україні на той час було майже на 3,5 мільйона більше, аніж чоловіків.Яким було населення в 2016 році

Яка буде ситуація в 2022 році

Поки що важко сказати, яким насправді буде 2022 рік та як зміниться населення України на 2022 рік. Але дивлячись на тогорічні показники за ситуацію в країні все ж можна зробити деякі прогнози. Таким чином, згідно з прогнозом Державної служби статистики кількість населення повинна зменшитися щонайменше на 150 тисяч чоловік. Що стосується народжуваності та смертності, то різниця між цими двома показниками складатиме близько 200 тисяч чоловік. До країни й надалі приїжджатимуть іноземні на постійне місце проживання, але це не врятує демографічну ситуацію, адже кількість тих, хто покине країну назавжди буде значно більша.

Дані про рівень зайнятості та рівень безробіття в Україні

Як вже стало зрозуміло, демографічна ситуація залишає бажати кращого, адже кількість населення в країні невпинно скорочується приблизно на 400 чоловік на добу. Тому не дивно, що через скорочення населення існує проблема зайнятості населення. Ринок праці являє собою дуже непросту систему, що регулюється великою кількістю різних факторів, а сам він розвивається за правилами, які диктують ринкові відносини. Показники чисельності населення та його зайнятості взаємопов’язані. Саме зайнятість не тільки молоді, а й усього населення країни здатна призвести до покращення рівня життя, підвищення народжуваності та багатьох інших важливих для країни показників. Тому зайнятість населення України в 2022 році – досить актуальне питання. Але той рівень безробіття, який наразі можна спостерігати в країні – це пряма дорога до кризової ситуації, яка є суттєвою загрозою суспільству. Саме тому влада наразі ставить собі за мету зменшити показники безробіття та збільшити рівень зайнятості серед населення.Дані про рівень зайнятості та рівень безробіття

Питання щільності населення

Як відомо, територія України являє собою понад 576 тисяч квадратних кілометрів. Щільність населення, яке проживає на цій території – це дуже важливий показник. Це відношення загальної кількості жителів країни до вищезгаданої площі держави. Після проведення нескладних підрахунків стає відомо, що щільність населення в Україні складає 73 людини на квадратний кілометр. Це, звісно, непоганий показник, але треба не забувати що це лише середнє значення. Є такі місця, де на десятках квадратних кілометрів не проживає жодної особи, а також є місця, де цей показник щільності вдвічі більший.

Також усе населення України можна розподілити на певні вікові групи, а саме:

  • особи, вік яких до 15 років. Їх частка яких складає 13,7% усього населення України;
  • люди, вік яких складає від 15 до 65 років – це 70,8% всіх жителів України;
  • і, нарешті, люди похилого віку, які складають 15,5% всього населення.

Виходячи з цієї інформації, напрошується висновок, що населення України станом на 2022 рік, на жаль, спостерігає процес старіння.населення України

Які показники описують демографічний стан в Україні

Є певні показники, що дозволяють поглибити свої знання про демографічний стан населення України. Одним із таких показників є коефіцієнт демографічного навантаження. Цей показник визначається за допомогою відношення залежної частини до працездатної частини населення. Загалом цей показник дорівнює приблизно 40%, що насправді дуже досить мало. Цей коефіцієнт показує, що в Україні кількість працездатних людей в два рази перевищує чисельність непрацездатних людей. Це призводить до того, що в державі панує низьке соціальне навантаження.

Іншим показником є коефіцієнт пенсійного навантаження, що наразі є трохи більшим за 20%. Також є такий особливий показник – очікувана тривалість життя. Саме ним іноді керуються люди, які змінюють постійне місце проживання. Кожен хоче прожити якомога довше. В Україні цей показник є трохи нижчим ніж той, що спостерігається по всьому світу. Середній показник – 71 рік, а в Україні наразі очікувана тривалість життя складає лише 68 років.

Насправді всі вище згадані показники характеризують демографічну ситуацію не з кращого боку. Варто плідно працювати задля їх покращення. Однією з найважливіших умов, можна сказати, є саме покращення рівня життя, від якого певним чином залежить кожний з показників.

Національності, що проживають в Україні

Ось тепер варто поговорити й про національний склад населення України 2022. Суть цього питання полягає в тому, що на території держави проживає далеко не одна нація. Зазвичай населення розподіляється за національною ознакою. Згідно з останніми даними від української служби статистики, в Україні проживають представники не менше 100 національностей. Звісно, більше всього тут українців. Усі інші – представники інших націй, серед яких дуже багато росіян.

Мандруючи країною можна помітити, що в деяких регіонах проживають люди виключно з українськими коріннями, а десь є росіяни, угорці, тощо. Таким чином, наприклад, біля кордону з Румунією проживає велика кількість румунів. Але обставини склалися так, що їх не дуже раді на родині, а вони, у свою чергу, непогано почувають себе в Україні. Тому те, хто і де живе сформувалося завдяки великій кількості факторів на протязі довго вікової історії.

Коли чека офіційного перепису населення України

Насправді перепис населення України 2022 є дуже важливим для країни. Вже зараз влада активно розробляє різні законопроекти, які успішно допомогли б провести перепис населення. Як відомо, влада ставить собі за мету зробити так, щоб перепис проводився хоча б раз у 10 років. Якщо всі необхідні законопроекти набудуть чинності, то можна не сумніватися, що черговий перепис відбудеться вже найближчим часом. Більш того, проведення цього заходу є дуже необхідним, адже останній перепис проводився понад 10 років тому.Коли чека офіційного перепису населення України

Висновки

Зараз, мабуть, кожен розуміє про те, що черговий перепис покаже невтішні дані. Чисельність населення України 2022 невпинно зменшується, а причин для цього дуже багато. Перш за все, це відбувається через поганий рівень життя в Україні. Низькі заробітні плати, погана медицина та багато інших факторів ведуть до погіршення демографічної ситуації. Але це далеко не всі фактори. На цю ситуацію також впливає невисока народжуваність, висока смертність та війна у східних областях, яка кожного дня забирає життя українських військових. Також значний вплив має рівень безробіття, який наразі не вдається зменшити. Тому, насправді, влада повинна перш за все намагатися покращити рівень життя, бо саме цей показник певним чином пов’язаний з усіма іншими. Залишається тільки сподіватися, що влада зможе якимось чином вирівняти ситуацію та допоможе Україні розквітнути знову.