Home Новини Календар свят у грудні на 2023 рік в Україні

Календар свят у грудні на 2023 рік в Україні

2908
0
Свято сухопутних військ

Майже увесь свій час кожна людина проводить на роботі або навчанні. Для того щоб не виснажуватись були створена вихідні. Але стається таке, що їх замало для повноцінного відпочинку. Саме тоді на допомогу приходять свята. Кожен місяць наповненій знаменними датами і святкуваннями. Таким є і грудень – перший місяць зими. Ще не пізно дізнатися, які чекають на нас свята в грудні 2023 в Україні?

Свята зазвичай є приуроченими до певної події або дати. У грудні достатня кількість таких свят. Є навіть і церковні. Грудень повен свят, а деякі з них приурочені до Нового Року. Отже, тепер краще подивитися, що являє собою календар свят у грудні на 2023 рік в Україні!

Міжнародні свята

Грудень майже переповнений різними міжнародними святами. Саме такі знаменні дати чекатимуть на вас незабаром:

  • 1 грудня – День, що приурочений до бо боротьби зі страшною хворобою – Міжнародний день протидії СНІДу. Ця всю свою історію цей страшний недуг знищив величезну кількість людей. Кількість жертв неухильно зростає. Але прогрес теж не стоїть на місці. Щодня проводиться розробка ліків, тож незабаром ми зможемо позбавитися цієї зарази раз і назавжди.
  • 3 грудня – День людей з інвалідністю. Свято, що кожного року закликає людство ставитися уважніше до людей з обмеженими можливостями, адже кожен може з будь-якої причини стати інвалідом. І саме з нашою допомогою вони можуть жити повним життям.
  • 9 грудня – актуальне майже для кожної країни свято – День боротьби з корупцією. Корупція спостерігається майже в кожному рівні організації будь-якої держави. І це є великою проблемою. Наразі людство має ставити собі за мету викорінення такої розповсюдженої проблеми.
  • 10 грудня – День прав людини. Цієї дати багато років тому була прийнята декларація про права людини. Кожна людина з народження має низку прав, які повинні безупинно охоронятися представниками закону аби не допустити анархії у суспільстві.День прав людини
  • 15 грудня – Міжнародний день чаю. Це свято найбільш популярного напою у всьому світі. А саме свято було створене задля поширення чаю по всій планеті.
  • 18 грудня – Свято мігранта. Саме цього дня була затверджена конвенція, у котрій йдеться про захист прав кожного мігранта, а також захист прав їх сімей. Якщо звернутися до статистики, то видно, що майже кожен п’ятий якихось причин є мігрантом.
  • 21 грудня – цього дня журналістом Артуром Уінном був створений перший кросворд. Це свято кожного любителя цієї головоломки.
  • 23 грудня – Міжнародний день сноуборду. Дивно, але ця незвична подія святкується по всій планеті. Основною метою свята є спілкування, здобуття нових знайомств та нові, незвичні емоції.
  • 28 грудня – саме цього дня була організований перший у всьому світі кіносеанс. Спершу ця подія не привернула великої уваги. Було продано лише 35 квитків, але згодом, щоб побачити це незвичне шоу люди вистроювались у величезні черги. Ось так і започаткувалося кіно.

Державні свята

Цей вид свят зазвичай створюється за затверджується, як не дивно, самою державою. Робиться це щоб нагадати усьому народу країни про спільну історію, корені та національну ідею. Такі свята є дуже важливими для кожної країни. То які державні свята у грудні в Україні на 2023 рік святкуватимуться?

  • 1 грудня – свято кожного, хто працює в прокуратурі. Представники цієї професії насамперед відповідають за формування правової держави, що дуже важливим для збереження суверенності і незалежності.
  • 5 грудня – свято усіх працівників статистики. Свято відзначається тоді, коли проводився перший перепис населення держави. Але і він є лише часткою статистики. Представники цієї професії займаються масовим збором інформації дуже різного роду задля покращення життя кожного громадянина країни.
  • 6 грудня – свято ЗСУ. Це особлива дата для кожного українського військового, незалежно від роду військ, котрий не боїться віддати своє життя задля захисту своєї суверенної країни.
  • 7 грудня – День місцевого самоврядування. Це особливе свято для кожного, хто займається організацією сільської, районної та міської діяльності. Наразі система самоврядування цілком відповідає потребам сучасної суверенної держави.
  • 12 грудня – Свято сухопутних військ. Це професійне торжество кожного представника головного носія могутньої бойової ланки України. Зазвичай сухопутні війська є основною воєнною силою країни не тільки під час війни, а ще й у мирний час. Свято сухопутних військ
  • 19 грудня – День адвокатури. Не дивлячись на важливе положення в організації взаємовідносин між людьми, адвокатура є лише добровільним професійним об’єднанням. Воно усіляко сприяє захисту всіх прав людей та свобод, інтересів жителів України.
  • 24 грудня – свято для кожного, хто є працівником архівних установ. Архіви і на сьогоднішній день є важливим елементом для розвитку не тільки науки, а ще й культури країни, а також збереження історії.

Святкові дні

Важливим елементом кожного торжества є святкові дні Кожного року Кабінет Міністрів випускає спеціальний документ, що офіційно затверджує переноси робочих днів. Отже, чи є святкові дні в грудні на 2023 рік в Україні

Останній місяць року в Україні примітний одним офіційним святом – це католицьке Різдво, яке святкується 25 грудня. Прийдешнього року воно припадає на суботу, тож наступний понеділок, 27 грудня, має бути неробочим днем.

Церковні свята

Церковні свята зазвичай приуроченні до знаменних церковних та біблійних дат. Свята цієї категорії є дуже організованими та важливими для кожної віруючої людини. Таких знаменних дат у цьому місяці не так і багато. Тож які будуть церковні свята в грудні 2023 року в Україні?

  • 19 грудня – День святого Миколая. Це дуже давнє свято. Воно приурочене до дня, коли один з послідовників Христа був покликаний Господом на Небо. Святий Миколай, будучи дуже багатою людиною, дуже сильно перейнявся вченням Христа. Він почав турбуватися про бідних та знедолених, віддаючи своє багатство простим людям. Він був справжнім благодійником, який творив велике добро безкорисно.

Саме такий вигляд має календар на 2023 рік у грудні зі святами в Україні!День святого Миколая