Home Новини Кубок України з футболу 2016-2017

Кубок України з футболу 2016-2017

150 просмотров
0
кубок України з футболу

Кубок України з футболу – це змагання, яке проходить кожного року для команд України. Воно відбувається за олімпійською системою. Окрім титулу за перше місце, команда-переможець отримує право на виступ в Лізі Європи та можливість позмагатися за Суперкубок України на початку наступного сезону. За весь час існування, володарями кубка ставало всього п’ять команд: «Таврія», « Чорноморець», «Ворскла», «Шахтар» та «Динамо». Останні є найбільш титулованим клубом. Гравці столичного клубу одинадцять разів здіймали трофей над головою.

кубок України з футболу

В ході змагань відбувається 7 етапів. В 2 попередніх, які розпочинаються в липні місяці. Приймають участь команди з першої та другої ліги, а також фіналісти змагань аматорського кубка.  Після закінчення першого попереднього раунду, підходить час для другого етапу, де в бій вступають клуби, які виступають в першій лізі. Після попередніх раундів 16 команд, які здобули перемогу, розпочинають змагання з грандами українського футболу.

 

Сліпе жеребкування

 

Жеребкування змагання відбувається з допомогою кульок, які завчасно підготовленні для сліпого жеребу. Даний захід відбувається обов’язково в присутності представників команд. Так і було коли проходило жеребкування кубка України 2016-2017 році.

Зміна форматів УПЛ та кубка України

 

В зв’язку з падінням рівня футболу в Україні, ситуація з форматом проводження  чемпіонату та кубку країни буда дуже захмарною. Ніхто не знав скільки клубів буде приймати участь в першості країни та якого формату буде відповідне змагання. Від цих рішень також залежала і доля кубкового змагання. Версій було дуже багато, тому до офіційного вироку припущення у всіх були різними. Одні говорили, що буде 14 команд в УПЛ, а кубок не зміниться. Інші наголошували на 10 командах в чемпіонаті та кубок з матчами у відповідь, тобто після певного етапу, обидва противники мали по черзі зіграти вдома та на виїзді.

В результаті  вболівальники отримали чемпіонат країни з 12 командами, які після двох кіл будуть розбиті на дві шістки. А що стосується кубка України з футболу 2016-2017 років, то було прийнято рішення залишити олімпійську систему з одним матчем на виліт. Коли в випадку нічийного результату, гра переводиться в два додаткових тайми по 15 хвилин, а якщо і в цей час переможця не буде виявлено, то все вирішиться в серії після матчевих пенальті.

 

Сенсацією стає майже кожний матч

 

Кубок України по футболу 2016-2017 років став неймовірно насиченим на події, як позитивні так і не надто приємні.  На сенсації чекати довго не довелось, адже вже в 1/16 фіналу така скромна команда як «Жемчужина» змогла вирвати перемогу в представника української прем’єр-ліги. Матч видався не самим щедрим на моменти, тому в основний час та додатковий переможця команди не виявили. Все було вирішено в серії пенальті.  Вдача того дня була на стороні господарів поєдинку, що не могло не порадувати прихильників,  яких прийшло чимало.

В абсолютно схожій ситуації опинились команди в матчі «Десна» – «Дніпро», де також все вирішували удари з одинадцятиметрової  відмітки. Та все ж таки відмінність між поєдинками є, цього разу команда з УПЛ змогла здобути перемогу.  Поєдинок закінчився 0-0(6:7) на користь команди «Дніпро».

рівень футболу в Україні

Неймовірна 1/8 фіналу

 

В цілому 1/8 фіналу вийшла достатньо цікавою на події. Так, наприклад, «Нефтяник» зміг перемогти 2-1 в команди «Волинь», яка точно не чекала такого результату.  В Полтаві місцеві команди продемонстрували 100% результативності. Таким чином футбольний клуб Полтава переміг 2-1 співвітчизників із західної України, команду «Карпати». Що стосується «Ворскли», то вона також крокує далі до наступного етапу перегравши Десну, з рахунком матчу 0-1.

Та напевно найцікавішим для вболівальників видався бій між «Динамо» та «Зорею» (5-2). При жахливому стані газону через погодні умови, поєдинок був насичений на події та футбольні емоції. В ході матчу було багато травм, які змушували нервувати абсолютно усіх, від самих футболістів до тренерів, які мали своє бачення гри але не могли їх дотриматися за різних обставин. Основний час закінчився з рахунком 2-2, коли на 89 хвилині Сіваков зміг врятувати свою команду від поразки. Після початку додаткового часу, через 7 хвилин Динамо змогло повести в рахунку. Футболісти Зорі кинули всі сили на атаку, тому про захист майже не думали. Такі дії швидко призвели до пенальті в свої ворота.  Навіть після четвертого пропущеного гола, гості не планували опускати руки і боролися до кінця. Та нерви не сталеві, тому знову порушення в штрафному майданчику, дубль Мораеса робить остаточний рахунок 5-2 на користь «Динамо».

 

 Аномальні умови для футболу

 

Після жеребкування ¼ фіналу емоції були вже не такі приємні. За погодних умов поєдинки «Нефтяник» – «Динамо» та «Полтава» – «Шахтар» були на межі зриву. Згодом було прийнято рішення про скасування цих матчів, що загрожувало автоматичною поразкою команд, які не змогли надати відповідних умов для проведення матчу. Та через деякий час ФФУ зробили вирок. Кубок України з футболу 2017 року розпочнеться з цих матчів, які вирішено перенести на весну, тоді і будуть виявлені дві команди, які приєднаються до Дніпра та Миколаєва, які вже знаходяться на стадії півфіналу.

футболісти

 

Великий футбол у великому Харкові

 

Що стосується фіналу кубка України 2017 року, то він пройде в місті Харків, який вже давно не бачив футболу хорошого рівня. Не варто навіть і сумніватись, що стадіон буде переповнений.

Previous articleСудова реформа 2017 року в Україні
Next articleВУЗи України, довідник абітурієнта 2023