Home Новини Мобілізація в Україні в 2021 році

Мобілізація в Україні в 2021 році

1138
0
Мобілізація в Україні в 2021 році

Починаючи з 2014 року чисельність української армії збільшилася до 240 тис. чоловік. Проблеми, пов’язані з обороноздатністю для уряду країни, стоять на першому місці.

Для чинного керівництво головне, щоб кордони країни були цілими і непорушними. Тому мобілізація в Україні в 2021 році можлива в будь-який момент.

Мобілізація в Україні в 2021 році

Мобілізація 2020

Весняний призов 2020 скасований через епідемію коронавірусу. Відправитися на службу в армію можна буде як мінімум влітку. Командувач сухопутних Сил Збройних сил повідомив про призупинення призову та скасування приймання на роботу офіцерського складу. У діючих військах проводяться протиепідемічні заходи. Незважаючи на ситуацію, що склалася, Україна стала останньою, яку вразила інфекція, тому, питання призову солдатів в армію залишається відкритим.

Призов в армію в 2021 році

Остання інформація щодо мобілізації підтверджує факт зміни порядків прийому в армію. Нововведений порядок свідчить про першочерговий призов 20-річних юнаків (виняток: особи, з повним або частковим звільненням). Вісімнадцятирічні хлопці призиваються на службу після підписання письмової згоди.

Важлива інформація! Із заяв, зроблених представниками Міноборони ясно, що хлопці у віці 18-19 років не будуть відправлені в район проведення ООН.

Незалежно від інформації, що з’явилася в пресі, юнаки призовного віку повинні бути готовими до призову в армії. Виконання військового обов’язку-гарантія непорушності кордонів, можливість прояву відваги і мужність, змужніння і дорослішання організму. Підтвердженням тому є рішення деяких солдатів продовжувати військову службу після строкової.

Особливості проведення мобілізації 2020-2021

Станом на сьогоднішній день офіційна кількість укладених контрактів склала 170 тис.з них 30 тис. контрактів укладено з особами жіночої статі. Служба в армії дозволяє навчитися військовій справі, виховати з хлопчиків чоловіків і справжніх захисників Вітчизни.

Особливості проведення мобілізації в новому році передбачають збільшення кількості військовослужбовців на 16500 осіб. Розподіл солдатів будуть проводитися наступним чином:

  • 1300-погранвійська;
  • 700 -транспортні війська;
  • 5500-Нацгвардія України.

Чисельність призовників пов’язана з кількістю жителів. Максимальний набір військовослужбовців планується в Києві та Дніпропетровську, мінімальний – в Луганській області. У 2020-2021 роках до призовників приєднаються офіцери віком до 43 років, які відучилися на військовій кафедрі, але не проходили службу в українських військах.

Останні новини про мобілізацію в Україні інформують, що перелік вимог до осіб, звільнених від мобілізації залишиться тим же, що і минулого року.

Бюджет Міноборони в 2021 році

Статті витрат Збройних сил передбачають збільшення видаткової частини в бюджеті на 2021 рік. Попередня сума закладених коштів на утримання армії становить 70,7 млн.грн., з яких 27,3 тис.грн. передбачено на грошове забезпечення контрактника, що проходить службу на лінії зіткнення і 16,8 тис.грн. для військовослужбовців в інших частинах ООС.

Прийняття військової присяги

Повна сума витрат складе 250 млрд. грн. У порівнянні з дійсними витратами вони здаються мізерно маленькими. При цьому не виключено рішення уряду про урізання запропонованих Міноборони витрат. Уточнені відомості про нову хвилю мобілізації та інші особливості стануть відомі ближче кінця року.

Чи буде 9-10 хвиля мобілізації в 2021 році?

З кінця 2019 року ходять чутки про скасування призову в армію і загальної мобілізації. Деякі впевнені в припиненні військових дій на південно-східній і кінці масового призову. Станом на сьогодні нових указів і змін у законодавчих актах не було.

Всупереч думкам українців для прийняття рішення створення особливих документів не потрібно. Чинний президент Зеленський має право за один день видати і підписати указ про призупинення призову в армію. Аналогічним способом скасовується раніше прийнятий Указу. Тому відповідь на питання, чи буде 9-10 хвиля мобілізації в 2021 році стане відома трохи пізніше.

Інформація про скасування службі в армії була спровокована виступом Зеленського і деяких представників Міноборони. Вони впевнені, що в армії повинні служити виключно підготовлені солдати. Таким чином планувалося збільшення військ за рахунок прийому в армію на контрактній основі. Підвищення грошової допомоги мало стати першою передумовою для збільшення кількості військовослужбовців у Збройних силах.

Покарання при ухиленні від призову

Віддати борг Батьківщині за допомогою служби в Збройних силах України зобов’язаний кожен хлопець призовного віку. Винятком є громадяни, які не підлягають мобілізації в 2021 році. Перелік категорій вказані в законодавчих актах України. Особи, які ігнорують мобілізацію, притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Граничний призовний вік становить 27 років, для офіцерів запасу – 43 роки. Кримінальне переслідування осіб, які відмовилися виконувати військові обов’язки припиняється після закінчення зазначеного терміну.

Незважаючи на можливе скасування строкової служби порядок постановки на військовий облік залишається колишнім. Міноборони України зобов’язане знати кількість осіб призовного віку та при необхідності розробити заходи щодо захисту України.

Скасування призовної кампанії не скасовує проведення підготовчих або навчальних зборів осіб призовного віку. Заходи розробляються керівниками Міноборони, терміни проведення контролюються відповідальними особами Генштабу. Дізнатися, коли будуть навчання проблематично, оскільки інформація не відноситься до категорії публічної

Резюме

Призов до армії або мобілізація станом на квітень 2020 року припинена через мобілізацію. Сили уряду і контролюючих органів спрямовані на стабілізацію санітарно-епідеміологічної ситуації. З цих причин говорити, коли закінчиться мобілізація або буде новий призов в армію в 2021 році рано.