Home Новини Нові правила отримання польської візи 2018

Нові правила отримання польської візи 2018

2385
0
Що потрібно зробити для отримання візового дозволу?

Зовсім недивно, що українські громадяни надають перевагу шопінгу закордоном. Для цього і відкривають українці  візи до Польщі 2018. По-перше, важливу роль в такому разі відіграє якість пропонованого товару: як речі, так і побутові товари виявляються в рази більш якісними в порівнянні із тими, які можуть бути придбані на українському ринку. По-друге, не менш важливим вважається ціновий фактор: якщо порівнювати українські ціни та ті, що закордоном, варто зазначити, що вони свідчать про вигідність здійснення покупок за межами української держави. Візовий дозвіл виявляється необхідним також і для тих українців, котрі планують знайти роботу закордоном.

Єдине питання, яке потрібно узгодити перед тим, як відправитись за покупками чи на роботу працевлаштовуватись закордон, стосується відкриття візового дозволу на перетин кордону. Враховуючи розташування української держави, частіше за все жителі обирають пунктом призначення для здійснення власних покупок Польщу або ж Чехію. Саме ці країни відрізняються найлегшим способом відкриття візових дозволів для громадян української держави.візи до Польщі

Що потрібно зробити для отримання візового дозволу?

Варто в такому випадку пригадати те, що в цьому році змінились вимоги до громадян, бажаючих отримати польську візу. Для того, щоб всі були ознайомлені в режимі онлайн були опубліковані нові правила видачі польської візи. У відповідності до цієї інформації, процедура отримання офіційного дозволу на виїзд закордон стала набагато легшою та простішою у порівнянні із попередньою процедурою.

Необхідно звернути увагу на те, що нові вимоги до оформлення виїзних документів стосуються не лише шопінгової візи, але й візи для працевлаштування українців закордоном. Враховуючи невпинний ріст кількості громадян, які бажають або вже перебувають на роботі.

Слід зазначити, що тимчасово працівники можуть перебувати при виконанні роботи закордоном протягом вісімнадцяти місяців у одного працедавця протягом трьох років. Таким чином, нововведення спрямоване на уникнення проблем із раніше прийнятою схемою обходження правил, діючих до сих пір.Що потрібно зробити для отримання візового дозволу?

Чи спростять процедуру нові правила роботи в Польщі?

Згідно із офіційно опублікованою інформацією, нові правила роботи в Польщі передбачають створення реєстру праці для іноземців. В даному документі міститимуться дозволи на роботу постійну, тимчасову, а також усі заяви стосовно ситуації із наявністю вільних робочих місць та кількістю бажаючих отримати це робоче місце.

Варто також звернути увагу на нововведення стосовно обов’язкового платежу розміром тридцять злотих, який повинен бути оплачений працедавцем при бажанні легально працевлаштувати іноземців. Незважаючи на це, найбільш яскравим нововведенням виявились зміни, пов’язані із безвізовим режимом.

Завдяки цьому на сьогоднішній день громадянам української держави дозволяється не лише подорожувати по території європейських країн, але й працевлаштовуватись без наявності та обов’язкового відкриття робочої візи. На даний момент польська робоча віза 2018 виявляється необов’язковою, оскільки тепер українці можуть використовувати з цією ціллю біометричний паспорт та деякі інші документи (в цьому випадку йде мова про спеціальний дозвіл від воєводи або ж офіційний документ щодо бажання польського працедавця взяти на роботу іноземця). На подібних умовах українці зможуть перебувати протягом дев’яноста днів. У випадку бажання продовжити власне перебування із працевлаштуванням в Польщі українцям потрібно буде відкривати звичайну, як і раніше, робочу візу.Чи спростять процедуру нові правила роботи в Польщі?

Як поїхати у Польщу на закупи по візі?

Останніми роками українці, особливо проживаючі на території західних областей країни, обирають своїм пунктом призначення для власних покупок Польщу. Основною причиною цьому є не лише відносно близька відстань до кордонів, але й надзвичайно привабливі, низькі ціни на товари і продукти. Таким чином, здійснювати покупки на території польської держави і просто, і легко, і безпроблематично.

В порівнянні із процедурою відкриття звичайної туристичної або ж робочої візи віза на закупи до Польщі 2018 потребує набагато менших зусиль та меншого пакету документів. Для цього необхідно підтвердити документально здійснюваний вид діяльності, отримувані офіційні доходи та заброньований готель для перебування закордоном. Таким чином, не йдеться про обов’язкову оплату проживання в Польщі, оскільки для отримання візового дозволу від польського консульства достатньо підтвердити здійснене бронювання готелю без його попередньої оплати. Це ж стосується квитків для пересування по території польської держави. У відповідності до того, хто має законне право розраховувати на отримання закупівельної візи до Польщі, то такими виявляться громадяни, чия прописка здійснена в Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Рівненській, Волинській, Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

В більшості випадків перша шопінгова віза видається польським консульством на термін до семи днів. У випадку вдалого та вчасного перетину кордонів двох держав наступна віза видається терміном на півроку чи навіть на рік.

Як і у випадку з процедурою отримання інших візових дозволів, шопінг віза до Польщі найкраще та найшвидше може бути отримана за допомогою послуг візового центру. Таким чином, справжні професіонали зможуть зайнятись збором та оформленням усіх необхідних документів для отримання максимально швидкої відповіді від консульства.

Головна особливість отримання віз до Польщі у 2018 році

Слід також звернути увагу на те, що нові правила отримання польської візи 2018 дозволяють українцям максимально скоротити час для її оформлення. На сьогоднішній день список документів виявляється набагато коротшим, тому зібрати документацію взагалі не є проблемою. Основним нововведенням, напевне, залишається введення безвізового режиму для громадян української держави. Завдяки біометричному паспорту українці насправді мають можливість перетинати кордони з іншими державами по спрощеній процедурі.

Варто зазначити, що нові вимоги до оформлення візового дозволу стосуються абсолютно усіх видів віз, що можуть бути отримані громадянами української держави. В першу чергу, йде мова про шопінг візу, а також робочу, які знаходяться з-поміж найбільш запитуваних та потрібних для українців.

Найважливіший фактор, який насправді дозволяє українським громадянам отримувати візовий дозвіл від консульства Польщі набагато простіше та швидше, пов’язаний із відміною необхідного раніше запрошення від громадянина польської держави. В даному випадку необхідно звернути увагу на те, що цей документ дійсно надзвичайно сильно затягував у часовому плані процедуру оформлення дозволу на виїзд закордон.

Нагадаємо, що термін дії запрошення до Польщі був обмеженим двома тижнями, тому у випадку отримання відмови консула у видачі візи, українцю доводилось заново займатись отриманням ще одного запрошення від громадянина Польщі для отримання законної підстави подавати заяву на отримання візового дозволу на виїзд до Польщі.

Саме це і стало головною причиною, завдяки чому польські візи стали набагато доступнішими для громадян української держави. На сьогоднішній день процедура отримання візового документу дійсно виявляється швидкою та простою.документи в руках

Особливості отримання і оформлення воєводської візи у 2018

Найбільш вигідною та поширеною вважається для українців воєводська віза 2018, яка може бути відкритою лише за наявності відповідного запрошення. Основною причиною є її термін, який дозволяє громадянину перебувати за кордоном протягом 360 днів, тобто впродовж цілого року.

Суть подібною переваги полягає в тому, що видане запрошення від громадянина Польщі (воєводське запрошення) є офіційним підтвердженням з його сторони готовності його взяти на роботу. Що стосується реєстрації, то вона виявляється регіональною у відповідності до того, де прописаний поляк. Здійснюється ця процедура воєводським управлінням, що займається справами іноземних громадян.

Слід зазначити, що оформити воєводське запрошення може не любий громадянин польської держави. На сьогоднішній день зробити це може фірма, яка потребує послуг, громадяни або ж іноземці, які перебувають не менше, аніж п’ять років. В останньому випадку потребується громадянам Польщі письмове підтвердження отримання відповідного рівня легальних доходів та наявності відповідних житлових умов. Тобто таким чином йдеться про можливість поляка забезпечити українця усім необхідним стосовно розміру заробітної плати, житла та страховкою. Опісля зібрання усіх необхідних документів протягом двадцяти чотирьох днів воєвода засвідчує законність вищевказаної довідки.

З-посеред усіх існуючих варіантів отримання візи для перетину українсько-польського кордону не лише воєводська віза виявляється можливою для громадян нашої країни. Незважаючи на це, основні переваги полягають у можливості легально займатись робочими обов’язками протягом року. В даному випадку не потрібно перейматись коридором, оскільки за допомогою воєводської візи його можна уникнути. Окрім цього, варто звернути увагу на те, що польський консул не має права відмовити у відкритті візи українцю, якщо на нього оформлене запрошення від польської воєводи.

Чи можливо поїхати до Чехії із польською візою?

Шукати працевлаштування українці починають не лише в Польщі, але й в Чехії. Незважаючи на той факт, що громадяни української держави мають право перебувати на легальній роботі, володіючи польською візою, лише на території Польщі, все-таки досить часто їм пропонується робота по польській візі в Чехію в 2018 році. Згідно із законодавством, іноземці із візою мають право легально працювати лише на території тієї держави, чиєю робочою візою вони володіють.

Оскільки оплата праці в Чехії виявляється значно вищою в порівнянні із пропозиціями роботи в Польщі, українці все-таки погоджуються на здійснення подібної незаконної діяльності. Здебільшого йдеться про такі види діяльності, як:

  • Прибирання;
  • Праця на складах та заводах;
  • Робота на будівництві;
  • Упаковка продукції.

Можливість працювати в Чехії, отримавши візовий дозвіл від Польщі, українцю виявляється реальним, оскільки прикордонного контролю між вищевказаними державами не існує. Саме тому перетнути його іноземцям взагалі не є проблематичним.

У відповідності до вимог законодавства українці із польською візою мають законне право перебувати в інших європейських державах лише в туристичних цілях. Таким чином, отримати офіційне працевлаштування в Чехії, маючи польську візу, українцю неможливо.Польща