Home Новини Правила дорожнього руху України 2018

Правила дорожнього руху України 2018

3074
0
Важливість знання правил дорожнього руху

Всі громадяни бажають зробити свої будні комфортнішими, саме тому вони купують автомобілі для швидкого пересування. На жаль, не всі українці можуть дозволити собі нові іномарки, що відповідають європейським стандартам, тому на дорозі можна побачити багато старих автомобілів, які ставлять під загрозу безпечність інших учасників дорожнього руху. У будь-якому випадку перед тим, як сісти за кермо, водії повинні чітко знати правила дорожнього руху в Україні 2018  (далі – ПДР). Підтвердити свої знання на вміння вже можна буде на іспиті, який буде складатися із двох частин – теоретичної та практичної.ПДР

Важливість знання правил дорожнього руху

Тільки знаючи ПДР, водії можуть забезпечити безпеку на дорозі і зберегти життя інших учасників дорожнього руху. Як і інші правила, що передбачені українським законодавством, вони забезпечують добробут в українському суспільстві.

Згідно зі статистичними даними, найбільша кількість правопорушень фіксується саме на дорога, а кожного року лише в Україні нараховуються десятки тисяч транспортних пригод. Звичайно, в деяких випадках можна звинувачувати лише неприємний збіг обставин, але у той же час бувають і ситуації, коли транспортні пригоди трапляються із-за незнання основних правил дорожнього руху.

Здоров’я людини є занадто цінним,  але часто горе-водії, що знаходяться за кермом автомобіля ним нехтують, тому що не вивчили або ж просто ігнорують правила поведінки на дорозі. Після реформа ДАІ кількість таких випадків значно знизилася, адже автоінспектори слідкують за тим, щоб на українських дорогах було менше правопорушників. Звичайно, повністю викорінити корупцію в ДАІ поки що не вдалося, але сьогодні влада робить серйозні кроки для цього. Влада постійно підвищує штрафи за порушення правил дорожнього руху, але зрозуміло, що збільшення штрафів на «елітарних» водіїв ніяк не вплине. Звернувшись до статистики правопорушень за попередній рік, все ж можна прийти до висновку, що країна рухається у прямому напрямку, адже кількість правопорушників після введення пенсійної реформи значно зменшилися.Важливість знання правил дорожнього руху

Переваги автошколи

Як уже було сказано, ніхто не допустить водія за кермо, якщо він не пройшов тести онлайн з правил дорожнього руху України 2018 та не отримав водійське посвідчення. При цьому необов’язково навчатися в автошколі, адже до екзамену можна підготуватися самостійно, використовуючи різноманітні інтернет-ресурсів. Іноді в автошколах зустрічаються дійсно професіонали своєю справи, але в більшості випадків ви просто будете слухати читання ПДР.

Проте в будь-якому випадку у вас все ще є можливість запитати викладача про те чи інше правила, тоді як при самостійному навчанні у всьому доведеться самому. Ще одним плюсом автомобільної школи на противагу самостійному навчанню є практики. Хороший інспектор проінструктує учня, а також детально обговорить з учнем усі можливі помилки. Під час їзди у місті викладач буде запитувати теоретичні запитання, щоб закріпити вивчений матеріал на практиці.

Щоб пройти іспит ПДР України 2018, необхідно зібрати необхідні усі папери, без його проходження є неможливим. Варто зазначити, що потрібно пройти медичне обстеження у територіальному відділенні лікарні. Якщо ви відвідуєте автошколу, то більшість паперів за вас підготують працівники автошколи. Особливу увагу потрібно звернути на документацію, що підтверджує реєстрацію.правила дорожнього руху України

Проходження екзамену

Екзамен з правил дорожнього руху розрахований на те, щоб максимально охопити знання учня. Він включає усі основні розділи ПДР, при цьому весь тест включає лише 20 запитань. Правила здачі екзамену достатньо прості – максимально для здачі екзамену потрібно допустити лише дві помилки. Тести онлайн українською з ПДР України 2018 можна пропускати, але й будь-якому випадку потрібно дати відповідь на усі поставлені питання. Правильність відповіді не буде відображена до закінчення тесту та отримання кінцевих результатів. Що стосується форми тестів, то деякі з них можуть бути представлені у формі реєстрації, щоб вирішити типові дорожні проблеми.

Важливо відзначити, що на кожне питання відводиться лише одна хвилина. Якщо при проходженні екзамену особа не встигне дати правильну відповідь вчасно, то їй або йому буде зарахована помилка. Також слід звернути увагу на дисципліну у аудиторії – будь-які спроби відволікати своїх сусідів можуть призвести до дискваліфікації. Увесь процес екзаменування записується на відео, тому будь-яка спроби покупки прав є неможливими. Запитання формуються індивідуального для кожного практиканта. Перед проходженням екзамену рекомендується ретельно вивчити усі білети. У той же час варто визначити деякі основні правила проходження практичної частини екзамену.ПДР України 2018

  1. Максимально сконцентруйтесь на змісті білета, коли проходите екзамен з ПДР України 2018. Білети ДАІ деколи можуть містити «неоднозначні» запитання, на які достатньо складно отримати правильну відповідь. Уважно читайте кожну літеру, але й той же час пам’ятайте, що у вас є всього 60 секунд.
  2. Вивчіть різноманітні види транспорту, щоб знати, коли конкретний вид має перевагу. Важило знати, в якій ситуації конкретний ТС має право контролювати ситуацію.
  3. Щоб підтвердити відповідь, необхідно зробити подвійний клік комп’ютерною мишкою. Програма ПДР не зараховує відповіді, що були підтверджені іншим шляхом.
  4. Вивчіть усі знаки дорожнього руху, які розділяють на декілька категорій.

Пам’ятайте, що до практичної частини допускаються лише ті особи, які успішно склали тести ПДР України 2018. Повторно теоретичну частину можна пройти, як мінімум, через 2 місяця. Щоб потренуватися, можна пройти тестуванні в інтернеті в системі, яка моделює державну програму. Звичайно, що запитання будуть відрізнятися, але користувач зможе отримати чітке уявлення про принцип роботи з програмою.

Для підготовки до практичної частини, яка складається із двох частин, можна переглянути багато відео-уроки правил дорожнього руху України 2018. Таким чином, у майбутнього водія сформується візуальна картина типових ситуацій на дорозі.

Розмір штрафів

Нормалізування ситуації на дорозі – це одне з пріоритетних завдань уряду, тому в 2018 році парламенті знову підвищуються штрафи за порушення ПДР для покращення рівня свідомості водіїв. Останній раз ПДР переглядались лише в 2014 році, проте уже у цьому році депутати підготували новий законопроект.

Усі штрафи регулюються положеннями КпАП. Згідно зі статтями 112-134 водіям-правопорушникам передбачені наступні покарання:

  1. Якщо інспектор під час огляду автомобіля виявив несправності гальмівної системи, то у такому разі водій має сплатити штраф від 260 гривень. Конкретний розмір штрафу визначається типом ТЗ (легковий автомобіль, автобус, трамвай і т.д.). До речі, у новому році також планують повернути обов’язковий технічний огляд, але про це більш детально піде мова нижче. Якщо водій порушує те ж правило декілька разів, то інспектор може конфіскувати водійське посвідчення на 6 місяців. Альтернативне покарання – ув’язнення на декілька діб.
  2. Власник транспортного засобу, який не користується ременем при пересуванні, матиме заплатити 120 гривень. Це правило застосовується по відношенню до всіх учасників дорожнього процесу.
  3. За пересування з недійсними номерами потрібно заплатити від 320 гривень. Під «недійсними» мають на увазі ті номера, що не збігаються зі вказаними в технічному паспорті даними.
  4. Якщо під час перевірки автомобіля інспектором було виявлено більше пасажирів, ніж може вміщувати транспорт (як правило, більше 4 для легкових автомобілів), то розмір штрафу буде складати від 360 гривень.
  5. За порушення передбачених законодавством правил паркування водія оштрафують на 250 гривень.
  6. Якщо авто використовується в комерційних цілях (маршрут є довшим, ніж 500 кілометрів), то доведеться сплатити 250 гривень.
  7. Перевищення швидкості вимагає сплатити від 340 гривень. Звичайно, що конкретний розмір штрафу залежить напряму від рівня перевищення швидкості.Перевищення швидкості

Нововведення

В 2018 очікується суттєве реформування системи штрафів. Наприклад, однією з найбільш важливих змін буде введення системи балів, що допоможе зменшити суб’єктивність при призначення покарання. Наприклад, за замовчуванням у водія є 200 балів. За незначне порушення у нього буде зніматися 50 балів, тоді як за значне перевищення швидкості чи пересування по дорожній частині у нетверезому стані водію доведеться поплатити 300-ма балами, що сформує негативний рахунок балів. Від’ємна позначка уже є причиною для конфіскації прав.

Також планується обновити установлені на дорогах камери, що тепер будуть фіксувати правопорушення за європейським зразком. Очікується, що таке нововведення змусить власників транспортних засобів почувати себе максимально безпечно на дорогах.

Та глобальні реформи МВС торкнуться не тільки штрафів, але і процесу проходження екзамену. Очікуються, що будуть розроблені нові електронні білети, що були розроблені для кожної водійської категорії. Раніше особи, що проходили екзамен онлайн з ПДР України 2018, часто говорили про наявність різноманітних помилок, тому, перш за все, усі зусилля будуть направлені на їх оперативне виправлення. Всього база ПДР на даний момент включає близько 3-х тисяч питань.

Також на офіційному сайті МВС був сформований список ліцензованих автомобільних шкіл, які займають підготовкою кадрів. Крім того, МВС планує запровадити всеукраїнський рейтинг автошкіл, в який буде входити більше півтори тисячі закладів навчальних закладів. Очікується, що вже скоро у відкритому доступі з’явиться формула, за якою буде підраховуватися рейтинг. база ПДР

Нові норми

До підписання асоціації з Європейським союзом Україні була поставлена умова про позбавлення водіїв посвідчення, якщо у них є заборгованість по оплаті комунальних послуг. Крім того, очікується, що уже в 2018 році буде повертатися технічний огляд транспортного засобу. Та не слід панікувати, адже в першу чергу детектива ЄС стосується тих водіїв, які займаються перевезенням небезпечним вантажем. Для водіїв, які працюють с такими вантажами, також розробляються нові правила отримання прав.

Мінімізація корупційних ризиків

В асоціації також приділялася увага здоров’ю водіїв. Як уже говорилося вище, скласти екзамен онлайн з правил дорожнього руху України 2018 можна лише після медичного огляду, а у цій сфері є один із найвищих рівнів корупції. Щоб зменшити кількість корупційних інцидентів була введена електронна довідка про проходження медичного огляду, яка зводить вплив сторонній осіб на оцінку здатності водія керувати транспортним засобом його категорії до мінімуму. Майбутнім проходить медичний огляд за таким же планом, але різниця полягає у тому, що тепер усі дані будуть заноситися до єдиної електронної бази.електронна довідка про проходження медичного огляду