Home Новини Правила дорожнього руху України 2019

Правила дорожнього руху України 2019

1616
0
Які ще будуть нововведення

Власне комфортабельне авто вже давно стало не елементом розкоші, а справжньою необхідністю для кожного українця. Однак далеко не у всіх є кошти на купівлю іномарки, а тому на дорогах дуже часто зустрічаються старі вживані автомобілі. Більш того, зараз можна часто зустріти водіїв, які не знають правил дорожнього руху чи просто купили права. Це ставить під загрозу безпеку усіх учасників руху. А тому важливо, що кожен водій чітко знав та розумів правила дорожнього руху України 2019. Знання водіїв перевіряються на екзаменах, які складаються з теоретичної та практичної частини. Щороку екзамени стають дедалі важчими, а тому водіям треба гарно готуватися.Власне комфортабельне авто

Чому так важливо гарно знати правила дорожнього руху та орієнтуватися в них?

Тільки за умов, якщо всі учасники дорожнього руху будуть знати правила дорожнього руху та дотримуватимуться їх, то можна буде забезпечити безпеку на дорозі й бути впевненим, що жодна особа не постраждає. Усі правила передбачаються українським законодавством, але не кожен їх дотримується.

Представники статистичних органів приводять досить цікаві дані. Вони повідомляють, що найбільша кількість правопорушень відбувається саме на українських дорогах, а щороку нараховується декілька десятків тисяч дорожньо-транспортних пригод й стільки ж загублених життів. Звісно, деякі аварії є наслідком збігу обставин, але більшість з них трапляється через недотримання учасниками руху ПДР.

Останнім часом свавілля на дорогах стало серйозною проблемою. Люди відкрито ігнорують правила дорожнього руху. Деякі зміни принесла реформа ДАІ, основна мета якою полягала у підвищенні ефективності роботи структури та усуненні існуючих корупційних схем. Автоінспектори почали слідкувати та штрафувати порушників. Однак корупція нікуди не поділася і це одна з головним проблем ДАІ. Хоч влада збільшує розміри штрафів навіть за несерйозні порушення, елітарних водіїв це не стосується. І хоч реформа ДАІ не була реалізована в повному обсязі, все одно можна спостерігати певні покращення. У порівнянні з минулими роками українські дороги стали більш безпечними.

Нащо майбутнім водіям відвідувати автошколу?

Згідно з українським законодавством, водії, які не пройшли тести онлайн з правил дорожнього руху України та не мають посвідчення, позбавленні права на керування автомобільним транспортом. Звісно, не обов’язково відвідувати автошколу, до екзамену в ДАІ можна підготуватися самостійно за допомогою підручників та відеоуроків в Інтернеті. Але у школах можна набратися досвіду у справжніх водіїв своєї справи, які вже довгий час за кермом.

Також навчання в автошколах дозволяє в будь-який момент отримати консультацію у викладача, який відповість на всі суперечливі запитання. При самостійному навчанні відповідь хоч і можна знайти, але вона не завжди буде вірна.  Ще один плюс автошколи – практика. Учням надають автомобіль та інструктора. Протягом певної кількості занять людина їздить по місту та вчиться керувати автомобілем. Це дозволяє закріпити вивчений матеріал на практиці, а інструктор може навіть розкрити декілька секретів водіння, поділитися хитрощами.

Перед тим як складати іспит ПДР України 2019, треба зібрати усі необхідні папери та передати їх у ДАІ. В інакшому випадку людина не допускається до іспиту. Одна з умов – проходження медичного обстеження в лікарні. Представники автошкіл самі займаються підготовкою усіх необхідних документів, що звільняє майбутнього водія від зайвого клопоту.Нащо майбутнім водіям відвідувати автошколу?

Складання іспиту в ДАІ

Екзамен для отримання посвідчення водія потрібен для того, щоб перевірити знання учня. Він охоплює майже усі аспекти керування автотранспортним засобом. Усього в тесті 20 запитань, але навіть при такій кількості вдається охопити усі основні розділи правил дорожнього руху. Під час проходження тесту можна зробити усього лише дві помилки. Деякі окремі тести онлайн українською з ПДР України можна пропускати, але в кінці доведеться відповісти на них. Кількість правильних та неправильних відповідей стає відомою після закінчення тестування. Самі тести можуть бути різними, від вирішення якої дорожньої ситуації до питання щодо значення якогось знаку.

У майбутніх водіїв немає зайвого час, щоб подумати, бо на кожне витання відводиться лише 60 секунд. Якщо за цей час людина не відповість правильно, то питання буде зараховане як помилка. В аудиторії повинна стояти тиша, за відволікання сусідів екзаменатори можуть виганяти учнів з іспиту. Увесь процес в обов’язковому порядку записується на відео, що унеможливлює спроби підкупу. Запитання обираються в індивідуальному порядку, а тому двох однакових тестів в аудиторії не буде. Тож до вивчення правил дорожнього руху треба ставитися ретельно, бо в інакшому випадку доведеться перескладати. Після теоретичної частини майбутні водії мають скласти практику.Складання іспиту в ДАІ

Декілька порад, які допоможуть успішно скласти тест

  1. Треба максимально сконцентруватися на питаннях та оперативно відповідати на них, бо усього виділяється 20 хвилин на екзамен з ПДР України. Білети ДАІ дуже часто містять неоднозначні запитання, на які можна легко відповісти помилково. Навіть якщо питання дуже легке, краще ще раз перечитати його, щоб нічого не пропустити.
  2. Варто детально ознайомитися з різними видами транспорту, щоб знати їх особливості. Також треба знати, в якій ситуації якому транспортному засобу віддається перевага.
  3. Треба правильно підтверджувати свої відповіді. Для цього треба зробити подвійний клік по вірній та думку учня відповіді. Іноді через невірно підтверджені відповіді люди не складають тест.
  4. Варто ідеально вивчити усі знаки, що трапляються на дорогах. Вони розділяються на категоріях, але в білеті може трапитися будь-який знак.

Якщо тести ПДР України були складені успішно, то особа допускається до практичної частини. Теоретичну частину можна скласти наново лише через два місяці. Для додаткових тренувань можна знайти в Інтернеті купу програм, що моделюють тест при проходженні іспиту. Це дозволить зрозуміти як саме користуватися програмою.

Ще один гарний спосіб підготуватися – відеоуроки правил дорожнього руху України. В таких уроках пояснюються типові ситуації на дорозі та їх вирішення, що дозволяє мати візуальне явлення про пригоду на дорозі.

Величина штрафів

Нормалізація ситуації на українських дорогах та зменшення кількості порушень – все ще пріоритетна задача для представників уряду. Тому вони систематично збільшують розміри штрафних виплат. Депутати обіцяють, що розміри штрафів будуть постійно переглядатися та корегуватися, а розміри будуть встановлюватися в залежності від того, яку небезпеку для інших учасників дорожнього руху створює те чи інше порушення. Ось приклад декількох переглянутих покарань за порушення ПДР:

  1. Якщо при проведенні огляду інспектором було виявлено несправність гальмі, то мінімальна сума штрафу становитиме 260 гривень. Конкретна сума встановлюється з урахуванням виду транспортного засобу. У разі повторного порушення цього правила автоінспектор має право позбавити людину водійських прав на півроку. Є й інше покарання – декілька днів у тюрмі.
  2. Мінімальний розмір штрафу за керування автомобілем без застібнутого паска безпеки становить 120 гривень. Таке правило стосується кожного учасника дорожнього руху.
  3. За керування автотранспортом з недійсними номерами передбачена адміністративна відповідальність та штраф від 330 гривень. Недійсними вважаються ті номерні знаки, які не відповідають номерним знакам, що вказані в технічному паспорті автомобіля.
  4. Забороняється перевозити в автомобільному транспорті більше пасажирів, ніж вміщує ТЗ. Для легкових автомобілів дозволена кількість пасажирів становить 4-5 осіб. За порушення доведеться заплатити щонайменше 370 гривень.
  5. При порушенні правил паркування автотранспортного засобу доведеться сплатити щонайменше 260 гривень.
  6. У випадку, коли ТЗ використовується в комерційних цілях нелегально, а маршрут пересування перевищує п’ять сотень кілометрів, то штраф складатиме не менше 240 гривень.
  7. Штраф за перевищення швидкості складатиме щонайменше 350 гривень. Точна сума буде встановлюватися з урахуванням великої кількості факторів.Які ще будуть нововведення

Які ще будуть нововведення?

Очікується, що у 2019 році система штрафів буде виглядати по-новому. Перш за все, представники ДАІ мають реалізувати систему балів. Її суть полягає в тому, що у водія буде 200 балів по замовчуванню. За порушення правил дорожнього руху він втрачатиме певну кількість балів. Наприклад, за неправильне паркування водій втратить 50 балів, а за керування автотранспортом в нетверезому стані він втратить 250 балів. Від’ємна кількість балів є причиною для позбавлення людини водійських прав.

Планується встановити майже на всіх дорогах камери, які будуть фіксувати перевищення швидкості та інші правопорушення за європейським зразком. Камери буквально змусять водіїв слідкувати за своїми діями, бо всі порушення будуть записуватися.

Представники ДАІ хочуть модернізувати екзамен на отримання посвідчення водія. Вони хочуть створити новий метод розробки білетів, який буде більш доцільним. Білети будуть створюватися окремо для кожної категорії водіїв. Неодноразово поступали скарги на те, що люди, які проходили екзамен онлайн з ПДР України помічали помилки у питаннях. Тож зусилля будуть направлені на виправлення усіх можливих помилок. Але переглянути усі питання не так вже й легко, бо загальна база даних включає близько трьох тисяч питань.

А на офіційному сайті МВС уже можна відшукати готовий перелік усіх ліцензованих автомобільних шкіл, які мають кваліфікованих спеціалістів та готують вмілих водіїв. Найближчим часом навіть буде створений рейтинг автошкіл. До нього входитиме більше тисячі закладів. Представники МВС обіцяють, що формула, за якою визначається рейтинг, буде обов’язково оприлюднена.

Трошки Європи

Після підписання асоціації з ЄС в Україні відбулися деякі зміни, у тому числі й на дорогах. Наприклад, якщо у людини є заборгованість по оплаті комунальних послуг, то це причина для позбавлення водійських прав. Впроваджуватимуться рішення, що будуть спрямовані проти корупції на дорогах, Буде створена єдина база для водіїв, де знаходитиметься уся інформація про них, навіть електронні довідки про проходження медичної комісії. Також значна увага приділятиметься водіям, що в майбутньому будуть займатися перевезенням небезпечних вантажів. Для них навіть розробляються нові правила отримання водійського посвідчення та відповідного дозволу. А тому таким водіям варто попередньо спробувати скласти екзамен онлайн з правил дорожнього руху України 2019 за допомогою спеціальної програми. водіям варто попередньо спробувати