Home Новини Призовний вік в Україні 2022 року

Призовний вік в Україні 2022 року

2038
0
призов до лав Збройних Сил України

Кожного року для українських юнаків є актуальним питання, яке пов’язане з призовом до лав Збройних Сил України. Ближче до грудня, коли в Україні проводиться засідання влади щодо прийняття наказу про призов на наступний рік, в країні ходить незліченна кількість чуток на цю тему. Хтось говорить, що українська армія повністю переходить на службу за контрактом і призову не буде, інші ж стверджують про зміну віку для строкової служби, а деякі подейкують про ще більші масштаби заклику на службу. Але одне є незмінним – призовний вік в Україні 2022 року зазнає деяких змін.
До початку 2022 року в Україні планують переглянути призовний вік, а також термін проходження строкової служби громадянами. План розвитку сектора безпеки і оборони, яка була утверджена і підписана Президентом України від березня 2017 року, вимагає перегляду владою віку майбутніх армійців. Тому Верховна Рада планує зробити це в кінці 2017 року. Достеменно відомим залишається одне – військово-політична ситуація в країні неодмінно впливає на проходження призовної кампанії.призов до лав Збройних Сил України

Призовна кампанія 2022

До 2017 українські юнаки, які мали проходити строкову службу, отримували призов до армії згідно з наказами попередніх років. Наразі Генеральний Штаб України не дає точної інформації про те, коли відбудеться призов 2022 року. На рахунок термінів, протягом яких хлопці будуть проходити строкову службу, вони поки незмінні та становлять:

  • 18 місяців. Для осіб, які не закінчили вищий навчальний заклад і не отримали диплом про освіту;
  • 12 місяців. Це строк для юнаків, які вже мають на руках документи про вищу освіту (спеціаліст або магістр).

Проте ці терміни не є остаточними і якщо військово-політична ситуація в Україні погіршиться, то строк служби може бути збільшено за наказом Президента на невизначений час. Відтепер новий наказ від глави держави про призов до Збройних Сил України буде прийматись за місяць до закінчення поточного року.Призовна кампанія 2020

Вік призову підвищено

Повна ситуація щодо призову в армію на 2022 рік поки залишається достеменно невідомою, проте Верховною Радою України було розглянуто та прийнято закон про збільшення призовного віку для українських громадян. Раніше призов закінчувався в 25 років, тепер його буде продовжено до 27 років. Така зміна пояснюється введенням нової концепції розвитку в секторі безпеки і оборони України. Також в планах сформувати сержантський склад професійного рівня, який забезпечить точне та якісне виконання поставлених задач.

Призов 2022

Число осіб, які проходитимуть строкову службу у 2022 році поки невідома. Вона залежатиме від запиту, який мають сформувати національні силові структури. Беручи до уваги кількість призовників минулих років, то ця цифра буде коливатись від 5-6 тисяч юнаків для служби в армії та від 5 тисяч – у Нацгвардії. Швидше за все, ця кількість призовників докорінно не зміниться і у 2022 році. А який буде призовний вік в 2022 році – не знає ніхто.
Міністерство оборони запевняє, що строковики будуть проходити службу поза межами зони АТО. Також з 2016 року у нашій країні відновили призов до прикордонної служби. Юнаки, які потрапили до лав прикордонників через конкурс будуть допущенні до охорони кордонів України вже після двох місяців спеціальних навчань. За бажанням строковики можуть продовжити службу після закінчення терміну служби, але вже в якості контрактників.

Пару років тому Міністерство оборони України розробило план формування і розвитку збройних сил, який мав вступити в дію у 2017 році. Також планувалось скорочення військових в Україні майже вчетверо, а також повний перехід від строкової служби на контракт. Проте наразі Петро Порошенко в одному зі своїх виступів чітко дав зрозуміти, що скасування призову до армії поки не відбудеться.Петро Порошенко в одному зі своїх виступів ...