Home Новини Публічна Кадастрова карта України 2017

Публічна Кадастрова карта України 2017

7867
0
кадастр та лупа

Кадастрова карта України 2017 – це інформація про стан земельних ділянок в країні. З початку 2013 року відомості доступні для всіх користувачів інтернету, адже офіційні дані Державного Земельного кадастру опубліковані для вілього доступу. Багатьох громадян хвилюють особливості користування інтернет ресурсом і керування до дій у разі виявлення помилок. Карта дає відповіді на питання щодо геодезії, картографії і кадастру земельних ділянок на территорії України.карта, компас,циркуль

Структура кадастрової карти

Публічна Кадастрова карта України 2017 має складну структуру, яка включає декілька шарів. Шари мають вичерпну інформацію кордонів, координат ділянок, цільового призначення, розміру, ґрунту, а також форми власності площі.

Надалі є плани щодо вдосконалення сервісу, а саме внесення данних про ресурси, комунікативні споруди, будівлі тощо.

Для чого потрібна публічна кадастрова карта?

Призначення ресурсу виконуються в трьох функціях карти:

  •   Можливість громадян вільного доступу до інформації щодо земельної ділянки.
  •   Перевірка наявності або відсутності помилок.
  •   Можливість в електронному вигляді подати заявку про помилку в реєстрі.кадастрова карта

Ці раніше недоступні можливості тепер надає публічна Кадастрова карта України 2017, Держгеокадастр має офіційний сайт на якому можно знайти всю необхідну інформацію про земельну ділянку. В мережі можна знайти всі данні за електронною адресою http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta

Кадастровий номер: що це і для чого він потрібен?

Кожен власник землі в Україні має державний акт, який підтверджує право власності і реєстрацію в державному реєстрі. Документи, які були видані після 2004 року мають кадастровий номер на обороті. Документи, видані раніше, інформації про номер не мають. Щоб дізнатися номер необхідно звернутися до Довідки про присвоєння кадастрового номеру. Можливо, що земельна площа не має номеру при відсутності довідки. В такому випадку інформація на сайті також відсутня.

Коли номер визначений, можно скористатися пошуком на офіційному сайті. За номером можно отримати доступ до інформації стосовно земельної ділянки, а саме:

  •  Державна, комунальна або приватна власність участку;
  •  Код, за яким можна визначити призначення земельної площі;
  •  Площа землі (в гектарах).

Офіційний сайт Кадастрової карти України публічна 2017 не надає інформації стосовно індивідуальності власника окремої площі землі.

Як знайти інформацію, щодо ділянки без кадастрового номеру?

Можно скористатися онлайн сервісом, не маючи номеру кдастрового запису. Для цього у форму пошуку необхідно внести детальні координати ділянки, а саме місто, район і область, де він знаходиться. Другий етап пошуку це знахоження на карті своєї діляки. Для більш зручного пошуку сервіс пропонує користувачам скористатися супутниковим знімком.

Найпоширеніші помилки офіційного сайту

Користувач може зіткнутися з деякими неточностями:

  •  Відсутність ділянки на карті;
  •  Відсутність номеру за кадастром;
  •  Помилки стосовно конфігурації;
  •  Перетинання меж різних ділянок;
  •  Дялянка відмічена на карті, проте її місцезнаходження не правильне;
  •  Территорія ділянки співпадає з дорогою або водоймою.

У вирішинні цих, та інших питань, щодо данних на карті про земельні діляни українців, можуть допомогти регіональні органи Держгеокадастру України.

Радимо приділити додаткову увагу роботі з документами на ділянку. Нерідкою є ситуація, коли технічні документи, а також проекти мають помилки. Це випадки, коли ціна послуги не відповідає якості. Зміст офіційних документів вкрай важливий, тому варто прослідкувати, щоб пакет документів на ділянку мав витяг з Державного земельного кадастру. Не всі виконавці взмозі надати кваліфіковані послуги. Перелік офіційних виконавців можна знайти на сайті land.gov.ua, який є представником Держгеокадастру України в інтернеті.

Карта надає можливість здійснити перевірку вільної землі в регіоні.земельна ділянка

Правила виправлення помилок в Публічній Кадастровій Карті

Після знаходження помилки і відправлення заявки на її ліквідацію, корстувач інтернет-ресурсу має змогу прослідкувати стан вирішення хвилюючого його питання, а також дізнатися, хто саме відповідає за вирішення питання і які строки відведені на опрацювання.

Система дозволяє вносити коррективи стосовно таких питань:

  •  Виправлення помилок у назві обєкту;
  •  Виправлення помилок внаслідок технічної опечатки;
  •  Виправлення стосовно координат ділянки;
  •  Автоматичні помилки при розрахунку показників.

    Однак виправлення помилок онлайн не можливо при вірішенні серьйозних питань, які стосуються інтересів декількох осіб. Питання власності ділянки між двома особами може вирішити лише суд.

Нажаль незважаючи на працю та кількість коштів направлених на розробку Публічної кадастрової карти, в результаті сервіс має багато помилок.

Для того, щоб повідомити про помилку необхідно скористатися формою зворотнього звязку на сайті Кадастрова карта України 2017 онлайн. Форма знаходиться у вільному доступу в правому верхньому куті сайту. Вона дає змогу корректно сформулювати заявку і надати точну інформацію для виправлення помилок. Коритсувач має вносити свої особисті данні, а саме:

  •  Прізвищє та ініціали;
  •  Кадастровий номер;
  •  Паспортні данні користувача;
  •  Ідентифікаційний код;
  •  Телефон для зворотнього звязку;
  •  Адресу проживання та адресу електронної пошти.кадастр та лупа

Суттєвим недоліком онлайн підтримки є відсутність будь-яких документальних свідчень про відправлення заявки.

Проте, крім онлайн заявки можно особисто звернутися до Державного Агенства Земельних ресурсів. Письмо заява про помилку має приорітетне значення перед електронною заявкою. Державне Агенство має доступ до бумажних носіїв земельного кадастру. Бумажний документ сьогодні залишається в пріоритеті перед електронною базою. Ця закономірність зумовлена законодавством, а саме статті 5 Закону «Про державний земельний кадастр».

Внесення змін до кадастру відбувається відповідно Порядку № 1051. Якщо помилка була внесена на сайт за вини регістратора, вона виправляється безкоштовно, у противному випадку послуга розглядається як адміністративна і слачується в суммі 161 гривня.

Підсумовуючи, можно зробити висновок, що бажано відправляти заявку в обох формах (електронній і письмовій).