Home Новини Реформа ДСНС України 2017 останні новини

Реформа ДСНС України 2017 останні новини

617 просмотров
0
служба ДСНС України

Державна Служба надзвичайних ситуацій, як і більшість державних структур зазнає в 2017 році значних змін. ДСНС зробить декілька важливих кроків на шляху до європейских стандартів.

служба ДСНС України

Звільнення пожежної інспекції

 

Сьогодні на вустах інформація стосовно реформи ДСНС України 2017. Останні новини говорять про ліквідування служби інспекції в сфері ДСНС . Нове бачення Державної Служби не передбачає роботу підструктури пожежної інспекці. Неможливість подолати корупцію в цій структурі – одна з головніших причин розформування. Відтепер підприємства можуть не хвилюватися сприводу несподіваного візиту пожежного інпектора. Для запобігання пожеж буде запропоновано ряд профілактичних заходів. Основні заходи – це аналіз ризиків виникнення пожежі та страхувння.

Аналіз ризиків актуальний для організацій, для яких характерний високий ріневь ризиків. Ця система має назву ризик-орієнтованого підходу. Проект реформи ДСНС в Україні 2017 це наближення до cтандартів система запобігання і усунення наслідків непередбачуваних  подій для населення в Європі.

Підприємствам, діяльність яких не передбачає ризиків виникнення пожеж,  запропоновано пройти процедуру добровільного страхування.

Ліквідвція пожежної інспекції – це не єдина реформа, що чекає Службу Надзвичайних ситуацій в Україні.

Наближається масштабна реорганізація ДСНС України 2017. Реорганізація включатиме децентралізацію пожежної системи. Добовільність – це основний критерій для підбору команди працівників. Україна в в 2017 році має на мету впровадити міжнародний досвід, який має ефективну практику в багатьох країнах.

Нова система має в основі формування підроздцлів професійних команд, що матимуть у складі сьогоднішніх робітників пожежної служби та майбутніх добровольців. Співробітників Державної Служби братимуть участь у професійних тренінгах.
В основу реорганізації покладений детальний аналіз территорії, профілактичні заходи, покращення рівня логістики, покращення рівня ефективності командної співпраці.

Співробітником Служби порятунку може стати любий бажаючий працювати повнолітній громадянин не старше 60 років. Проте вісь підрозділів в основному очолюватимуть профессійні пожежники з досвідом роботі и відповідною кваліфікацією.

набір у службу ДСНС України

Нові працівники з лану добробольців крім вікових обмежень мають відповідати нормам фізічного виховання і не мати медичних протипоказань. Проте добровольці які не відповідають фізичним нормам але мають бажання пронисити користь людям у штаті служби можуть зайняти місця диспетчера або адміністратора. Сбогодні ДСНС в Україні відчуває остру нестачу професіоналів. Нестача складає близько 25%.
Єффективність нової системи доказана досвідом таких країн як Сполучені Штати Америки, Німечина, Австрія, Швеція та Чилі. Добровольці в цих країнах складають основний штат співробітників ( до 80%) вони є спонсорами закупівля провідних технологій для боротьби з полумьям. В Чилі середній час прибуття команди рятувальників на місце надзвичайної ситуації – близбко 8-10 хвилин. Тобто досвід країн, які вже провели подібні реформи свідчить про позитивні зміни в роботі СНС.

Як вирішаться проблеми сьогодення?

Сьгодні Державна Служба Надзвичайних Ситуацій не може функціонувати на повну через нестачу фінансування та застарілу технічну базу.  Нажаль порятунок громадян при настанні критичної ситуації залежить не лише від бажання рятівників, але і від нормальної роботи рятувальної техніки. Належне фінансування неможливе з боку держаави через нестійкий економічний стан. Ще в 2016 році ситема мала нестачу коштів в суммі 10 мільярдів за словами міністра надзвичайних ситуацій.

Крім того у порівнянні з іншими державними службами, співробітники ДСНС не отримуют достойної оплати своєї праці. У планах на 2017 рік піднімається питання про підвищення заробітньої платні співробітникам служби. Будуть вжиті всі заходи для підвищення платні співробітникам. До вирішення проблеми технічного забеспечення організатори реформ обіцяють долучити іноземних інвесторів. Сьогодні 80% техніки підлягає списанню. Вирішення цього важливого питання є невідкладним і потребую великих матеріальних витрат.

Реформа ДСНС України в 2017 році матиме планове державне фінансівання в розмірі 7 млрд. грн. Вже сьогодні є перші зміни. Реформи проводяться у декількох областях України, а саме на Вінничині, Донечині, Дніпропетровщині та Львівщині. Вже сьогодні активісти залучли кошти з Німечни, Канади і Світового Банку.

Після впровадження всіх запланованих реформ, на ДСНС чекає:

  • збільшення чисельності працівників структури заохоченням добровольців.
  • матеріальне заохочення для працівників сфери.
  • ліквідація корупції в системі;
  • оперативне реагування і надання допомоги постраждалим від надзвичайної ситуації;
  • поліпшення бази.

Нажаль реформи не завжди втілюються згідно з планами. Реформування ДСНС в Україні 2017 дає надію мільйонам громадян на безпечне сьогодення, відчуття захисту і підтримки в надзвичайних ситуаціях. Незважаючи на те, що реформування сьогодні зустрічає на своєму шляху масу проблем, ми маємо надію на бесперешкодне протікання змін і вражаючий позитивний результат.

пожежа

Реорганізація відбудеться зі змінами в нормативній базі. Накази ДСНС України за 2017 рік стосуються основної діяльності СНС. Уже в січні в силу вступлять накази стосовно призначення виконавців бюджету ДСНС на 2017 рік, затвердження складу Вищої атестаційної комісії Держ. Служби України з надзвичайних ситуацій, створення комісії з проведення конкурсного відбору співробітників, складу Комісії ДСНС України з визначення періодів служби та стажу праці для нарахування надбавки за вислугу років, проведення внутрішнього аудиту та багато інших позитивних змін втілено в проектах нормативних документів.

Previous articleКримінальний кодекс України станом на 2017 рік
Next articleСудова реформа 2017 року в Україні