Home Новини Строки призову до армії в 2021 році

Строки призову до армії в 2021 році

5474
0
про військовий обов язок і військову службу

В контексті важкої воєнно-політичної ситуації в Україні вкрай важливим питанням для чоловіків від вісімнадцяти до двадцяти п’яти років залишається питання про призов до армії України в 2021 році. З одного боку, багато хто з чоловіків схильний до захисту своєї країни, особливо у важкі для неї часи, і це обумовлено вихованням, оскільки з раннього дитинства в голови людей вкладалась думка про знедолену українську націю, якій треба допомагати настільки, наскільки на це вистачить сил.

про військовий обов язок і військову службу

З іншого боку, мало хто згоден просто так віддавати своє життя, не отримуючи при цьому якихось привілегій чи хоча б оплати. Патріотизм в чистому вигляді більше не існує на наших землях, оскільки сучасність передбачає поведінку іншого роду і перед чоловічим населенням постають інші питаня: як отримати хорошу спеціальність, як прогодувати родину, як досягти добробуту, як дістатись вершин в кар’єрі, як забезпечити себе та своїх близьких всім необхідним для нормального життя. Народ більше не відчуває того потягу до порятунку своєї держави, який дав можливість Україні взагалі постати як самостійній незалежній суверенній державі. Проте в цьому не можна звинувачувати людей: кожен повинен займатись своєю справою, лікарі – лікувати, вчителя – навчати, військові – воювати. Щоб вміти захистити свої права або знати, коли треба готуватись до проходження військової служби, треба знати строки призову до армії в 2021 році.

Категорії призову та можливість відстрочки

За програмою Міністерства Оборони, чисельність військових до 2021 року має бути скорочена майже в два з половиною рази, а військову службу українці будуть проходити виключно за контрактом. Проте на це буде витрачено довгих п’ять років. Згідно з Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу” визнаються годними до служби особи від вісімнадцяти до двадцяти п’яти років. Зазвичай спеціальна комісія визначає, чи справді особи годні до проходження служби, і думка призивників та комісії часто не співпадає. Наразі ще не було надано розпоряджень в Штаб генеральної армії України про призив на 2021 рік. Проте відомо, що призивники, які мають свідоцтво про вищу освіту, будуть служити рік, а ті ж, хто такого свідоцтва не має – будуть сплачувати борг Батьківщині протягом одного року і шести місяців.

Але завжди призивників, особливо наймолодших, хвилює питання, як зробити так, щоб відстрочка від армії 2021 допомогла розпочати доросле життя з навчання або роботи, а не з військової служби. Згідно з законом, відстрочку від служби можуть отримати наступні категорії населення:

  • Люди, що навчаються на денному відділенні в державних університетах України або за кордоном на тих самих умовах. В такому разі надається відстрочка на весь термін навчання;
  • Люди, що визнані непригодними до військової служби з станом здоров’я;
  • Ті, хто до отримання українського громадянства вже пройшов строкову службу в іншій державі;
  • Ті, хто переступив кордон в двадцять п’ять років;
  • Особи, яким після закінчення вищого навчального закладу було надано військове звання офіцерського складу;
  • Особи, які утримують недієздатних батьків, родичів, або є опікунами;
  • Чоловіки, які мають дружин і дітей до трьох ролків, за умови, якщо вони є єдиними годівниками в родині;
  • Чоловіки, які мають вагітних дружин;
  • Чоловіки, які опікуються дітьми у разі, якщо їх мати загинула або була позбавлена батьківських прав;
  • Чоловіки, які мають двох і більше дітей;
  • Якщо призивник є сиротою, то він також отримує відстрочку від строкової служби.

строки призову до армії в 2019 році

Запланована схема призивів до армії до 2021 року включно

У дві тисячі тринадцятому році (2013) Кабінет Міністрів знову запланував військове реформування. яке торкнеться, в основному, такого пункту як служба в армії. Урядовцями була затверджена програма на дві тисячі тринадцятий-дві тисячі сімнадцятий роки, яка передбачала повне переходження на контрактну армію не в 2013, як було заплановано раніше, а в 2021 році. За свідченнями міністра оборони, вже з дві тисячі чотирнадцятого року не мало бути звичних призивів до армії, проте через ситуацію в країні все одно сталось декілька хвиль позачергових призивів. Варто сподіватись, що в контексті стабілізації політичного становища, позачергових призивів більше не очікуватиметься.

Реформа війська – це складний процес, який потребує багато коштів та часу. В процесі розробки реформи урядовці зіштовхнулись з тим, що строкова військова служба 2021 в Україні стала дуже привабливою для молодих людей, і багато хто з них бажає долучитись на рік до проходження військової підготовки. Можливо, частково це обумовлено тим, що після подій в Україні національна самосвідомість мешканців країни піднялась на новий рівень, і зараз вони бажають бути підготовленими до всіх несподіванок, які їм може підготувати реальність.

призов до армії України в 2016 році

Програма уряду передбачає скорочення чисельності військовослужбовців зі 182 тисяч до 115 тисяч чоловік. Загалом до кінця дві тисячі сімнадцятого року загальна чисельність особистого складу озброєних сил буде скорочена на шістдесят тисяч і складе сто двадцять дві тисячі осіб. На реформу планується витратити біля ста тридцяти одного (131) мільярда гривень, а кошти будуть частково виділені з бюджету, а частково – за рахунок продажу військового майна, наразі вже не потрібного через скорочення армії. Служба в армії для призивників наступних років та для контрактників має стати більш продуктивною, оскільки частка кошітв від продажу піде на модернізацію армії та укомплектування її новітнім обладнанням.