Home Новини Строки призову до армії в 2022 році

Строки призову до армії в 2022 році

2600
0
Питання про те, як зміниться армія після змін

Питання про те, як зміниться армія після змін, турбує не лише юних призовників, але і їх близьких, а також усіх тих, хто якимось чином відноситься до військової служби в Україні. У зв’язку з тим, що відбувається на сході країни, зміни конче необхідні. З різних джерел шириться інформація про збільшення кількості військовослужбовців, про покращення професійного складу, про збільшення строку служби і віку призовників. Де правда, а де лише чутки, потрібно детальніше розібратися.Питання про те, як зміниться армія після змін

Призовна кампанія

Призов до армії України в 2022 році буде проводитися за звичною уже схемою. Навесні у квітні-травні і восени у жовтні-листопаді всім, хто підпадає під дію закону про призов, будуть надіслані запрошення для того, щоб з’явитися у військовий комісаріат за місцем прописки. Точну дату кампанії можна буде дізнатися безпосередньо перед початком її дії. Країна повинна блискавично реагувати на будь-які зміни і, якщо виникає військова загроза, компанію можуть пришвидшити. Тому точну дату не встановлюють заздалегідь.

Також строк проходження служби у лавах української армії може бути продовжений. Це може статися у результаті початку військових дій на території країни. На який термін зможуть продовжити строк служби, розглядатиметься для кожного окремого випадку індивідуально. Адже війна – це несподівана ситуація, яка потребує якнайшвидшого вирішення.

Також зазначається, що відтепер кожен призовник отримає підвищену одноразову допомогу, яка складе близько 6400 грн.

На який термін потрібно буде юнакам полишити свій звичний життєвий уклад і приєднатися до інших строковиків:

  • Якщо хлопця призивають після закінчення школи, він не навчається і не має ніякої освіти, то йому доведеться відслужити 18 місяців.
  • Якщо хлопець вже встиг отримати диплом магістра чи спеціаліста, то строк його служби складе 12 місяців.

Кількість призовників назвати на даний момент складно, адже ще не складені точні списки. Наприклад, торішня кампанія мала намір призвати навесні 16000 і восени 14000 юнаків. Ухильників від служби в армії будуть шукати і карати згідно закону.

Відновлений призов і до лав прикордонних військ. Правда туди потрапить не кожен охочий. Існує досить суворий добір, який визначається відмінним здоров’ям та відповідною фізпідготовкою.На який термін потрібно буде юнакам полишити свій звичний життєвий уклад

Відстрочка

У житті кожної людини можуть виникнути певні обставини, які не дають можливості віддати борг перед країною. Кожен може скористатися можливістю і відкласти початок своєї служби. Відстрочка від армії 2022 надається:

  • Юнакам, які мають сім’ї і є у них єдиними годувальниками, а також тим, які самотужки доглядають інвалідів або дітей. Їх не можна призивати, адже їхні сім’ї залишаться без засобів існування і єдиних доглядальників.
  • Молодим людям, які мають 2-х і більше дітей, яким ще не виповнилося 3 роки.
  • Призовникам, які мають вагітних дружин.
  • Юнакам, у яких на піклуванні дружина-інвалід або дитина-інвалід.
  • Особам, які за станом здоров’я не можуть на даний момент служити.
  • Юнаки, які відслужили вже в іншій країні.
  • Хлопцям, які здобувають освіту на денній формі навчання, незалежно від того, у якій країні знаходиться ВНЗ.
  • Особам, які відносяться до певних категорій медпрацівників, служителів церкви, педагогів та поліцейських.
  • Юнакам, у яких загинули брат чи сестра військовослужбовець.
  • Призовники, яких підозрюють у здійсненні незаконних дій.

Але не слід забувати, що відстрочка – це лише перенесення служби на інший час. А тому, не пізніше ніж через рік, потрібно буде знову з’явитися у військкомат.

Cтроки призову до армії в 2022 році будуть відомі після того, як президент України підпише відповідний указ. Цей документ визначає не лише строки призовної компанії, але й бере участь у звільненні у запас тих юнаків, які вже відслужили потрібний термін.

Кого можуть призвати?

Всі юнаки, які визнані придатними для стройової служби і вік котрих досягнув 20 років, підлягають під призовну кампанію. До військкомату викликають всіх віком від 20 до 27 років. За особистою згодою призиватися можуть юнаки і з 18 років.

Вікові межі юнаків, що мають проходити строкову службу, не так давно було змінено указом президента. Адже учень, який не зміг вступити до ВНЗ, призивався на службу. Тепер він має шанс зробити це ще раз. Також чітка особистість формується ближче до 20 років. Тоді юнак більш чітко усвідомлює свою роль і важливість того, що робить. Служба в армії повинна лише загартувати його особисті якості і навчити їх правильно використовувати.Кого можуть призвати?

Прийшов виклик з військкомату

Що робити і куди йти? На повістці обов’язково має бути зазначена адреса потрібного військового комісаріату, а також час, на який потрібно туди з’явитися.

  • Якщо юнак з якихось причин не отримав повістку, це ніяким чином не звільняє його від відповідальності. В будь-якому випадку особа, яка досягла 20-річного віку повинна звернутися до військкомату.
  • Якщо не вдалося з’явитися у призначений час, потрібно пред’явити документально завірену причину. Це може бути поломка транспортного засобу, смерть та поховання найближчих рідних, стихійні лиха, хвороба.
  • За порушення передбачений штраф у розмірі 85-119 грн, для повторного – 170-255 грн. Для тих, хто систематично порушує закон передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
  • Велика кількість призовників та їх близьких цікавить питання участі строковиків у АТО. Законодавством не передбачено відправлення таких осіб у зони бойових дій, якщо лише вони не виявлять особистого бажання. Тоді, після проходження навчань, вони можуть потрапити у АТО. можуть потрапити у АТО

Реформи

Достеменно відомо, що строкова військова служба 2022 в Україні не скасована. Хоча раніше й планувалося максимальне скорочення армії і повний перехід до професійних військ, життя внесло свої корективи. Тому Україні не можна залишатися без захисників, вона змушена набирати на службу все нових і нових юнаків щороку. Тепер важливо вдосконалити методи навчання строковиків.

Таким чином у державі завжди будуть потрібні ресурси і, в разі виникнення потреби, їх у будь-який час можна буде застосовувати.

Держава намагається наблизитися до стандартів НАТО: поступово впроваджує системи електронного обліку, усіляко підвищує рівень оснащеності, бореться з військовою корупцією. Конгрес США дуже підтримує Україну у цих питаннях, а також, нещодавно, затвердив законопроект про надання фінансової допомоги.    Військові кадри

Військові кадри

Основна увага приділятиметься навчанню сержантського складу, адже саме на них покладатиметься відповідальність за грамотне і своєчасне виконання основних військових завдань. Закон України «Про військовий обов’язок і військову про військовий службу» передбачає також залучення до військової служби тих юнаків, які отримали диплом вишу і навчалися на військовій кафедрі. Раніше їх не призивали. Але це допоможе поповнити ряди військових офіцерів.

З цього приводу експерти налаштовані скептично, адже навчання на більшості військових кафедр основане на теорії. Більшість молодих людей не мають ніяких практичних навичок у цій справі. Військові реформи лише набирають оберти, а це означає одне, що зміни будуть проводитися постійно до тих пір, поки не з’явиться абсолютно нова армія, здатна захистити Батьківщину від агресорів.