Home Новини Таблиця штрафів на 2020 рік за порушення ПДР України

Таблиця штрафів на 2020 рік за порушення ПДР України

1118
0
порушення ПДР України

Останнім часом безпека дорожнього руху є дуже обговорюваною темою в Україні. Поки ще й досі обговорюється законопроект, який стосується спрощеного шляху отримання водійського посвідчення та скасування обов’язкового відвідування автошкіл. Але зараз усе ще здійснюється посилений контроль над особами, які складають іспити для отримання посвідчення та поступово збільшується покарання за порушення тих чи інших правил дорожнього руху. В Україні за останні декілька років було декілька дуже гучних інцидентів, а тому державна влада ухвалила рішення про впровадження нових штрафів та збільшення суми старих стягнень. Саме тому українські водії цікавляться, якими будуть нові штрафи за порушення ПДР у 2020 році та про що треба обов’язково знати.

Чому треба збільшувати штрафи?

Протягом останніх років українські дороги не стають безпечнішими. Це серйозна проблема з якою обов’язково треба боротися. Основна причина свавільної поведінки – корупція, яка дозволяє вирішити будь-які питання. Багато хто з порушників просто платить 300-500 гривень та їде собі далі. Тож державна влада почала впроваджувати цілі програми задля боротьби з подібними ситуаціями та свавіллям на дорогах. Протягом останніх двох років постійно переглядалися суми штрафів й у 2020 році вони стануть ще більшими. Очікується, що значне посилення контрою за водіями, збільшення сум стягнень, а також інші додаткові мірі посприяють забезпеченню безпеки на українських дорогах. Навіть якщо водії не будуть знати правил або будуть навмисно порушувати їх, то на них чекатимуть дійсно величезні суми штрафів та конфіскація водійських посвідчень.


Можна подивитися тут
Кодекс Украины об административных право-нарушениях


порушення ПДР України

Тож якими будуть нові штрафні виплати?

Згідно з останніми даними, таблиця штрафів буде оновлена лише наприкінці 2020 року. А тому не можна точно сказати, якими саме виявляться нові стягнення. Загалом під кінець року буде розроблена нова таблиця з зазначенням нових видів штрафних виплат та їх розмірів. Загалом експерти, які здійснюють регулювання у цій сфері, говорять, що варто чекати наступного:

  1. Особлива увага приділятиметься стану автотранспорту, а також стану окремих його систем. За несправність фар або ліхтарів доведеться платити стягнення у розмірі щонайменше 400 гривень. За несправність гальмівної системи штрафна виплата буде в декілька разів більшою. Загалом все залежатиме від типу та ступеня несправності. При виявленні таких порушень водій повинен буде обов’язково звітувати про їх усунення. Якщо він цього не зробить, то на нього будуть накладень додаткові штрафні санкції.
  2. Державна влада планує встановлення камер на українських дорогах. Це дозволить контролювати швидкість, з якою їздять водії. Штрафні виплати за перевищення швидкості планується збільшити щонайменше вдвічі чи навіть втричі.
  3. За використання фальшивих номерних знаків водій повинен буде сплатити приблизно 500 гривень. У випадку повторного порушення сума штрафу буде зростати, а також накладатимуться додаткові санкції.
  4. Тепер додатковий контроль буде здійснюватися й за кількість осіб, які перевозяться транспортним засобом. В автомобілі має їхати лише чітко визначена кількість осіб. Якщо людей буде більше, то штраф становитиме приблизно 300 гривень за кожну додаткову особу. Також двічі зростуть стягнення за керування автотранспортом без пристебнутого паска безпеки.
  5. А ще нові штрафи в 2020 році за порушення ПДР України стосуватимуться  паркування у невизначених й заборонених місцях та зупинки у неналежному місці. В такому випадку штрафи складатимуть не менше 650 гривень або навіть більше. Загалом такі зміни стосуватимуться усіх видів штрафних санкцій.
нові штрафні виплати

Насправді покарання водіїв не буде обмежуватися лише стягненнями. Також дуже часто застосовуватимуться такі види покарання як позбавлення водійського посвідчення на певний термін, виправні роботи. Що стосується виправних робіт, то вони можуть складати щонайменше 40 годин, а також буде робитися відповідний запис про скоєння особою відповідного правопорушення. Більш того, водій не зможе керувати своїм автотранспортом допоки він не відпрацює усе покарання.

Представники влади попередили, що таблиця штрафів на 2020 рік за порушення ПДР України буде більш жорсткою. Головна мета таких змін полягає у забезпеченні безпечного дорожнього руху та додаткової безпеки звичайним пішоходам, зменшенні кількості аварій та смертей, тощо. Саме тому питання штрафних санкцій буде регулюватися й надалі.

Покарання за керування транспортним засобом у нетверезому стані

Нині особлива увага акцентується саме на цьому питанні, оскільки алкоголь стає причиною правопорушень, аварій та смертей у більшості випадків. Як показує практика, навіть дуже маленькі дози алкоголю суттєво сповільнюють реакцію людини. Це, а також інші фактори призводять до нещасних випадків та смертельних аварій. Саме тому тепер інспектори здійснюватимуть більш суворий контроль та в деяких випадках навіть зупинятимуться автомобілі для додаткової перевірки. У випадку, якщо особа буде керувати транспортним засобом у нетверезому стані, вона повинна буде сплатити величезний штраф. Також такі воді позбавляються водійського посвідчення на дійсно довгий термін. Загалом стягнення сягатимуть щонайменше 10 тисяч гривень. При повторних порушеннях права конфіскуються назавжди.Водії нерідко кажуть про те, що такі зміни є недоцільними. Вони роблять покарання навіть за незначні порушення більш суворими. Водночас експерти вважають, що збільшились штрафи за порушення ПДР України недарма. Саме такі дії дозволять забезпечити належну безпеку дорожнього руху, адже ніхто з водіїв просто не захоче віддавати половину своєї заробітної плати чи навіть більше за невелике порушення правил. Тож залишається сподіватися, що заплановані зміни будуть працювати так, як потрібно та ситуація на дорогах дійсно зміниться в кращу сторону.

 особлива увага акцентується...