Home Новини Українські пісні 2021 року

Українські пісні 2021 року

602
0
Українські виконавці

Сучасна українська музика, як і пісні – змінилися. На зміну хітам прийшли нові. Пандемія коронавірусної інфекції, неможливість проведення концертів не стали перешкодою для українських виконавців, навпаки, сприяли розвитку культури, появі нових творів, які в найближчому майбутньому стануть у всіх на слуху.

Нові Українські пісні 2021 року відрізняються від російських особливістю виконання. Кожна пісня виконується з душею, від серця. З цих причин дізнатися українські пісні на тлі інших просто.

Українські виконавці

Що особливого в українських піснях?

Характерна особливість української мови – співучість і мелодійність, а музичні традиції українського народу сягають корінням у глибоке минуле.

Українська музика і пісні завжди були нерозривною частиною будь – якого дійства. З піснями прощалися і зустрічалися, йшли в бій і святкували перемогу, ховали і зустрічали нове життя. Складно навіть уявити святкування, в якому б не знайшлося місця музиці.

Українська пісня здавна вважалася оберегом, особливим заклинанням, закликаним відвести біду, втішити горе, уберегти від негараздів і хвороб, приманити в сім’ю здоров’я, достаток, злагоду і взаєморозуміння.

У народних піснях зберігається мудрість і сила слова наших пращурів. Адже спочатку існували тільки протяжні речитативні наговори і змови від усіляких бід і напастей, які згодом народ переклав на музику. Деякі народні пісні виконуються і в наші дні так, як їх співали наші предки, до сих пір підкорюючи серця глибинним змістом, красою і легкістю слова. Але ж час-найкраща перевірка для справжніх цінностей.

Вважається, що пісні українського народу благотворно впливають на емоційний стан людини. Вони пробуджують генетичну пам’ять, закладену нашими предками-слов’янами, в якій зберігаються спогади про біль і радість, любов і ненависть, нелегке життя простого народу і його відданості, вірності, відкритості, умінні прощати і протистояти долі. Неповторна особливість української пісні – обов’язкові ноти радості, проблиски надії на краще, яким є місце навіть у найсумнішій пісні.

Українські пісні в автентичному або професійному виконанні, багато в чому унікальне явище: приємні забарвлення тембрів, мелодійні і багатогранні гармонії, цікаві композиції, заводять ритми дозволяють одну і ту ж пісню піднести в різних інтерпретаціях, абсолютно не втративши на якості і мелозвучності.

Українські пісні 2021 року

Українські пісні відомі не тільки мелодійною ліричністю, що бере за душу» протяжними переливами і чистотою звуку. Попурі з запальних українських коломиєк, завзятих танцювальних пісень в сучасній обробці додадуть колоритного веселощів і стануть родзинкою будь-якого свята.

Новинки української музики

Дізнатися про новинки української музики, виконавців і думку музичних критиків про сучасні твори можна на тематичних сайтах, в інтернет-ресурсах і соцмережах. Наприклад, зовсім недавно в інсті альбомного чарту “Culture Ukraine” опублікували ТОП-10 популярних українських пісень.

Ознайомившись з ним, українські меломани не будуть здивовані, що лідерами як і раніше залишаються популярні всіма улюблені виконавці. Нові пісні 2021, хіти цього року, наступні:

  • Jamala – лідируючу позицію зайняла пісня «5:45», також в першу десятку популярних пісень увійшов твір ” сміюся і плачу»;
  • група The Hardkiss-двічі заявила про себе в рейтингу завдяки пісням «Жоржина» і «7 вітрів».

За перший місяць відео на пісню зібрало понад мільйон переглядів в YouTube. Люди відзначають не тільки красу мелодії, а й чудову українську мову, яка в результаті зробила The Hardkiss улюбленою групою всієї країни.

Також в 10 популярних хітів виявилися українські виконавці з наступними композиціями:

  • TVORCHI – «Віч-на-віч»;
  • Alina Pash « ” Молитва»;
    • ONUKA & DakhaBrakha – «UYAVY»;
    • ЛУНА – «Пташка»;
    • Alyona Alyona & Monatik – «Глибина».

З яскравих виконавців, які полюбилися меломанів цього року варто відзначити Олега Винника, українського співака з сексуальною зовнішністю. Блакитноока чоловіча краса, прості пісні і божевільна ротація на радіо таки зробила свою справу – сьогодні Олег Анатолійович Винник на Олімпі нашого шоубізу. З ним рахуються, його навперебій зазивають телеканали.

Українські гурти 2021 року

Цей артист може зробити рейтинги чому завгодно, тому що за спиною у нього багатотисячний фан-клуб, учасниці якого називають себе не інакше, як «вовчиці». Нові пісні Олега Вінника 2021 року «Біла голубка», «на щастя» також популярні, як і попередні хіти. Скачати нові пісні 2021 року стало доступно через інтернет-ресурси.

Хіти, популярні досі

У свою чергу критики заявляють, найкращим способом знайомства з піснею і творчістю артистів є особисте відвідування концертів.

KAZKA «Плакала»

«Плакала», можна сказати, в один момент стала світовим хітом, і це було торжество української фолктроніки. Вона і донині є найпопулярнішою піснею на експорт.

Для початку пісня «Плакала» очолила чарт українського YouTube, і протягом 12 тижнів впевнено утримувала там лідерство, обійшовши в рейтингах головних зірок українського шоубізу. За чотири місяці у треку було понад 300 мільйонів переглядів, що стало рекордом для відеокліпів україномовного сегмента YouTube.

KAZKA «Плакала»

Далі трек «Плакала» очолив кілька шанованих чартів в Росії – це українською мовою-то, – а слідом увійшов в «Топ–10» пісень світового чарту Shazam і далі пішов гуляти по світу, очолюючи чарти то в Колумбії, то в Болгарії.

MARUV & BOOSIN – Drunk Groove

Прем’єра пісні Drunk Groove, з якої почалася сольна кар’єра MARUV. Причому зліт стався спочатку в Росії, оскільки всі спроби MARUV робити кар’єру в Україні були провальними.

Кліп в естетиці садомазо, яка властива всій творчості артистки, зняв модний режисер Сергій Вейн, і за кілька днів відео набрало 2,5 мільйона переглядів. Ані Корсун пощастило: українська публіка на момент появи Drunk Groove вже дозріла до сприйняття її розкутості, викрученої на максимум. Революція від MARUV трапилася, а «п’яний чад» Drunk Groove досі качає.

Резюме

Аналізуючи хіти 2021 року варто відзначити, українські пісні популярні як в Україні, так і за її межами. Світові хіти дивують мелодійністю і особливим чуттєвим виконанням. Переконатися в цьому зараз можна скачавши 10-ку останніх хітів.