Home Новини Вибори в Україні в 2020 році

Вибори в Україні в 2020 році

1110
0
вибори

З 2019 року в Україні почались вибори в різноманітні органи місцевого та всеукраїнського управління протяжністю в 2 роки. І хоча в 2019 відбулася одна з найважливіших подій в сучасній українській історії – вибори нової голови держави, де перемогу отримав Володимир Зеленський, 2020 рік має не менш важливе значення для життя українців.

Вибори в Україні

2019 рік закінчився переобранням представників-депутатів та їх першою грудневою сесією для обговорення і прийняття важливих рішень. Після цього майже на півроку настає період відносної «тиші», коли ніяких виборів в адміністрації відбуватися не буде. Після чого вже починаючи з літа 2020 починається нова черга переобрання.

Важливо! Необхідно звернути увагу на те, що приведені в цій статті дати заплановані в графіку про вибори в Україні 2020 року, але можуть змінитися в будь-який момент в зв’язку с форс-мажорними обставинами або прийняттям нових правил до проведення тих чи інших обрань в органи управління.

Позачергові вибори президента в Україні в 2020 році

Також треба звернути увагу на можливість проведення позачергових виборів на посаду президента України. Як відомо, Володимир Зеленський багато разів публічно заявляв про свою ініціативу повністю підтримати закон про президентський імпічмент. Він дозволяє народу України виявити свою недовіру та непідтримку президенту, якщо він не виправдає надії населення, буде приймати непопулярні закони або організує внутрішню та міжнародну політику, яка буде суперечити бажанням, цілям та інтересам країни і її народу.

До того ж, молодий президент України сам декілька раз визнавав, що не має майже ніякого політичного досвіду. Так, він оточив себе ініціативними та досвідченими політичними діячами, але найважливіша місія покладена лише на його плечі. Саме він буде представляти країну на міжнародній арені, вести переговори з лідерами інших країн та приймати остаточні рішення з приводу законів та регуляції.

Володимир Зеленський

Все-таки існує дуже великий ризик, що на протязі всього строку правління Володимир Зеленський, з огляду на його молодість та відсутність досвіду, може допустити серйозні помилки та поставити під ризик суверенітет, територіальну цілісність, підтримання Конституції та багато інших аспектів соціальної та політичної діяльності. В такому разі Зеленський пообіцяв сам скласти повноваження та добровільно піти з поста президента України, тим самим викликавши необхідність дострокових виборів на цю посаду.

Отже, всього існує дві ймовірні причини, за яких позачергові вибори в 2020 році можуть бути проведені:

  • низка непопулярних дій президента, що приведе до його вимушеного імпічменту;
  • самостійне рішення Володимира Зеленського про складення повноважень з огляду н неможливість в подальшому управляти країною.
вибори

Однак політичні експерти певні, що рейтинг та народна політика Зеленського мінімізує можливість першого варіанту розвитку подій, навіть за стійкої підтримки опозиції. А ряд кваліфікованих помічників в економічній, політичній та соціальній сферах допоможе політику справитися з усіма можливими труднощами на шляху президентства.

Така ж невелика вірогідність стосується чекає і дострокові парламентські вибори в Україні в 2020 році.

Вибори в місцеві органи самоуправління

Петро Порошенко – минулий президент України – зробив дуже багато дій і реформ, що сприяли децентралізації та автономності регіонів в фінансовому та подекуди політичному плані. Ще будучи на посту керманича, він наказав адміністрації окремих територіальних громад визначити пріоритетні направлення своєї діяльності та розвитку, прийняти плани по досягненню промислових, економічних та соціальних цілей на місцевому рівні.

Увага! Одним із важливих аспектів функціонування таких окремих територіальних громад є плани по їх розвитку, прийняті зацікавленими в цьому депутатами та іншими представниками місцевої організації влади. На відміну від поширеної помилкової думки, що це робиться для того, щоб державний бюджет поповнювався за рахунок віддалених регіонів, напроти, з огляду на ці документи Київ буде фінансувати територіальні громади і допомагати їм у розвитку.

Слід зазначати, що парламентські вибори в Україні 2020 року не відбудуться, а вся його друга половина буде присвячена обранню депутатів місцевого самоврядування.

Отже, однією із пріоритетних задач стає вибір ефективних та чесних лідерів регіонального управління. Саме від результатів місцевих виборів залежить подальша доля всіх українців, їх фінансове та соціальне благополуччя. Саме на 2020 рік приходиться розквіт реформи по децентралізації, тому в руках населення подальша доля їх Батьківщини.

прапор

В відповідності до офіційно затвердженого плану місцеві вибори будуть проходити по наступному графіку:

  • 27 липня – до цієї дати Верховна Рада обов’язково має прийняти кінцеве рішення про проведення чергових виборів депутатів по областям, районам, містам, районам у містах, сільським радам, їх голів та старост;
  • 10 вересня – кінцева дата, коли ЦВК мусить оголосити о початку процесу чергових виборів в місцеві органи самоуправління;
  • 15 вересня  – починається обрання голів місцевого самоуправління;
  • 21 вересня – з цієї дати дозволено висування кандидатів на пости в адміністрації місцевих органів;
  • 1 жовтня – строк закінчення подачі документів кандидатів на пости;
  • 2 жовтня – припиняється процес реєстрації кандидатів по всім виборчим округам;
  • 25 жовтня – день всеукраїнського голосування за обранців в місцеві адміністрації;
  • 9 листопада – кінцевий термін, за який ЦВК має офіційно оприлюднити результати виборів шляхом опублікування в відповідних місцевих друкованих ЗМІ;
  • 4 грудня – останній день, коли місцеві адміністрації можуть зареєструвати новообраних голів;
  • 18 грудня – до цієї дати всі голови, старости та депутати мають організувати та прийняти участь у першій сесії та визнати свої депутатські повноваження.

Отже, цей графік дає вичерпну інформацію з приводу, коли наступні вибори в Україні.