Home Новини Вибори в Україні 2022

Вибори в Україні 2022

235
0
Вибори в Україні 2022

Передвиборна кампанія і день виборів у кожній країні займає окреме місце – це одна з найголовніших сенсацій у політичному житті. В Україні борються за владу різні політичні сили, кожна зі своєю «платформою», обіцянками кращого життя тощо. Це масштабний проект в країні, який потребує підготовки, тому важливо знати, коли наступні вибори в Україні?

Вибори в Україні 2022

Що буде в Україні у 2022 році?

Вибори в Україні 2022 не передбачаються во «Всеукраїнських масштабах», але іноді цей процес може бути «раптовим».

На жаль, сьогодні рейтинг чинного президента та парламентарів не настільки великий, як 2 роки тому. Тому багато хто прогнозує, що Президент України Володимир Зеленський може оголосити про довгострокові вибори до кінця 2022 року або розпочнуться заворушення в країні, що спричинили дострокові вибори. Із цим питанням варто уважно розібратися!

У 2019 році були воістину історичні події у Незалежній Україні:

  • Вперше дебати були «вільними», проходили не у студійних павільйонах, а на стадіоні, «під прицілом» безлічі телекамер, вітчизняних та зарубіжних ЗМІ.
  • Більшість людей проголосували за Володимира Зеленського, який він не політик – комік, «проста людина, з народу».
  • Він зібрав не лише президентську команду, а й монобільшість у парламенті для швидкого та ефективного прийняття рішень у країні.

Багато в чому ці події зламали «український дух» у країні, дали зрозуміти, що можна не купувати голоси «за гречку», а чесно прийти та проголосувати, аби обрати чесного кандидата.

Найголовнішою причиною того, що можуть бути дострокові парламентські вибори в Україні в 2022 році – це сильне зростання цін на комунальні послуги, невиконання багатьох передвиборчих обіцянок тощо.

Президентські вибори у 2022 році

Експерти вважають, що президент може провести парламентські та президентські вибори.

Вибори в Україні

Якщо він вибере цей спосіб, він буде переобраний, незалежно від рівня підтримки. А парламентські вибори для нього відбудуться не гладко.

Незважаючи на те, що багато хто незадоволений Зеленським, було проведено соціологічне опитування, і рейтинг кандидатів на виборах президента у першому турі. У ньому брали участь Бойко, Зеленський та інші кандидати. Найбільшу кількість голосів віддали Зеленському. Друге місце посідає Петро Порошенко. За нього проголосувало 2 відсотки. На третьому місці – Юлія Тимошенко, яка має 9,4 відсотка. Далі йде Бойко. Його відсоток голосування становить 7, 3 відсотки та Смешко – 6 відсотків.

Місцеві вибори в Україні 2022

У деяких регіонах у 2022 році підходить час для перевиборів міри, тобіж намічаються місцеві вибори :

  1. Вибори мера Годинника Яру 2022 року. За відповідну постанову проголосувала велика кількість людей. Центрвиборчку необхідно вибрати обсяг видатків для того, щоб провести вибори. Влітку Дмитро Верзилов розповів ті, що залишає посаду Голови Часоверської міськради, а влітку депутати підтримали відставку Дмитра Верзилова.
  2. Вибори мера Кривого Рогу на 2022 рік. Заступник фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук стверджує, що вибори мера Кривого Рогу відбудуться у березні поточного року. Процедура традиційно проходитиме через голосування у Верховній Раді. А до цього необхідно, щоб міська рада надіслала пакет документів до профільного комітету. Перший президент України прокоментував, що перша дата призначення виборів – це кінець 27 березня. У ЗМІ розповідається, що колишнього мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі свого будинку. Національною поліцією було відкрито кримінальне провадження за ст.114 ККУ. Слідство розглядає вбивство та самогубство.
  3. Вибір мера Золотоноші на 2022 рік. Політрада партії «Слуга народів» назвала мера міста Золотоноші Черкаської області Віталія Войцеховського. Войцеховський мав можливість стати членом комітету з питань організації державної влади та регіонального розвитку.
  4. Вибори у Допропіллі на 2022 рік. Колишній глава міста Андрій Аксьонов став депутатом. Верховна Рада. Його обрали міським головою Добропілля. За інформацією журналіста Дениса Казанського, йому вдалося організувати референдум ДНР у Новодонецькому. На початку війни Аксьонову вдалося виїхати до окупованого Криму. А він повернувся звідти громадянином Росії. Це було підтверджено народним депутатом Дмитром Лубинцем, який розмістив додаток до паспорту. Тепер місце при владі вільне і потрібні перебори.
  5. Вибори мера Запоріжжя на 2022 рік. У Запоріжжі депутати міської ради проголосували за відставку міського голови Володимира Буряка. Про те, що голова залишить посаду, він сам вирішив під час 8-сесії міської ради. Тут найголовніша причина – це стан здоров’я. Але виконувати обов’язки перед проведенням нових виборів буде секретар Запорізької ради Анатолій Куртєв. Протягом кількох місяців має бути постанова Верховної Ради, щоб провести вибори навесні.

За результатами місцевих виборів визначаються нові склади обласних, районних рад.

Вже з 2020 року всі процедури стандартних та того, як будуть проходити позачергові вибори в 2022 році визначено новим Виборчим Кодексом, який регламентує відритими списками кандидатів, а мажоритарна система працює лише за населеними пунктами. В решті кандидати займатимуть свої місця у пропорційній системі. Це важливий крок у зміні територіального устрою. Це спричинило скорочення округів.

Що буде із парламентом?

Офіційних підтверджень, що будуть парламентські вибори в Україні 2022 році немає, але серед населення є «різні віяння», можливо, будуть перевибори, адже щодня політичні сили «Слуги Народи» вражають новими скандалами. Багато аналітиків сходяться в такій спільній думці!

Сьогодні завдяки таким важливим змінам у країні виборці мають можливість проголосувати за місцем фактичного перебування шляхом зміни адреси онлайн у Держреєстрі. Крім цього, в країні нещодавно запустили проект «Ukraine Elections», який дозволяє проводити відкриті опитування рейтингів партій та політичних кандидатів. Але дозволяють усунути «підробку», корупцію.