Home Новини Вибори в Україні 2017

Вибори в Україні 2017

2 625 просмотров
0
розвиток подій в Україні

В такий складний для країни час, коли вводиться маса реформ, населення більш невдоволено спостерігає за роботою влади. І кожного разу потреба провести вибори в Україні 2017 все більш гостра. Вибори це і додаткові фінансові витрати, тому потрібно зважити всі за і проти, щоб вирішити питання дострокових виборів.

Законодавством України передбачено три типи виборів:

  • ​ чергові;
  • ​ позачергові;
  • ​ повторні.

Зазвичай Президента обирають кожних 5 років. Наступні вибори відбудуться у 2019 році. Главу держави обирають у два тури. В першому турі беруть участь усі кандидати. З них обирають двох кандидатів з найбільшою кількістю голосів (якщо один з них не набере більше як 50 %, тоді другого туру не буде). Вони і стають претендентами на пост Президента у другому турі.П. Порошенко

В Україні проходить адміністративно-територіальна реформа, яка передбачає об’єднання сіл і невеликих міст у громади. На території держави стартувала робота у місцевих виборчих округах. Адже створено 159 громад, які протягом року обиратимуть старост. Місцеві вибори 2017 будуть проводити всі громади, щоб обрати справжніх лідерів, яким вони довіряють, і які сприятимуть розвитку громади. Саме на лідерів громад, які будуть обрані населенням, лягає відповідальність за те, щоб вдихнути життя у занедбані галузі і знайти нові способи для розквіту громади. Адже всі кошти, які будуть зароблені, лишатимуться на місцях для подальшого їх використання. Кожен староста зобов’язаний представляти інтереси своєї громади, відіграватимуть важливу роль в прийнятті бюджету і будуть членами виконавчих комітетів.

  • ​ Поки не обрано нового старосту, його обов’язки виконує місцевий голова.

Перші вибори місцевих депутатів і голів призначено на 30 квітня 2017 року. На місцях люди знають один одного, тому більша ймовірність того, що зможуть обрати достойну команду, яка зможе зайняти активну позицію в житті громади.

Доцільність проведення виборів

Велика частина населення країни не вдоволена роботою парламенту, а процеси, які відбуваються, в державі, не сприймаються як реформи для покращення рівня життя. У населення втрачається віра до кращого, більше фінансово захищеного життя. Тому можна говорити про дострокові парламентські вибори в Україні в 2017 році. Про них говорять уже давно, але чи змінять вони щось? Процес певною мірою запущено, але не вистачає якогось поштовху для їх проведення.

Склад парламенту зовсім не показує реального впливу, погіршує ситуацію і соціальна катастрофа, а також війна, яка ніяк не скінчиться і забирає життя, поглинає фінанси, напружує відносини з багатьма країнами. Парламентські вибори можуть стати своєрідним перезавантаженням, допоможуть спустити пар. Але їх результат не вплине позитивно на проблеми, в які занурилася держава.

На перший погляд, українцям представлена можливість обирати з більш як трьох сотень різних політичних партій. Але чи на стільки вони різні… Є певна кількість великих гравців, які і змагаються між собою. Високий рівень недовіри і низька виборча активність ставить під питання легітимності такого уряду. Нема чіткої позиції опозиції, вона крокує в ногу з політикою чинної влади. Вся боротьба відбувається на рівні персоналій, а не за якісь ідеали. Чим зможуть допомогти дострокові вибори, якщо вони ніяким чином не вплинуть на розвиток економіки, створення робочих міст, забезпечення достойної медицини. Країні критично не вистачає чітких планів і дій.О. Ляшко

Децентралізація, яка охопила територію усієї країни, вже перейшла точку неповернення. Тому можна спрогнозувати, що коли наступні вибори в Україні 2017 не розпочалися б, особливо нічого не зміниться. Ті ж обличчя, але під іншими гаслами. Суспільство стає поступово більш зрілим. Чітко виділилося три основні підйомники:

  • ​ Армія, яку почали сприймати по-іншому і яка ж і сама змінилася, зміцніла, змужніла.
  • ​ Волонтерство. На початку воно трималося більше на емоціях, зараз же люди сприймають його більш раціонально.
  • ​ Самоорганізація. Українці нарешті зрозуміли суть притчі про одну лозину і цілий віник. Щоб чогось добитися, не обов’язково все робити самотужки, адже можна об’єднатися і досягти більших результатів.

Чого чекати і на що сподіватись?

Україна увійшла у 2017 рік злою і змученою, адже зміни, якщо і є, то настільки повільні, що тонуть в морі людського розчарування. Кожен захоче використати цей настрій у своїх цілях, тому парламентські вибори в Україні 2017 цілком імовірні. Шок від електронного декларування сприятиме потребі змінити політичну верхівку. Повномасштабна війна компроматів, яка уже розпочалася, і може стати тією рушійною силою, яка запустить механізм зміни парламенту. Президент планує значне зменшення партій, які будуть брати участь у виборах. Це призведе до об’єднань цих партій і утворення нових більших чи розширення старих.

Цілком ймовірна переоцінка інструментів впливу на свідомість електорату. Адже різноманітні акції під будівлями або бійки у Верховній Раді ніяк не діють. Дієвим засобом залишається телебачення та інтернет. Ця зброя успішно використовується і допомагає легко досягти бажаного результату.Ю.Тимошенко

Позачергові вибори в 2017 році можуть відбутися з подачі президента України. В Конституції зазначені порядок і причини, за якими можлива дана процедура. Провладні персони не зацікавлені наразі у виборах, тому дуже важко буде змусити проголосувати їх за це. Але існує й інша проблема, нестача голосів для прийняття рішень. Тому позачергові вибори пройдуть або в умовах глибокої кризи, або з подачі Президента.

Робити якісь детальні прогнози нема сенсу, адже існує велика кількість факторів, що впливають на результат виборів. Велику роль відіграє у цьому електоральна пасивність. Для того, щоб вибори були результативними, слід розібратися із досить глибокою політичною кризою. Вони мають стати кінцевим етапом проведених реформ, особливо об’єднанням громад.

Різні політологи по-різному пророкують розвиток подій в Україні і дату виборів. Але більшість погоджуються з тим, що потрібно не просто провести вибори, а докорінно змінити склад парламенту.розвиток подій в Україні

Previous articleНорми тривалості робочого часу на 2023 рік в Україні
Next articleПризовний вік в Україні у 2023 році