Home Новини Заходи на 2021 рік в Україні

Заходи на 2021 рік в Україні

502
0

План проведення масових заходів розробляється завчасно. На його реалізацію виділяються кошти з державного та місцевих бюджетів. Наскільки Захід значущий і пампезний, залежить від дати. Наприклад, день незалежності України цього року відзначатиметься грандіозно. Дізнатися про заходи на 2021 рік в Україні можна вже зараз. План опублікований на офіційних урядових сайтах і в інтернет-ресурсах. Кожне свято рекламується на державному телебаченні і в інформаційних джерел. Тому цього року масові заходи ніхто не пропустить.

План масових заходів 2021 під загрозою

В Україні продовжують обмеження щодо коронавірусу. Про це було повідомлено головним санітарним лікарем України. Дії санітарно-епідеміологічних правил з профілактики коронавірусу передбачають обмеження масових заходів.

Нагадаємо, санітарно-епідеміологічні правила з профілактики нової коронавірусної інфекції затверджені на законодавчому рівні. У санітарних правилах закріплені організаційні, профілактичні та санітарно-протиепідемічні заходи, який забезпечують попередження виникнення і поширення випадків захворювання COVID-19 на території України.

Зокрема, серед заходів є наступні:

  • дотримання всіма фізичними особами правил особистої гігієни (миття рук, використання антисептиків, медичних масок, рукавичок), дотримання соціальної дистанції від 1,5 до 2 метрів;
  • організація дезінфекційного режиму на підприємствах громадського харчування, об’єктах торгівлі, транспорті, в тому числі дезінфекція обладнання та інвентарю, знезараження повітря;
  • забезпечення організаціями та ІП проведення дезінфекції у всіх робочих приміщеннях, використання обладнання по знезараженню повітря, створення запасу дезінфікуючих засобів, обмеження або скасування виїзду за межі території України;
  • організація виявлення осіб з ознаками інфекційних захворювань при приході на роботу;
  • використання заходів соціального роз’єднання (тимчасове припинення роботи підприємств громадського харчування, роздрібної торгівлі (за винятком торгівлі товарів першої необхідності), перехід на віддалений режим роботи, переведення на дистанційне навчання освітніх організацій;
  • обмеження або скасування проведення масових заходів (розважальних, культурних, спортивних).

Останній пункт вимог щодо обмеження масових заходів викликає безліч питань, особливо, якщо вони стосуються проведення значущих свят. На сьогоднішній день дати проведення заходів заплановані. При цьому ніхто не може сказати, як вони будуть проводитися, з якими обмеженнями. На жаль, рівень захворювання коронавірусом залишається високим, наблизився до максимальних позначок. Не виключено, що обмеження будуть зняті повністю або частково, на один або кілька днів. Про це стане відомо незадовго до проведення заходу.

План заходів – важливі дати 2021 року

У затвердженому КМУ плані заходів на 2021 рік є дати, що потребують особливої уваги. Як правило, вони стосуються держави, увічнення пам’яті загиблих воїнів і знаменних подій. Кожне з них заплановане на певний день, спрямоване на збереження територіальної цілісності України, боротьбу за незалежність та виховання молоді. Пропонуємо ознайомитися з деякими з них.

Заходи з увічнення пам’яті захисників України

План заходів передбачає проведення таких заходів:

  • вшанування пам’яті захисників у центрі Києва, а також у віддалених населених пунктах;
  • відвідування тематичних пам’яток працівниками підприємств, школярами та мешканцями міст;
  • проведення патріотичних заходів у шкільних навчальних закладах, бібліотеках, в установах та організаціях, залучення до них штатних та позаштатних працівників; організація спортивного забігу на честь увічнення пам’яті захисників;
  • проведення ярмарків народної творчості, патріотичних концертів.

До відома! Цього року день увічнення паяти Захисників України відзначатиметься 29 серпня. Символом заходу стане Соняшник. Саме з цією рослиною пов’язані множинні смерті українців.

День незалежності України 2021

Цього року КМУ запланувало проведення параду із задіянням авіації. 30-та річниця Незалежності України запам’ятається українцям та гостям країни множинними святковими мріями. На сьогоднішній день відомо про наступний план масових заходів на 2021 рік:

  • урочиста церемонія за участю президента України (заплановано підняття Державного Прапора, реалізація проекту «найбільший прапор» в кожному містечку і населених пунктах України ,в тому числі і в дипломатичних резиденціях за межами України);
  • урочистий парад і концерт за участю відомих українських зірок пройде на Хрещатику і Майдані Незалежності;
  • у вечірній час варто очікувати святкового салюту, який буде запущений з Труханівського острова в Києві;
  • жителі і гості України зможуть помилуватися і оцінити міць військової техніки;
  • пройде морський парад на річці Дніпро.

Головною метою масового заходу є нагадування українцям про їхні витоки, виклик гордості на військові та інші можливості, патріотичне виховання молоді.

Резюме

Масові заходи на 2021 рік в Україні, залишається почекати, наскільки він буде реалістичним. Якщо рівень коронавірусу знизиться, не виключено проведення масштабних свят. В іншій ситуації рівень присутніх може бути обмеженим і доведеться споглядати свята в онлайн-режимі.