Home Новини Заходи на 2022 рік в Україні

Заходи на 2022 рік в Україні

265 просмотров
0
Заходи на 2022 рік в Україні

Україна – одна з найбільших країн Європи, і сьогодні, коли знизилися карантинні заходи, пройшла фінансова криза, незайвим буде подумати, який план масових заходів на 2022 рік, масові свята, гуляння, пам’ятні дати.

Заходи на 2022 рік в Україні

Зимові ярмарки

Традиційно в Україні, як і в багатьох інших країнах, відзначають Новий рік та Різдво. План масових гулянь включає:

  • святкові салюти;
  • концертні виступи українських зірок;
  • десятки фотозон містами для дорослих;
  • будиночки Діда Мороза, ошатні ялинки для діток;
  • льодові арени, численні аніматори;
  • ярмарки, виставки, фудкорти та багато іншого.

Весняні урочистості

Найпопулярніше свято весни – Міжнародний жіночий день – 8 березня. У цей час міста посипані квітами, які дарують мамам, сестрам, дочкам та колегам. У деяких великих містах передбачено вітання адміністрації, концерти на майданах, невеликі святкові заходи.

День пам’яті полеглих та День перемоги продовжують святкувати в Україні покладанням квітів, концертами з ТБ та на майданах великих міст.

Велика увага громадськості прикута до Дня Великодня. На 2022 рік ця дата випадає на 24 квітня, у цей час українці:

  • Пекуть паски;
  • Фарбують та розмальовують фарбування;
  • Відвідують служби у церкві.
День Європи в Україні

Молодь любить відзначити Великдень у колі однолітків, друзів на природі та з шашликами (попередньо освяченими у церкві). У кожному місті є свої маленькі традиції святкування Великодня, наприклад, у 2022 році в Пирогово на гостей міста чекатиме «Великодня галявина», на якій можна буде відпочити всією родиною.

Заходи на 2022 рік в Україні розповсюджується на тематичні свята, у понеділок «поливальний» можна буде залишитися на:

  • Літургію;
  • великодні пісні просто неба;
  • Ярмарок великодніх сувенірів.

В останні роки Україна «взяла курс» на Європу і стрімко рухається вперед, тому набирає обертів таке свято, як День Європи в Україні. Щорічно відзначається ця дата у третю суботу травня, цього року захід випадає на 21 травня.

Вперше День Європи в Україні відзначався у 2003 році, сьогодні адміністрація міст влаштовує масові гуляння, урочисті офіційні заходи включають безліч цікавих програм, наприклад:

  • Фестивалі дитячої творчості;
  • Дегустаційні конкурси європейських та українських традиційних страв;
  • Олімпіади та спортивні заходи;
  • Фотовиставки;
  • Творчі проекти та майстер класи.

У містах виступають українські виконавці та закордонні музичні колективи. Багато українців із задоволенням приходять на святкування, беруть участь у запропонованих заходах, знайомляться з особливостями європейської культури.

Літні заходи

Літо для українців розпочинається з Дня захисту дітей – 1 червня, для цього свята влаштовують масові заходи на 2022 рік в Україні. На головних площах міста влаштовують концерти, майстер-класи, у шкільних та дошкільних закладах проходять екскурсії, тематичні поїздки, олімпіади.

День захисту дітей – 1 червня

До загальнодержавних свят в Україні додають церковні, релігійні свята, такі як Трійця – 12 червня. Літо в Україні насичене святами, урочистостями, наприклад, 28 червня українці відзначають День Конституції, 24 серпня – День Незалежності України. Це значні дати у становленні державності країни, тому святкуються «з розмахом». У великих містах, районних центрах влаштовують масові концерти із запрошенням вітчизняних та зарубіжних артистів, комедіантів. Найчастіше свята закінчуються грандіозним салютом чи запуском повітряних куль.

Вдень українця можуть взяти участь у марафонах, майстер-класах, побувати на ярмарках. Відвідавши столицю, можна послухати вітальну промову Президента. Цими днями встановлюються офіційні вихідні дні в країні, тому українці мають достатньо часу відвідати всі пропоновані культурні заходи.

Куди сходити восени?

Вересень традиційно починається з осіннього шкільного клопоту, перших днів садка чи інститутських конспектів.

Вже у жовтні – 14 числа Україна відзначатиме масовими урочистостями, святковими ходами «День захисника України» та «День Українського козацтва». У 2022 році плануються концерти та виступи вітчизняних виконавців, гуртів на сценах міста, привітання перших осіб держави та захоплюючі феєрверки.

26 листопада 2022 року українці покладають квіти та вшановують пам’ять жертв голодомору, проводяться «хвилини мовчання», у навчальних закладах згадують трагічні події, проводять тематичні вечори.

Окрім загальновизнаних дат, які супроводжуються масовими святковими заходами, в країні є план заходів який включає професійні свята,які иакож відзначаються, але з меншим розмахом, наприклад, «День бухгалтера», «День медика» чи «День шахтаря». Цими днями відповідним працівникам дарують квіти, премії, у деяких компаніях влаштовують позапланові вихідні.

Previous articleМероприятия на 2022 год в Украине
Next articleДекретні виплати 2022 в Україні