Home Новини Землетрус в Україні 2017 останні новини

Землетрус в Україні 2017 останні новини

3382
0
зруйнована дорога

Людина гостро відчуває силу природи, стикаючись з невідомою міццю явищ, над якими не владна. Нагадуванням про безпорадність для мешканців деяких регіонів країни стали підземні поштовхи, які налякали багатьох на початку вересня цього року. Чи здатні сейсмологи попереджати людей завчасно, чи готові вони пережити землетрус в Україні 2017: останні новини у світі невтішні. Маючи атомні станції, хімічні підприємства, країна може зштовхнутися зі страшними наслідками. Такі перспективи насторожують українців, які не готові протистояти природним катаклізмам.тріщини в землі
Землетрус під Маріуполем та поштовхи у Румунії


Мешканці трьох областей України Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській відчули поштовхи від землетрусу, який відбувся на глибині 10 км під Маріуполем 7 серпня. Серйозних наслідків цього явища немає, лише розбитий посуд та тріщини у декількох будинків. У службу порятунку з цього приводу відомостей про постраждалих не надходило. Поштовхи під землею магнітудою до 4,9 балів – це ні так страшно. Звичайно, що значної шкоди, крім переполоху, не завдав маленький землетрус в Україні, в 2017 році що чекати нашим громадянам? Це питання актуально для багатьох мешканців, яки перебувають у зоні сейсмічної активності, бо 2016 рік відзначився не тільки маріупольськими подіями.
Громадяни Півночі, Центру, Півдня та Заходу були шоковані підземними поштовхами, яки визвали стук меблів у кімнатах, відкривання дверей у шафах, деренчання посуду та предметів побуту, гуляння підлоги під ногами. Мешканці Чернівців, Одеси, Кропивницького, Вінниці, Броварів, Києва стали свідками, відчувши дію землетрусу у 4 бали за шкалою Ріхтера. У деяких виникли підозри, що це обстріл, або теракт, бо ситуація в країні небезпечна. Але сейсмологи Європейсько-середземноморського центру підтвердили, що це відголоски землетрусу, який стався у Румунії під поверхнею землі на глибині до 80 км. Постраждалих не має. Чи відбудуться у майбутньому так же легко українці, якщо трапиться землетрус в Україні 2017, відео минулого показує, що людина може не тільки злякатися, але й отримати травми.


Що прогнозують експерти?


Вчені не здатні спрогнозувати час, але можуть вказати силу поштовхів та приблизне місце. Так сталося з вересневім землетрусом. Попередження від заступника директора інституту Геофізики Олександра Кіндзера висловлювалися. За прогнозами під горами Вранча повинні були відбутися поштовхи, які відчують мешканці інших країн. Так и сталося 22 вересня у Румунії, наслідки чого відчули в декількох областях нашої країни. Чи може статися землетрус в Україні в 2017 році, сьогодні ця тема хвилює мешканців сейсмічно активних районів. Експерти склали карту, на якої позначили місця сейсмічної активності.
Згідно даним сейсмологів у наступному році великі поштовхи до 10 балів можуть бути на півдні Кримського півострову. Умовно цей регіон поділили на чотири зони, тому можливі у центральної частині поштовхи магнітудою у 7 балів, у північній – 9 балів, півдні – 9-10 балів. Але и на материковій Україні фахівці визначили зони, які викликають занепокоєння. Це південь Одеської області, де сейсмологи прогнозують землетрус у 9 балів. Мешканці Закарпаття та Прикарпаття можуть бути неприємно здивовані поштовхами до 8 балів. Сумський та Чернігівській регіон вважається найнебезпечнішим, тому що поштовхи не перевищать 5 балів. Кожен рік в Україні відбуваються маленькі землетруси, кількість яких складає сотні. Олександр Кендзьори повідомляє, що підземні поштовхи неминучі, тому що наша країна знаходиться на місці, де сходяться Африканська і Євразійська плити, які тиснуть одна на одну, визиваючи землетруси.зруйнована дорога