Home Відпочинок 2020 рік 2020 рік оголошено роком науки про океан, роком африканського народу та роком...

2020 рік оголошено роком науки про океан, роком африканського народу та роком енергетики для всіх в Україні

1 643 просмотров
0
2020 рік оголошено

Кожен рік має якесь своє певне значення. Деякі країни приурочують той чи інший рік до якихось важливих державних подій або до певних найбільш актуальних векторів розвитку. Проте є ще й міжнародні орієнтири, які є загальними для усіх держав світу. Зазвичай такі напрямки визначаються Організацією Об’єднаних Націй. Вони також нагадують про найбільш важливі проблеми сьогодення та спонукають до знаходження шляхів їх вирішення. Тож 2020 рік оголошено роком науки про океан, роком африканського народу та роком енергетики для всіх в Україні й не тільки.

2020 рік оголошено

Яким саме буде цей рік?

Насправді міжнародною організацією було визначено чимало важливих векторів розвитку. Деяким з них приділяється більше уваги, а іншим – менше. Перш за все, 2020 стане роком сімейних фермерських угідь, а також роком боротьби зі злиднями. Також 2020 названо роком водних ресурсів, осіб африканського походження та енергетики для кожного. Такі орієнтири було визначено недарма. Вони являють собою серйозну проблему, а ООН виділяє близько десяти років задля якнайскорішого подолання проблеми. Представники організації запевняють, що кожному треба знати трошки більше про нагальні складнощі та те, що відбувається навколо.

Рік водних ресурсів

Рік водних ресурсів

«Вода для сталого розвитку» – саме так лунає гасло цього року. Річ у тім, що водна є життєво необхідним ресурсом для усього людства, а вільний доступ до неї – це право, а не привілей. Окрім того, водні ресурси нерозривно пов’язані з багатьма сферами життєдіяльності людства, зокрема с харчовою промисловістю, енергетикою, тощо.  Цей, а також наступні роки присвячені сталому й комплексному управлінню водними ресурсами планети з метою досягнення поставлених цілей, пов’язаних з самими водними ресурсами. Загалом планується популяризувати водоочисні конструкції, нарешті зменшити степінь забруднення вод, надати народам Африки необмежений доступ до питної води, тощо.

Більш того, особлива увага буде прикута до ефективного використання води на всіх рівнях. Особливо це стосується України, адже в державі дуже часто спостерігається нераціональне використання водних ресурсів. А ще в Україні високий степінь забруднення місцевих вод. Тож якщо хочеться покращень у всьому світі, то треба починати з себе, змінюючи навколишнє середовище на краще.

https://www.youtube.com/watch?v=FRjhdJ7MzjI

Рік африканського народу

А ще наступний 2020 рік буде роком африканського народу в Україні. Його головна мета полягає в тому, щоб зміцнити відносити з представниками африканського народу в середині самої держави, а також за її межами. Треба розуміти, що в Україні проживає дійсно чимало представників африканського народу, які навчаються, працюють та розвиваються разом з українцями. Не дивлячись на різний відтінок шкіри, ці люди насправді нічим не відрізняються. Загалом міжнародною організацією на 2020 було визначено декілька важливих цілей, а саме:

  1. Підвищення обізнаності українців з приводу історії та особливостей життя африканського народу, а також допомога їм у інтеграції в українське суспільство.
  2. Сприяння у підвищенні поваги, захисту та забезпеченні усіх фундаментальних прав та свобод людини.
  3. Прийняття та реалізація важливих міжнародних договорів та декларацій, конвенцій, що стосуються ліквідації расової дискримінації.

Взагалі уся ця програма розписана більш ніж на один рік. Вона триватиме ще декілька років задля повної реалізації не лише на регіональному чи на державному, а й на міжнародному рівні.

Рік африканського народу

Рік фермерських угідь

Варто знати, що наступний рік в Україні буде оголошено роком фермерських угідь в Україні. Цей вектор розвитку також є пріоритетним, а головна його мета полягає у подоланні голоду у всьому світі. Програма розвитку сільського хазяйства була розписана приблизно на десять років. Очікується, що вона допоможе направити усі наявні сили на забезпечення кожного жителя планети належним харчування, а також допоможе знизити рівень бідності серед сільських жителів. Також очікується, що подібна політика посприяє захисту та розвитку природних ресурсів. Існує дуже цікава статистика, згідно з якою усе продовольство у світі на 80% складається з продуктів, вироблених сільськогосподарським хазяйством. Навіть з урахуванням цього найбідніші люди проживають саме в сільській місцевості. Насправді така сама ситуація спостерігається й в Україні. А тому для держави розвиток сільського господарства є пріоритетним не лише для покращення економічного стану, але й якості життя звичайних громадян.

Окрім усього цього, 2020 рік оголошено в Україні роком боротьби з проблемами харчування, роком енергетики для всіх й не тільки. Детальніше про кожну з актуальних проблем можна дізнатися на сайті ООН, де детально розповідається про кожну проблему та найбільш доцільні шляхи її вирішення.

Рік фермерських угідь

Previous articleТаблиця штрафів на 2020 рік за порушення ПДР України
Next articleОформлення допомоги при народженні дитини в 2020 році в Украіні