Home Відпочинок Новий рік 2023 2018 рік в Україні оголошено роком німецької мови

2018 рік в Україні оголошено роком німецької мови

2867
0
2018 рік оголошено роком німецької мови в Україні

На території України близько 750 тисяч людей вивчають німецьку мову. Вона вважається другою за популярністю. Тому 2018 рік оголошено роком німецької мови в Україні, а в Німеччині – рік української мови.2018 рік оголошено роком німецької мови в Україні

Міжнародні перемовини

Міністри закордонних справ вирішили поглибити знання українців про Німеччину, її мову та культуру. І, в свою чергу, у Німеччині – про українську культуру та мову. Це зроблено для того, щоб через чверть століття після початку дипломатичних зносин зміцнити дружбу та довіру двох держав. Важливим моментом є розширення співпраці у освітянській та культурній сферах.

З початку навчального 2017-2018 року по всій країні буде проведено різноманітні цікаві події. Про це рішення оголосили на прес-конференції після проведених двосторонніх перемовин між представниками МЗС обох держав. Для цього і гасло обрали відповідне: «Зроби наступний крок!».знання українців про Німеччину

Заплановані події

Глави МЗС Німеччини та України були раді такому рішенню і уточнили, що триватиме він протягом усього навчального року. Це стане величезним кроком у зближенні громадян України та Німеччини.

Офіційному відкриттю передуватиме фестиваль, який продовжуватиметься 2 дні. Він проходитиме у центрі Києва просто неба. Заплановано проведення нових проектів:

  • «Разом до цілі» – направлений на національних меншин на території держави.
  • «Біженці – минуле і нинішнє» – міжнародний проект.

Також, по всій території країни будуть заплановані різноманітні події. Українці зможуть насолодитися виступами молодих німецьких гуртів, проводитимуться професійні симпозіуми, літні дитячі табори, «Німецький цифровий дитячий університет», онлайн курси, основані на інноваційних технологіях і розраховані на дитячу аудиторію. Отже, наступний 2018 рік буде роком німецької мови в Україні. Організаторами усіх заходів виступають МЗС Німеччини, Посольство ФРН на території України, та координатори Goethe-Institut. З боку України – МЗС, разом з Міносвіти і науки України. Буде залучено масу організацій, які співпрацюють з державою у цій галузі.

В кожному місті будуть відбуватися культурно-освітні заходи. До їх оформлення будуть залучені бібліотеки, драмтеатри (адже німецька культура надзвичайно багата і різностороння) та виставки. Також планується організувати гуртки, авторські читання та оформлення книжкових стендів.

Головна мета

Головна мета такої співпраці – покращення вже існуючих відносин і освітянських проектів. Також планується заснування і відкриття абсолютно нових програм і заходів, які будуть цікаві широкій аудиторії і зможуть зацікавити їх до вивчення мови і культури Німеччини. Українсько-Німецька співпраця розвиватиметься у наступних напрямках:

  1. Німецька мова потрібна молоді для того, щоб розширити свої перспективи у отриманні вищої освіти, а також кар’єрного розвитку. Це основна концепція культурної освіти.
  2. Досягнення спільної мови щодо вшанування пам’яті, а також виявлення громадянської позиції і відповідальності. Історичні події, які проходили, і ті, які проходять зараз, повинні бути розглянені і проаналізовані. Потрібно підійти до питання, враховуючи різні аспекти подій шляхом дискурсу двох країн. Виховання свідомого громадянина з особистим почуттям відповідальності за свої дії.
  3. Літературний діалог двох країн. Точки дотику: переклад творів сучасних авторів, літературні зустрічі. Це допоможе краще осягнути тонкощі культури, досконаліше вивчити мову, зрозуміти і повністю інтегруватися до європейської спільноти. Всі ці аспекти допоможуть провести діалог миру у всьому світі.

Паралельно в Німеччині теж проходять різноманітні заходи для заохочення вивчення української мови та культури німецькими громадянами.Німецька мова потрібна молоді

Чому німецька мова

Наступний 2018 рік в Україні буде оголошено роком німецької мови в Україні, адже з 9 млн європейців, які можуть спілкуватися німецькою, близько 750 тис українців. Велика кількість інноваційних компаній розташовані саме на території Німеччини, що робить її привабливою для тих, хто шукає роботу у цій галузі. Навіть прогресивні японці вважають за потрібне вивчати німецьку. Як стверджує газета «Експрес», близько 68% студентів вивчають її. Для тих, хто планує заробляти більше, корисно скористатися можливістю і записатися на курси з вивчення мови.

Існує велика кількість додатків, які можна використовувати на своєму гаджеті, що допомагають швидше засвоїти основи і розширити словесний запас.

Слід відзначити і той факт, що попри всю свою відмінність, українська і німецькі мови походять від однієї індоєвропейської мовної сім’ї. Тому, якщо використовувати асоціативний метод, буде не так важко її осягнути.

2018 рік оголошено в Україні роком німецької мови і це правильне рішення. Уряд ФРН завжди підтримував Україну у її починаннях, коли потрібно, простягав руку допомоги. Завдяки рокові німецької мови, багато вчителів зможуть отримати неймовірний досвід і поглибити свої знання. Німецька мова – це своєрідна переправа, яка здатна доставити всіх охочих до серця Європи.Німецька мова потрібна молоді

Завершиться рік німецької мови великим Освітнім конгресом, де розглянуть перспективу шкіл, університетів та здобуття приватної освіти у майбутньому.