Home Спортивне життя Ел. ЧС з баскетболу: Польща програла Німеччині

Ел. ЧС з баскетболу: Польща програла Німеччині

96
0
 Ел.  ЧС з баскетболу: Польща програла Німеччині

Поляки повинні були виграти, щоб вийти до другого етапу кваліфікації, і поразка означає не тільки кінець авантюри з Чемпіонатом світу-2023, але й необхідність зіграти у попередніх матчах до наступного Євробаскету (2025). Поляки посіли останнє місце в таблиці груп. D, тому що баланс прямих матчів з Естонією та Ізраїлем гірший (матч цих команд триває).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Руді Гобер залишає Юту Джаз

Підсумковий результат став найбільшою перевагою Німеччини в матчі і, перш за все, завдяки захиснику Х’юстон Рокетс Деннісу Шредеру, який за останні 107 секунд двічі забив з-за лінії 6,75 м і використав п’ять штрафних кидків. За весь матч на його рахунку 38 очок, сім підбирань і п’ять передач.

Поляки почали ту ж п’ятірку, що й у Любліні проти Ізраїлю, у складі Ей Джея Слотера, капітана команди Матеуша Понітки, Міхала Соколовського, Томаша Ґєло та Олександра Бальцеровського. У суперниках у першій п’ятірці було два гравці НБА Айзек Бонго та Шредер, і саме після їхніх ударів господарі швидко повели в рахунку 5:0. Збірна Польщі, не злякавшись такого повороту подій, зберегла спокій і після дій Понітки звела на 4-й хвилині матчу нічию 8:8, чергову для поляків + бути-+ не бути на другій етап відбіркового чемпіонату світу.

Підопічні наставника Ігоря Мілічіча відмінно впоралися з захистом, кілька разів змусили суперників програти. В атаці, окрім Понітки, який був нестримним для суперників, здалеку били Слотер та Гарбак. Польща вела 18:13, але через 10 хвилин нічия 19:19.

У другій чверті американський захисник із польським паспортом тричі відзначився з-за лінії 6,75 м і поляки повели в рахунку 29:23. Перевага могла бути більшою, але вона не сприяла ефективності кругової команди – Бальцеровскі не набрав жодного очка за 20 хвилин, а його заміна Домінік Олейнічак лише одного. Обидва вони пропустили кидки з кошика, які, враховуючи їхню фізичну підготовку, повинні завершитися очками.

Полякам ставало дедалі важче стежити за Шредером, який був головною дійовою особою на майданчику у Бремені після травми гомілковостопного суглоба Бонга (він покинув майданчик на 15-й хвилині). У другій чверті він набрав 12 очок, що дозволило команді лідера турнірної таблиці D після 20 хвилин лідирувати 40:36.

Третя чверть відзначилася невеликою перевагою німців, а поляки хоч і добре оборонялися, але здебільшого мали проблеми в атаці. Ватажки Забою та Понітки втомилися. Лише вихід Якуба Шенка пожвавив атаку біло-червоних. Після 30 хвилин Польща програвала мінімум 56:57.

Чудово розпочав останній відрізок зустрічі Шенк (п’ять очок поспіль), а Соколовський в обороні привів команді наставника Мілічіча вперед – 65:60 на 34-й хвилині. Два кидки з-за лінії 6,75 м, спочатку Соколовскі, а потім Слотера з восьми метрів (він забив три в сьомий раз), зробили біло-червоних на 36-й хвилині найбільшу перевагу в грі – 75:68.

Суперечливий свисток арбітрів після фолу Понітки проти Шредера, який німецький захисник перетворив на три очки з лінії штрафних, дозволив господарям “повернутися в гру”. Менш ніж за дві хвилини до кінця, після чергової «трійки» Слотера, Польща в останній раз вела в грі 78:76.

Потім справу в свої руки взяв захисник Х’юстон Рокетс. Після невдалої заміни польських захисників він двічі пробив з-за лінії 6,75 м і Німеччина перемогла 82:78. Штрафні Соколовскі та Слотер скоротили перевагу суперників до двох очок (80:82 та 82:84), але господарі завжди були на крок попереду. Шедер майже бездоганно використовував свій вільний час (11 з 12 протягом усієї гри), а також зміг знайти своїх колег у кращій позиції. Саме після його триочкової передачі центровий Йоганнес Фойгтман відзначився двічі за останні 30 секунд.

Поляки зіграли краще, ніж проти Ізраїлю (виграли 90:85 після додаткового часу), але Німеччина, і насамперед Шредер, поставили для них планку набагато вище. Польська команда програла боротьбу з рахунком 30:41, а її лідер Слотер не мав належної підтримки друзів. Понітка був менш помітним у другому таймі, і середняки все ще мали проблеми з набиранням очок.

Відбіркові матчі чемпіонату світу з баскетболу:

Німеччина – Польща 93:83

Польща: Ей Джей Слотер 32, Матеуш Понітка 14, Міхал Соколовський 13, Александер Бальцеровський 7, Якуб Шенк 7, Ярослав Зисковскі 4, Якуб Гарбач 3, Томаш Ґєло 2, Домінік Олейнічак 1, Міхал Коленда 0

Німеччина: Денніс Шредер 38, Крістіан Сенгфельдер 15, Девід Крамер 12, Гевін Шиллінг 8, Йоганнес Фойгтман 6, Ісаак Бонга 5, Йонас Вольфарт-Боттерманн 4, Кеннет Огбе 3, Юстус Холлац 2, Лукас Ванк 0

JŻ / PAP