Home Спортивне життя Міжнародний олімпійський комітет втричі збільшить допомогу українським спортсменам

Міжнародний олімпійський комітет втричі збільшить допомогу українським спортсменам

68
0
Міжнародний олімпійський комітет втричі збільшить допомогу українським спортсменам

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив у неділю в Києві, що українські спортсмени потроять фінансову допомогу, щоб вони могли “високо підняти свій прапор” під час Ігор 2024 і 2026 років.

Також Бах після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що “ще не настав час” змінити позицію МОК, рекомендувавши виключити спортсменів з держав-агресорів – Росії та Білорусі – з усього міжнародного спорту. події.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: З початку російського вторгнення загинули 89 спортсменів і тренерів

«Ми підтримуємо їх (українських спортсменів), щоб ми побачили їх на Олімпіаді в Парижі 2024 року та на Зимовій Олімпіаді 2026 року в Кортіна-д’Ампеццо та Мілані (…) і щоб український прапор був високо піднятий», – сказав він.

«З цією метою МОК потроїть фонд, який ми створили на самому початку російського вторгнення в Україну (24 лютого – PAP) з 2,5 мільйонів доларів США до 7,5 мільйонів доларів США, що є лише внеском Міжнародного олімпійського комітету». – підкреслив він.

Бах додав, що колишній стрибун з жердиною, а нині голова Олімпійського комітету України Сергій Бубка, зі свого боку, продовжить координаційну роботу для залучення інших коштів.

Крім того, «протягом року» буде скликана донорська конференція олімпійського руху, включно з партнерами та спонсорами МОК, щоб допомогти відбудувати українську спортивну інфраструктуру.

«Ми також запевнили Президента (Зеленського), що ми дотримуємося тієї позиції, яку ми зайняли на самому початку війни, яка є дуже чіткою (…), включаючи наші рекомендації міжнародним (спортивним) федераціям не запрошувати російських і білоруських спортсменів. до міжнародної конкуренції. Зараз не час скасовувати ці рекомендації”, – сказав він.

JŻ, PAP

PolsatSport.pl у версії для телефонів з Android та iOS!

Остання інформація та новини на сьогоднішній день, де б ви не були.