Home Спортивне життя Tauron Liga: господар збірної Словенії гратиме за ŁKS Commercecon Łódź

Tauron Liga: господар збірної Словенії гратиме за ŁKS Commercecon Łódź

64
0
Tauron Liga: господар збірної Словенії гратиме за ŁKS Commercecon Łódź

Лана Скука – чемпіонка та двічі віце-чемпіонка своєї країни. Також на його рахунку Кубок Словенії та тріумф у Кубку Виклику. З національною командою вона наразі досягала успіхів у молодіжних змаганнях. Господар – віце-чемпіон Європи серед юніорів та віце-чемпіон світу U-23.

Дивіться також: Кристина Штрас новий ліберо Е. Леклерк Моя Радомка Радом

Незважаючи на юний вік, вона має багату професійну історію. Вона розпочала свою кар’єру в OK Vital Ljubljana, а в 2013 році приєдналася до відомого словенського клубу Calcit Kamnik. Через два роки вона залишила Словенію та поїхала до Італії, де грала за LJ Volley Modena та Pallavolo Filottrano. У сезоні 2018/19 вона грала в словенському GEN-I Volley, щоб повернутися в італійську першість у 2019 році. Вона представляла Pomí Casalmaggiore протягом року та переїхала до Туреччини у 2020 році. Протягом року вона грала за Yeşilyurt Istanbul, з яким виграла Кубок виклику, а минулого сезону грала за İlbank Ankara. Тепер на неї чекає нова волейбольна пригода, цього разу в польській лізі.

– Я грав в Італії та Туреччині, але хотів спробувати і в Польщі. Країна відома хорошим волейболом і високим рівнем, тому я дуже радію наступному виклику в моїй кар’єрі, – сказав новий господар ŁKS Commercecon Łódź.

Вона стане другою гравкою зі збірної Словенії, яка виступатиме в біло-червоно-білих кольорах. Захисниця Єва Морі виграла з клубом з Лодзі бронзу чемпіонату Польщі.

– Я розмовляв з Євою в рік, коли вона була в ŁKS, і вона сказала мені позитивні речі про клуб. Цього року, на жаль, ми ще не говорили про деталі, – сказав волейболіст.

Лана Скука матиме можливість дебютувати не лише в Таурон Лізі, а й у Лізі Чемпіонів. І саме єврокубки є однією з цілей цього сезону.

– Це одна мета, якої я ще не досяг. Буде великою честю також спробувати себе в Лізі чемпіонів, сподіваючись і працюючи над досягненням найвищої позиції в рейтингу. Я чекаю початку нової пригоди і даю вам слово, що зроблю все можливе, – зізнався 26-річний адресат.

RM, Polsat Sport, lkscommerceconlodz.pl