Home Світ Маріуш Блащак: поставки компонентів системи Patriot тривають

Маріуш Блащак: поставки компонентів системи Patriot тривають

65
0
Блащак: Я підписав запит на ще шість батарей Patriot

Міністр оборони Маріуш Блащак повідомив у суботу в Twitter, що поставки «польських патріотів» тривають. Він додав, що перші радари вже дісталися Польщі. «Ми послідовно будуємо польську, багатошарову систему ППО», – сказав міністр.

«Тривають поставки польських елементів Patriots, зокрема системи IBCS і ракет PAC-3 MSE. Перші радари вже дійшли до нас. Ми послідовно будуємо польську багаторівневу систему ППО», – написав міністр національної оборони Маріуш Блащак. у Twitter у суботу.

24 травня Блащак оголосив, що підписав запит на закупівлю ще шести батарей системи Patriot. “Ми починаємо другий етап програми ППО”, – написав він.

Блащак: Я підписав запит на ще шість батарей Patriot

Блащак: Я підписав запит на ще шість батарей PatriotTVN24

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Як працює ЗРК «Патріот».

Що таке система Patriot?

MIM-104 Patriot — система протиповітряної оборони, яка використовується армією Сполучених Штатів і понад десятком інших країн. Він був створений як продукт американського концерну Raytheon. Роботи над ним почалися в 1960-х роках, а перші поставки були здійснені в 1981 році.

Протягом чотирьох десятиліть система Patriot розвивалася – наразі для потреб системи розроблено три покоління ракет, два радари, а останніми роками – і нова система управління. Таким чином, версії, які використовують окремі країни, відрізняються одна від одної. Це стосується навіть таких дрібниць, як шасі: американці перевозять усе – наприклад, ракетні установки, радари, командні пункти – на напівпричепах, прикріплених до тягачів, а німці вантажать все безпосередньо на вантажівки.

Патріотична система

Патріотична системаReuters

З роками ця система також перестала бути продуктом виключно від Raytheon. Наприклад, у 2018 році Польща придбала дві ракетні батареї PAC-3 MSE виробництва Lockheed Martin та командну систему IBCS у Northrop Grumman.

Загалом можна сказати, що система «Патріот», залежно від використовуваної ракети, здатна вражати цілі на відстані від кількох десятків до понад 100 кілометрів. Він може знищувати літаки, вертольоти, безпілотні літальні апарати, а також балістичні та крилаті ракети.

Основне джерело фото: twitter.com/mblaszczak