Home Світ Семировіце. Закінчився суд за знущання над 5-річними близнюками. Є дата...

Семировіце. Закінчився суд за знущання над 5-річними близнюками. Є дата вироку

52
0

Закінчився суд над 26-річною Клаудією К. та її партнером, 29-річним Даніелем П. із Семировіце (Помор’я). Вони відповідальні за жорстоке поводження з двома доньками жінки – близнюками, яким тоді було 5 років. Очікується, що наступної п’ятниці суд винесе вирок.

У понеділок у окружному суді Слупська завершився процес у справі про жорстоке поводження з близнюками із Семировіце, коли їм було 5 років, і замах на вбивство одного з них. У понеділок сторони виступили із заключними промовами.

Суд проходив у Слупському районному суді з 9 квітня 2021 року. Даніель П. відповідальний за жорстоке поводження з 5-річними дітьми, замах на вбивство та тяжкі тілесні ушкодження однієї дівчинки та легкі тілесні ушкодження іншої. Маму близнюків звинуватили в пособництві в жорстокому поводженні з ними.

10-місячне випробування

Слідство встановило, що близнюки нібито піддавалися жорстокому поводженню протягом 10 місяців, що передували затриманню матері та її партнера 22 травня 2020 року. Даніель П. мав проявляти агресивну поведінку до доньок Клавдії К. після народження спільної дочки у 2019 році. Спочатку були покарання і крики, потім удари руками, ременем з важкою пряжкою і ногами по всьому тілу. Мати дівчаток не мала реагувати на шкоду, завдану її дочкам.

Після жорстокого побиття однієї з дівчат у травні 2020 року не подружжя, а інший член сім’ї повідомив про її травми службам.

У понеділок прокурор Яцек Каменський з окружної прокуратури в Слупську у своїй заключній промові звернувся до Даніеля П. з проханням змінити опис і правову кваліфікацію злочинів, зазначених в обвинувальному акті, він уточнив тип тілесних ушкоджень, які отримали дівчата. На думку прокуратури, обвинувачений діяв з умислом можливого вбивства одного з близнюків, але ця спроба не вдалася. Стосовно обвинуваченої Клавдії К. прокурор клопотав про доповнення правової кваліфікації діяння за ст. 207 абз. 1 ККУ, тобто жорстоке поводження з дочками.

Він хотів «виростити» близнюків

Прокурор Каменський вимагав для Даніеля П. 25 років позбавлення волі, постанову про те, що він не буде контактувати з потерпілими протягом 15 років, заборону протягом цього часу наближатися до них на відстань ближче 50 метрів, відсотки у розмірі 50 тисяч злотих. та 10 злотих за іншу тис. злотих. Для Клавдії К. він вимагав 3 роки в’язниці.

Прокурор Каменський нагадав, що їхня жінка до 2019 року сама виховувала двійнят і старшого брата в Семировіце. З обвинуваченим вона познайомилася через Інтернет. Через деякий час він приїхав до Семировіце, вони переїхали разом, не одружилися, але створили сім’ю. У них двоє спільних дітей, одна з яких народилася після арешту Клавдії К.

– Даніелю Петровичу не подобалося, що дівчата іноді бувають некеровані, і він вирішив зайнятися їх вихованням. Він почав знущатися над ними фізично і морально. Він бив їх по всьому тілу, користувався ременем, це тривало щонайменше з 2019 року до кульмінації 22 травня 2020 року. Того ранку дівчата прокинулися. Він заявив, що один із них відклав фізіологічну потребу в ліжечко. Він побив обох, – сказав прокурор.

Адже вона обняла дітей

Він підкреслив, що мати дітей зазнала невдачі і не подбала про безпеку дітей. – Вона не заступилася за дітей. Вона не вжила заходів для протидії шкоді своїм дітям. Поліцію не повідомляла, про допомогу не зверталася. Експерт вказав детермінанти її особистості для такого провадження, але це її не виправдовує, зауважила сторона обвинувачення.

Він додав, що, як показав старший син жінки, їй залишалося лише стояти і спостерігати, як обвинувачений бив дівчат. Адже вона обняла дітей. – Я не знаходжу жодних обставин, щоб прийняти будь-які пом’якшувальні ситуації щодо обох обвинувачених, – сказав прокурор Клепацький.

У свою чергу Камілла Каспржак, адвокат Клаудії К., клопотала про змішане покарання для обвинувачених. Захист хотів би три місяці арешту для матері близнюків і обмеження волі заради неповнолітніх дітей. Зараз про Клаудію К. піклуються двоє її дітей від стосунків з Деніелом П.

«Він не хотів вбивати»

На думку захисту, суд не довів, що насильство в будинку Клавдії К. і Даніеля П. тривало з 2019 року. – Це насильство з’явилося лише тоді, коли Даніель П. втратив роботу, у квітні 2020 року, – стверджував адвокат Каспржак.

Мати дітей мала спробувати покласти край знущанням. Про це свідчить її спілкування з власною матір’ю. – Обвинувачений, на думку експертів, має пасивно-залежну особистість, недостатньо дозрілу для прийняття самостійних рішень. У неї також з’явився механізм заперечення. Ці обставини не звільняють обвинувачену від відповідальності, але мають вплинути на оцінку її дій та розмір покарання, – наголосив адвокат підсудної.

Вона додала, що Даніель П. застосовував насильство до обвинуваченої, ізолював її, вона його захищала, тому що у неї розвинувся стокгольмський синдром. адвокат визнав, що Клаудія К. не сплачує призначені аліменти. Він не виконує цього зобов’язання, оскільки піклується про своїх двох дітей від стосунків з Деніелом П.

Натомість захисник обвинуваченого Даніеля П., адвокат Крістіан Клепацкі, просив для свого клієнта м’якого покарання. На його думку, була припущена неправильна кваліфікація та дата скоєння діяння. Його метою було не вбивати дівчат.

Він вибачився перед “за все”

Захисник обвинуваченого поставив під сумнів достовірність висновку психолога щодо Клавдії К. – Як їй було боятися обвинуваченого, якщо вона вирішила мати з ним двох дітей? – Він запитував.

– Я шкодую про цю ситуацію. Довгий час я не допускав того, що відбувалося у мене вдома, не реагував, про що шкодую. Намагаюся працювати над собою, ходжу на терапію. Я більше не дозволю моїм дітям постраждати. Я прошу вищий суд про м’який вирок, – сказав підсудний перед судом.

Даніель П. в кімнаті вибачився за «за все це». Він сказав, що ніколи свідомо не хотів завдати шкоди близнюкам. Він просив для нього м’який вирок.

Суд оголосить вирок 29 липня. Суддя Альдона Хрусцель-Струська, голова судової колегії, попередила сторони про можливість зміни правової кваліфікації діянь, охоплених обвинувальним актом, інкримінованих Даніелю П. і Клаудії К. Обидва будуть притягнуті до відповідальності за зловживання, але з особливою жорстокістю. Захисники обох підсудних просили скасувати це обвинувачення, не вбачаючи підстав для його пред’явлення.

Основне джерело фото: Shutterstock