Home Світ Великобританія. Телеведуча Кейт Макканн знепритомніла під час дебатів Лізз Трасс із...

Великобританія. Телеведуча Кейт Макканн знепритомніла під час дебатів Лізз Трасс із Ріші Сунаком

55
0

Ліз Трасс і Ріші Сунак, які боролися за Консервативну партію після Бориса Джонсона, провели теледебати у вівторок. Однак це було перервано, коли ведуча Кейт Макканн раптово втратила свідомість.

Фаворит букмекерів, британський міністр закордонних справ Ліз Трасс і колишній міністр фінансів Ріші Сунак обговорили у вівторок увечері під час дебатів, організованих Talk TV і газетою Sun.

В якийсь момент — коли Ліз Трасс відповідала на одне із запитань, а камери дивилися на неї — на задньому плані почувся гучний гул. Трасс, явно налякана, поклала руки на обличчя та сказала: «О Боже мій», а потім попрямувала до ведучої Кейт Макканн, яка вела дебати. Потім передачу перервали.

Тоді у соцмережах TalkTV повідомили, що ведуча втратила свідомість. “Кейт Макканн знепритомніла під час прямого ефіру, і хоча її стан хороший, лікарі порадили (нам – ред.) не продовжувати дебати. Ми приносимо вибачення нашим глядачам і слухачам”, – повідомила станція в Twitter.

Пізніше і Трасс, і Сунак побажали репортеру якнайшвидшого одужання. “Мені приємно почути, що з Кейт Макканн все гаразд. Мені дуже шкода, що такі хороші дебати закінчилися. Я з нетерпінням чекаю знову побачити Кейт і TalkTV”, – написала Трасс.

«Приємно знати, що ваше здоров’я покращується. Це були чудові дебати, і я сподіваюся, що незабаром мене знову приготують на грилі», — написав Сунак.

Трасс і Сунак обговорювали податки

Перед завершенням дебатів Трасс і Сунак посперечалися щодо своїх планів щодо системи податків і витрат і того, що вони будуть робити, щоб впоратися з вартістю підтримки кризи, яка поглиблювалася внаслідок зростання конкуренції за посаду прем’єр-міністра.

Трасс сказав, що наголос Сунака на збалансуванні витрат і підвищенні податків для підприємців призведе економіку до рецесії. «Я вважаю, що зараз морально неправильно підвищувати податки для звичайних людей, коли сім’ї борються зі зростанням цін на продукти харчування і коли в нашому маніфесті ми заявили, що не будемо цього робити і не повинні цього робити», — підкреслила вона.

Ліз ТрассPAP / EPA / TOLGA AKMEN

Сунак, чия відставка з уряду ознаменувала кінець кар’єри Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра, стверджував, що гроші від підвищення податків необхідні для оплати додаткових витрат на охорону здоров’я. «Я вважаю морально неправильним вимагати від наших дітей і онуків платити за рахунками, які ми не готові платити», — сказав він.

Ріші СунакShutterstock

Переможець виборів лідера Консервативної партії, в яких візьмуть участь майже 200 тисяч однопартійців, стане відомий 5 вересня. Через день Борис Джонсон оголосить про свою відставку.

Основне джерело фото: Твіттер / TalkTV