Home Спортивне життя Polish Open: чотири поляки в 1/8 фіналу

Polish Open: чотири поляки в 1/8 фіналу

66
0
Polish Open: чотири поляки в 1/8 фіналу

Цей матч відбувся в четвер на 17:00 на Центральному корті.

Лінетт, найвища сіяна на турнірі, у вівторок вийшла до третього раунду, усунувши бельгійку Яніну Вікмаєр, колишню 12-ту тенісистку світу, яка повернулася на корти після народження дитини в двох рівних сетах. Це була перша гра полячки в Козерках, адже на відкриття їй випала «вільна доля».

З іншого боку, «Рогозінська-Дзик» (KS Górnik Bytom) спочатку пройшла через два раунди кваліфікації і зіграла обидва матчі в понеділок. У вівторок вранці вона вийшла до другого раунду, а в середу вранці — до третього, перемігши словачку Ребекку Срамкову (№15) 6:4, 6:2.

Потім по її стопах пішла Катажина Кава (BKT Advantage Bielsko-Biała), посіяна під сьомим номером (BKT Advantage Bielsko-Biała), яка у другому колі виявилася кращою за італійку Каміллу Розателло 7: 5, 6: 1.

– Поверхня вільна, але не така вільна, як на інших нових майданчиках, і вже підходить для проведення турнірів. Проте нічого поганого про ці корти сказати не можна, навпаки, заклад справді вражає. І ще один величезний плюс і сюрприз – соколине око, якого я ще не зустрічав ні на одному турнірі ITF, і навіть деякі турніри WTA ним не оснащені. Це великий сюрприз для мене, який свідчить про величезні зусилля організаторів, яких ніхто не очікував, – сказала Кава, яка в 1/8 фіналу зустрінеться з колумбійкою Ліліаною Лізаразо.

У середу важливу перемогу на кортах свого клубу здобула Мартина Кубка (Central Tennis Club Grodzisk Mazowiecki), яка виграла у другому раунді македонку Кіну Гьорчеську (№13) 4:6, 7:6 (7- 5), 6: 2.

– Мені дуже подобаються ці корти. Я віддаю перевагу твердому грунту, і мій стиль гри більше підходить для цього типу корту. Я радий, що мені вдалося вийти з досить складної ситуації у другому сеті. Можна сказати, що я був практично під ножем, але я радий, що третій сет був досить легким і мені вдалося схилити терези перемоги на свою користь. Зізнаюся, що в таку погоду було важко, але у кожного з нас однакові умови, тому я намагаюся не скаржитися і боротися за кожен м’яч, тому що ніхто не казав, що буде легко. Ми обидва грали швидко, тому обміни не були дуже тривалими. Я намагався закрити обмінники в мережі, але це було нелегко. М’ячі летіли дуже швидко, тому було непросто потрапити у сітку, але я рада, що зіграла багато віненрів і добре подавала, – сказала вона.

– Я відчуваю емоції та адреналін, але не буду приховувати, що відчуваю важкі випробування останніх тижнів. Зміни на поверхні також не спрацювали на мене, і я відчуваю їх у своїх кістках, особливо в моїх ногах, тому стегновий ремінь не випадковий. Але таке життя тенісиста, і скаржитися нема на що. Зараз я йду відпочивати, але в голові буду готуватися до наступного виступу. Але з тренером Мацеком Домкою ми підготуємо тактичний план для чешки Катерини Сінякової, і ввечері я подивлюся кілька її матчів, – сказав Кубка.

– Я дуже радий, що на базі мого клубу створили хардові корти, де можна проводити великі турніри. Я можу похвалитися тим, що був першим тенісистом, який виграв цей центральний корт. Корти відкрилися в п’ятницю о 14:00, а о 14:00 я вже грала тут з кількома дівчатами, – додала вона.

Увечері на центральний корт також вийшла гравка LOTOS PZT Вероніка Фальковська (KS Górnik Bytom) з чешкою ​​Ліндою Носковою (№ 5.) 2: 6, 6: 3, 4: 6. Раніше зазнала невдачі також Магдалена Френч (KS Górnik Bytom), яка була посіяна під другим номером. Гравець LOTOS PZT Team несподівано програла у другому раунді Крістіні Дмитрук 6:7 (7-9), 3:6.

Прес-реліз