Home Спортивне життя Ліга конференцій: Леху Познані потрібен був додатковий час, щоб пройти до наступного...

Ліга конференцій: Леху Познані потрібен був додатковий час, щоб пройти до наступного раунду

53
0
Ліга конференцій: Леху Познані потрібен був додатковий час, щоб пройти до наступного раунду

У перші десять хвилин «Вікінгур» створив два непоганих голи. Лех відповів на 12-й хвилині, коли ворота Йонссона захвилювалися. Кілька гравців команди чемпіона Польщі завдали ударів, але жоден з них не потрапив у ворота.

За кілька хвилин гості повели швидку дію. Ерлінгур Агнарссон завершив його ударом, але вдало втрутився Філіп Беднарек. Перший гол у цьому матчі було забито на 32-й хвилині гри. Крістоффер Вельде мчав на його правому фланзі. Норвежець віддав м’яч у штрафну на Мікаеля Ішака. Форвард “Колейоржа” звільнився від опіки захисників і точним ударом переміг Юнссона.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Давіда Янчика новий клуб. Гратиме у Куявсько-Поморському окрузі

Перед перервою «Лех» підвищив рахунок на 2:0. Жоел Перрейра чудово пробив справа. Португалець відправив м’яч у бік Вельде, який вбігав у штрафну. Вінгер сильним ударом замкнув центр. На перерву команда з Познані пішла з перевагою у два м’ячі.

Після зміни сторін обидві команди довго не створювали собі сприятливих ситуацій. Лише на 69-й хвилині Девід Орн Атласон пробив поруч із воротами Беднарека. Потім почався кращий період у грі Леха. Господарі забили кілька чудових голів. Близькими ударами були двічі Ішак і Жоао Амарал. У доданий час «Вікінгур» пішов у відважний наступ. Це дало можливість Леху почати контратаки. Однак підопічні Джона ван ден Брома не використали жодного з них. Під воротами не вдалися Ішак, Марчвінскі та Соуза.

Втрачені ситуації жорстоко помстилися. В останній основний час «Вікінгур» почав швидку атаку. Даніель Джурич замкнув простріл з правого флангу. Команда з Ісландії сенсаційно повела в додатковий час.

Вболівальники, які зібралися на вулиці Болгарській, не приховували свого обурення через ситуацію. Лех мав багато нагод закріпити вихід до наступного раунду, але в ключових моментах гравцям «Колейоржа» не вистачало ефективності. На 96-й хвилині матчу гравці чемпіона Польщі нарешті влучили у ворота. Філіп Марчвінський показав чудовий удар здалеку. М’яч перейшов до голкіпера Вікінгура і увійшов у ворота.

У додатковий час гості явно втратили сили. На 110-й хвилині гри другу жовту картку побачив капітан команди з Рейк’явіка Юліус Магнуссон. Через шість хвилин після гри рукою Атласона арбітр призначив пенальті для Леха. До м’яча підійшов Соуса. Проте португалець завдав фатального удару, який легко відбив Йонссон.

Півзахисник “Колейора” реабілітувався через кілька десятків секунд, коли влучив у ворота після помилки захисників гостей. Зрештою, Лех переміг 4-1 після додаткового часу і вийшов до четвертого раунду Ліги конференцій. За вихід до групового етапу команда з Познані боротиметься з F91 Dudelange з Люксембургу.

Лех Познань – Вікінгур Рейк’явік 4:1 після додаткового часу (2:0, 2:1)

Цілі: Ішак 32, Велде 44, Марчвінскі 96, Соуза 118 – Джурич 90 + 4

Лех Познань: Філіп Беднарек – Джоел Перейра, Алан Червінскі, Антоніо Міліч (50. Філіп Дагерсталь), Педро Ребочо (101. Баррі Дуглас) – Крістоффер Вельде (68. Ніка Квеквескірі), Радослав Муравскі (88. Філіп Марчвінскі), Йеспер Карлстрем, Жоао Амарал (87. Афонсо Соуза), Міхал Кришталь – Мікаель Ішак (101. Філіп Шимчак)

Вікінгур: Інгвар Йонссон – Карл Гуннарссон, Віктор Орлігур Андрасон (74. Бірнір Снаєр Інгасон), Олівер Екрот, Кайл МакЛаган, Логі Томассон (46. Девід Орн Атласон) – Ерлінгур Агнарссон, Юліус Магнуссон, Пабло Пуньєд, Аріуд Сігохурпалсенг ) – Хельгі Гудьонссон (46-й Даніель Джурич)

Жовті картки: Муравскі, Перейра, Крішталш, Марчвінскі, Червіньскі – Пуньєд, Магнуссон, Атласон

Червона картка: Магнуссон (110, позаду другого жовтого)

Результат першого матчу: 1:0. Акція: Лех Познань.

mtu, Polsat Sport