Home Технології Вони думали, що вона загубилася десь у космосі. Комета наближається до Землі

Вони думали, що вона загубилася десь у космосі. Комета наближається до Землі

0
0
Вони думали, що вона загубилася десь у космосі. Комета наближається до Землі

Вони думали, що вона загубилася десь у космосі. Комета наближається до Землі

У найближчу суботу комета C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) з’явиться найближче до Землі. Саме тоді його буде найкраще видно в небі – навіть неозброєним оком – хоча спроби помітити його можуть початися трохи раніше – повідомляє «Rzeczpospolita».

Вперше в історії проходження комети буде зафіксоване сучасною людиною. Востаннє він з’являвся на нашому небі в рази Неандертальці.

Комета C/2023 A3 наближається до Землі. Незвичайне явище в небі

Комету відкрив Астрономічна обсерваторія Цзіцзіньшань в Китаї і Система останнього сповіщення про зіткнення з Землею астероїда (АТЛАС). Другий заклад фінансується за рахунок НАСА програма астрономічних досліджень, яка виявляє астероїди, які потенційно загрожують Землі.

ДИВІТЬСЯ: «Комета диявола» мчить до Землі. Понс-Брукс має крижаний вулкан

Вперше було помічено небесне тіло C/2023 A3 на початку січня 2023 року згаданим об’єктом у Китаї. Потім про це повідомили в Центр малих планет, організацію, яка відповідає за збір даних спостережень за астероїдами та кометами. У результаті комету додали до списку об'єктів, що очікують підтвердженняз якого, однак, вона зникла того ж місяця, оскільки її визнали відсутній.

Комета C/2023 A3. Вони думали, що вона пропала. Тепер це буде видно неозброєним оком

Приблизно через місяць цей же об'єкт був помічений телескопом ATLAS у Південній Африці. Комета отримала тимчасове позначення A10SVYR. Зрештою комета була названа обома обсерваторіями та класифікована як C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS).

ДИВИТИСЯ: Космос. «Зелена комета» зовсім близько від Землі. Його можна побачити неозброєним оком

Все вказує на те, що комета C/2023 A3 є кометою одноразової появи, тобто вона з’явиться біля Сонця лише один раз. У Польщі найкращі умови для його спостереження будуть після 12 жовтня. Експерти вважають, що саме тоді він призначений для видимості неозброєним оком навіть у містах.

Комета C/2023 A3. Коли буде видно в Польщі? Експерт пояснює

Починаючи з наступної суботи до 19 жовтня комету можна буде спостерігати після заходу сонця, низько над західним горизонтом. Протягом зазначеного вище тижня – з кожним наступним днем ​​- комета буде все більше помітна над горизонтом, але її яскравість може поступово зменшуватися.

Очікується, що комету можна буде побачити ввечері – ок 18:40 – і має бути видно приблизно 1-1,5 години. – Добре мати невеликий бінокль, який полегшить пошук об'єкта, тому що, хоча він буде досить яскравим, він також буде на тлі досить яскравого неба, – радить він в інтерв'ю RMF MAXX. Адам Дердзіковський з астрономічної обсерваторії в Плоньську.

За даними NASA, об'єкт зникне з нашого горизонту на тисячі років на початку листопада. Цікаво, що, схоже, комета C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) буде не єдиною кометою цього місяця. 27 вересня була відкрита і тимчасово названа нова комета A11bP7I – повідомляє virtualtelescope.eu.