Home Технології Проривне відкриття вчених. Йдеться про гігантського членистоногого

Проривне відкриття вчених. Йдеться про гігантського членистоногого

3
0
Проривне відкриття вчених. Йдеться про гігантського членистоногого

Проривне відкриття вчених. Йдеться про гігантського членистоногого

Сотні мільйонів років тому в вуглець (близько 300 мільйонів років тому) Землю населяли істоти, абсолютно відмінні від відомих нам сьогодні. Вона була однією з них Артроплевранайбільший відомий науці членистоногий, досяг до Довжина 2,7 метра і важив прибл 50 кілограмів. Хоча про це вже було відомо досить багато, вчені пропускали ключовий елемент – досі.

Важливе відкриття вчених. Знайшли голову загадкової тварини

Надзвичайне відкриття зробили вчені в… Монтсо-ле-Мін у Франції. Там були знайдені добре збережені скам’янілості двох особин, що робить це можливим реконструкція голови істоти. Попередні дослідження, пов'язані з Arthropleura, дали лише інформацію про структуру броні. Відкриття описано в статті, опублікованій в Science Advances.

ДИВІТЬСЯ: Незвичайне відкриття на Марсі. Це схоже на людське обличчя

Знайдені скам'янілості дуже малі: просто довжиною п'ять сантиметрів. Однак цього було достатньо, щоб вчені отримали цінну інформацію про будову голови артроплеври. Було визначено, що вона була овальний форму і його лікували дві довгі вусики, малі мандибули та очні стовпи.

Як пояснюють автори дослідження, цей важливий факт є рідкісною особливістю багатоніжок і павутинних кліщів, що може свідчити про те, що молоді Arthropleura могли привести амфібійний спосіб життя.

Важливе відкриття вчених. Він надав ключову інформацію про Arthropleura

Відкриття також розв’язало давню дискусію про… класифікація створення. Як нагадує CNN, досі деякі дослідники стверджували, що це членистоноге могло належати до роду багатоніжки за рахунок двох пар ніг на кожен сегмент тіла. У свою чергу положення нижніх щелеп скоріше вказувало на те, що це Arthropleura Я звиваюся. Зараз встановлено, що істота мала бути гібрид.

ДИВІТЬСЯ: Зонд Juno з важливим відкриттям. Це підтверджує наші знання про супутник Юпітера

Крім того, відомо, що існувала артроплевра травоїдні і жив переважно в вологі ліси біля екватора. Однак варто пам'ятати, що тоді Земля виглядала інакше і такі ліси росли на території нинішньої Європи та Північної Америки.

Поряд з Артроплеврою жили й інші гігантські істоти, зокрема двометрові скорпіони. Як зазначає CNN, гігантизм комах і членистоногих не було чимось незвичайним у кам'яновугільну еру. На думку вчених, причина такого стану справ була висока концентрація кисню в атмосфері. На той час було приблизно 30 відсотківтобто на 9 відсотків. більше ніж зараз.